en midnattsolnatt i Lofoten
Bildet er tatt i lyset av midnattsola, med natta i bakgrunnen. Jeg er svært usikker på komposisjonen, det er så mange elementer...
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger330
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_328775} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Fred S.

Det er det lyse neset som stikker ut som ikke harmonerer helt for meg, Ingebjørg. Jeg vet ikke helt hvorfor, men det er noe med kominasjonen av fargen på det og den gjennomgående blåfargen for øvrig som ikke går helt sammen i mine øyne. Kontrasten blir for påtagelig.
Uten det, med andre ord bare blått, ville jo bildet ha blitt en ''typisk deg''-sak, men fremdeles ikke deg på det beste, så her er du ikke helt i mål slik jeg ser det.

vh fred
Avsluttet .

For oss her sør kan dette bilde fortelle hvordan midnattsola streifer over landskapet i nord om sommeren døgnet rundt.
Her er det natt og dag på samme tid i bilde. Den lave sola lyser opp forgrunnen ganske så intenst. Bakover finner vi den kjente blåtonen fra deg. Finner balanse i bilde med forgrunn og fyrlykta i bakgrunnen. Fjellene er jo bare imponerende. Himmelen likeså.
Jeg tror bilde heller litt til høyre.
Alt i alt, et litt underfundig bilde med blanding av dag og natt???

arild
Inge S.

Hei.
Syns dette ble meget severdig jeg. Nydelig blåtone og flott
lys over neset.

Mvh Inge
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for spredte meninger.

Fred - Du beskriver akkurat det jeg selv er usikker på, så da fikk jeg bekreftet det. -Men så kom de andre med sine meninger, og jeg ble litt usikker igjen.. Jeg ville forøvrig ikke ha en ''typisk-meg-sak'' her, for det er lyset jeg vil vise. Kontrasten. På en annen side hadde det såklart vært fint, og jeg har allerede lagt det ut i en mer skitten og kornete versjon.

Arild - Fint at du får nytte av bildet. Du finner tydligvis den balansen jeg ikke helt finner selv -Kanskje fordi fyret blir for langt unna, og bildet blir litt for tungt på høyresida. -I tillegg til at det heller mot høyre såklart.. aiai.



-ingebjørg
John H.

Hei Ingebjørg.
Ser at kommentarene er sprikende. Bildet er spennende pga kontrastene i lyset. Jeg synest bildet blir litt for ubalansert. Det opplyste neset stikker litt i øynene. Nå vet jeg ikke om dette er utsnitt av et større bilde og hva du har å gå på. Dersom det er noe mer å gå på kunne jeg tenke meg mer av neset og liggende format og samtidig senket neset med ett kutt nede. Plusset her er likevel den nydelig blåfargen mot det gyldne.Bevares, bildet er flott det, men har forbedringspotensiale.
John
Øistein W.

Enkelt og fint bilde der berget bryter de fine blåtonene.

mvh.
Øistein
ingebjørg fyrileiv g.

Takk til John og Øistein.

John - Njo, jeg har nok mer å gå på, men jeg vil ikke gå på mer, fordi bildet ikke er så skarpt... Derfor blir det nok ikke noe utsnitt her, men takk uansett for forslag.


-ingebjørg
Avsluttet .

Synes du her har tatt litt forlite hensyn til berget/neset i forgrunnen. det virker som du har gått for hart ut med fargemetting og lys.

Litt vel mye på en gang.

Mvh Tor
Torbjørn K.

Det er først og fremst fargene og dybden fargekontrasten skaper i dette bildet. Storslått natur og vakre fjell i bakgrunnen, men jeg synes kanskje det skorter litt på komposisjonen. Det blir litt mye tom himmel i de øverste 3-4cm-ene av bildet og så blir forgrunnen noe tam.

Torbjørn
Tone A.

Hei Ingebjørg
Her har du fått mange gode kommenntarar på dette vakre bildet kor blåtonane er fine. Her synes også eg at neset i skil seg ut med sine linjer og grove tekstur i kontrast mot dei meir bua fjella som gjentek seg som blånar bakerst og gir flott dybde.
Det vesle fyret med dei småe øyene dreg også blikket, så det blir mange element i bildet. Himmelen har ulike lag av skyer og dominerar bildet også.

Men med tittelen har du fått fram kor opplyst eit nes kan vera i midtnattsola, med varme tonar og fin vegetasjon. Bakover er det natta som dominerar med fine blåtonar og ein lyssprekk i skylaget lysnar opp.
Horisonten heller litt til høgre.
Litt for store kontrastar med det grove fjellet mot elles vakre blåtona fjell i bakgrunnen.
:) Tone
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for flere tilbakemedlinger.

Tor - ja, har nok det.

Torbjørn - komposisjonen fungerer ikke, vet. Men jeg gjør nok ikke mer med dette bildet, og lar det heller ligge.

Tone - det ble nok litt for mye av det gode. Horisonter er det lett å glemme når de ser så rette ut. Takk for utfyllende kommentar.


-ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu