apollosommerfugl 2
ok
Utstyr
  • Canon EOS 400D
  • Sigma 150mm, F 1:2,8 APO Macro DG HSM
  • Brennvidde150mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/640s
  • Filmtypeiso 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger184
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_328902} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Nils Christian S.

Du verden så flott du har fanget inn en av våre aller sjeldneste sommerfuglarter. Apollosommerfuglen er fredet , men ikke fra fotografering.
Hvorerbildet tatt hen?
Flott fokus her og fint med naturlig miljø omkring sommerfuglen.
magne f.

Nils Christian.

Tusen takk for fin kommentar. Og ja, den er sjelden og ikke så lett å finne, apolloen. Holder til i krevende, sørvendt terreng. Har jaktet på den med kamera de siste tre årene uten helt å lykkes før i sommer. Men så skjedde det utrolige. Jeg oppdaget den på en ny lokalitet. Er ganske sikker på at den ikke har vært registrert der før.

Første dagen fikk jeg noen få bilder av ymse kvalitet. Så dro jeg tilbake dagen etter, og voila! Mens jeg sto og fotograferte en neslesommerfugl, landet apolloen på naboblomsten. Der ble den sittende og meske seg med nektar over en time. Jeg kunne tatt på den. Tok 150-200 bilder. Tyve av dem, kanskje flere, ble riktig gode. En eventyrlig opplevelse.

Syntes det var litt artig med flua som sitter under vingen. På et annet bilde sitter ei åkerhumle på vingen (du ser den i nedre venstre billedkant). Flua fungerer litt som målestokk for å vise hvor svær apolloen er. Tipper denne var ca 90 mm i vingespenn.

Jeg vil nødig legge ut stedsbeskrivelse her. Fagfolk skriver at samlere ikke utgjør noen fare for apolloen, men det er i beste fall en halvsannhet. En kompis jaget to karer som var ute på rov en tid tilbake, og det er nok mange som kunne tenke seg å feste en apollo til brettet med ei nål gjennom nakken. Bedre føre vâr!
Øistein W.

Gratulerer med en fantastisk sommerfugl art og et likeflott bilde.

Mvh.
Øistein
Bent U.

Flott sommerfugl, fin skarphet. I det hele tatt - fint. Mvh Bent
Eva B.

Først vil jeg si gratulerer, det var litt av et fangst du fikk på minnebrikken. Denne sommerfuglen er virkelig vakker, og du har fått den så flott fram. De vakre fargene og omgivelsene rundt den.. Vet ikke om noen har anbefalt bildet ditt, i såfall gjør jeg det!
Ha en toppers fotosommer..

Mvh Eva
magne f.

Øistein, Bent, Eva.

Takk for positiv respons. Tusen takk for anbefalingen, Eva, det er min aller første :)
Knut R.

Et flott bilde! Jeg tror bare at jeg hadde croppet det noe tettere slik at bomstene til venstre og til høyre forsvinner. Bruk gaussian blur for å gjøre den gjenstående delen av bakgrunnen mer diffus.

Jeg har selv prøvd å ta bilder av sommerfugler, og det er vanskelig og krever tålmodighet.

mvh Knut
magne f.

Knut.

Takk for kommentar og tips. Strammere utsnitt ville gjort seg om jeg ville presentere et rent artsbilde, men her valgte jeg å legge ut et med litt av miljøet. Har andre bilder av apolloen som er bedre egnet som artsbilder.

Angående bildebehandling forøvrig, bruker jeg ikke (har ikke lært meg) PS. Jeg bruker FastStone, og da kun for å gi RAW-filene fargemetning, evt. beskjæring, kontrast og forsiktig oppskarping. That's it. Men jeg har jo originalfilene, så kanskje vil jeg bruke mer tid på bildebehandling senere. Det er sikkert mye å hente på å bli dyktig på det.

Mvh Magne.
Monika Frisvold V.

Flott macro, men jeg hadde ønsket at den visne kløveren
var luket bort i høyre kant..
skarphet sitter som et skudd.,
mvh monika
anders s.

se her ja
dette ble virkelig et flott bilde
likte godt miljøet i bildet
mvh anders
magne f.

Hei Monika.

Enig i at den grå tistelen ikke løfter bildet akkurat, men aldri så galt at det ikke er godt for noe. Det gjør at jeg nå vet vingekantene ikke bare er røykgrå, men også transparente. Takk for kommentar.

anders.

Takk for fin kommentar.

mvh Magne.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu