Solnedgang på Bulandet
Fin solnedgang ut mot havet.
Jeg er fornøyd med dette bilde.
Utstyr
  • Canon 450D
  • 18-55 IS
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger153
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_330641} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Håkon S.

Jeg er en helt ny fotograf, som har lyst på tips fra dere proffe. Ser dette bildet greit ut, eller ville dere gjort noe anderledes?
Kenneth J.

-Bland nå ikke meg borti ''de proffe''. Men, sånn ellers, så synes jeg dette er et helt ålreit bilde av solnedgangen. Kanskje sola er vel midtstilt. Og litt lite skarphet? Jeg får det sjelden til med slike naturøyeblikk. Blir ikke som det jeg så, liksom.
-Men, ønsker du råd, så er det nok en god ide`å opplyse om lukkertid/blender, etc.
Kenneth.
Eli R.

1- Hvis du tar tak i rulle bar'en (hva heter det nå egentlig), og drar den nedover til horisontlinja treffer toppkanten så vil du se at horisonten din er noe skjev. ''Bør'' være rett på lanskapsbilder hvis du ikke har en god grunn. Dette er noe av det første man ser når man blir entusiast.
2- er at en sort siluett ''må'' alltid være skarp. Jeg ville byttet til bare det midterste fokuspunktet slik at du bestemmer dette istedetfor å la kameraet bestemme.
3- er at en pen himmel er ikke no. Entusiaster har sett tusen pene himler, det er hva du klarer å gjøre ut av det rnudt som betyr noe. Her syns jeg du kommer sånn noenlunde ok fra det fordi det er vann innimellom øyene.
4- er hvordan du plasserer elementene. Her er jeg negativ til at den sorte øya nærmest horisonten tangerer horisonten. Altså ville jeg bøyd meg enten litt ned eller litt opp slik at den går klar av kanten. På høyre side ser det ut som om en øy er kappet og henger i veggen. Tenk på om du kunne evt inkludert hele tuppen hvis det bare er litt igjen utenfor bildet.
5- er komposisjon - la typisk vannlinjen gå 1/3 fra topp eller 1/3 fra bunnen. Men det viktigste er at den ikke er på midten og deler bildet i to med mindre noe annet i komposisjonen din kan forsvare det.
6- Dybdeskarphet. Landskapsbilder skal gjerne ha høy dybdeskarphet. Det går på blenderen. Den bør feks være på f/16. Det fører til at du kan få problemer med lukkertia. For meg gjelder at landskapsbilder alltid tas med stativ, punktum. (Og ISO 100 maks 200) Men når du har en siluett av et landskap som her så slipper du unna bare siluetten er skarp.
7- Her er det en veldig pen spmmerdag. Jeg er mest ute med kameraet på kvelder hvor det kanskje har vært en pen dag, men værvarselet sier dårlig vær neste dag - for da er det ofte mer skyer på himmelen og det gir en mer spennende himmel.
8- Solen er kanskje litt utbrent (normalt) så jeg tror jeg ville ha undereksponert litt mer. Landskapet er mørkt uansett, og litt mer undereksponering kunne kanskje gitt en penere sol og litt mer detaljer i himmelen.
- Eli
ida f.

Kjempefint bildet av solnedgangen, virkelig.

-Ida
Hilda Hol E.

Hei Håkon.
En vakker solnedgang du presenterer.
Syns for øvrig at Eli gir mange tips og råd, som jeg bare kan slutte meg til.
Der kan man lære ganske mye.

mvh Hilda.
Håkon S.

Takk for alle tilbakemeldingene og tipsene=)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu