- III -
Bildet inngår i albumet Motlys -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-07-16 12:55:54
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-07-19 12:09:05
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2008-07-21 15:22:05
    Versjon #4
Utstyr
  • Olympus SP-570UZ
  • -
  • Brennvidde54mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/2000s
  • Nei
  • AnnetISO64 - eksponeringskompensasjon -2
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_327971} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (43)
Tove H.

Hei, Anne-Lise!
Jeg synes dette er flott eksponert! Fint i motlyset og vakkert med vannliljene og de små stjernerefleksene i vannflata! Så langt alt vel. Det jeg ikke blir enig med meg selv om, er utsnittet - litt kutt til venstre, kanskje - og om jeg liker refleksstripen som bryter ørlite på skrå øverst... selv om glansen i den går igjen i en flekk/refleks nede i bildet....Tja, tjo... Håper andre kan si noe mer vettugt! Fortryllende og eventyrlig - er de ordene jeg først og framst assosierer til bildet - liker det godt!
Hilsen Tove
Terje A.

Hei Anne-Lise.
Bildet er virkelig flott. Fine drypp under fuglen og flott lys gjennom vingene. Syns motlysserien din er fin.
Hilsen Terje
Øistein W.

Virkelig severdig bilde, godt fanget/jobbet

Mvh.
Øistein
John H.

Hei Anne- Lise
Du har fått taket på motlysbildene dine i farger med s/h- look. Er litt usikker på valg av utsnitt men har ikke noen konstruktive bidrag å komme med. Vel, med forbehold da. Det er litt mye rom bak måken. De to øverste feltene ( lys- Mørk ( kan vurderes å beskjæres. Samtidig foreslår jeg ett kraftig kutt til v. Bildet vil da få mer ro og vannliljene ville tre bedre frem, tror jeg.
John
Anne-Lise S.

Tove: Hyggelig, hyggelig, Tove! :-) Griper fatt i forslaget ditt om kutt til venstre? Undrer meg over hva du ønsker å fremheve mer ved en slik endring? Ang. utsnittet.... Kan forstå at du er litt usikker dersom usikkerheten din går på rommet i front av måka; på høyre side for den som ser, men du nevner ikke noe om hva eller hvor.... usikkerheten ligger? Det ville vært interessant å høre mer om dette fra deg! :-) Takker så mye!

Terje: Så hyggelig at du liker denne serien! :-) Det er mine første, spede forsøk ift. denne type fotografier, og da gir slike tilbakemeldinger videre inspirasjon til å prøve ut dette videre! :-) Takk! :-)

Øistein: :-)

John: Må smile litt for meg selv når jeg leser din kommentar! :-) Du har mange av de samme tankene ift. dette fotografiet som jeg selv sitter med, bl.a. om beskjæring i øvre del. Her ser jeg selv to muligheter; beskjæring kun av det mørke partiet og beholde resten. Kutt av både det mørke og det mer blålige partiet og beholde resten. Jeg valgte imidlertid dette utsnittet til sist etter flere utprøvinger pga. dybden i bildet. I tillegg gjentas det mørkere partiet flere steder i bildet, noe også det blålige gjør. Ser derfor på dette som viktige elementer i komposisjonen. Du vil kutte til venstre. Hvor, og på grunn av å fremheve hva? Forstår det er for å få mindre rom bak måka, men dersom jeg beskjærer her, hvordan synes du evt. det da vil bli ift. detaljene i vannet der måken nettopp har lettet fra? Enig i at vannliljene vil komme mer til sin rett ved beskjæring her, men... Hjertelig takk for detaljert tilbakemelding. Setter pris på ytterligere vurdering fra deg, ved tid og anledning! :-)

En god kveld ønskes dere fire videre!

Anne-Lise
Thomas S.

KILLER BILDE! kan ikke si det på noe annen måte.. BLENDER-EKSPONERING-LUKKER PERFEKT!!!

et av de beste fugle bildene her på leeeeenge!!!! - thomas
Avsluttet .

Ja, kanskje Thomas har rett i det han skriver. Men for min del blir det veldig mye uro i hele bildeflaten som ødelegger. Det blir altfor mye av det gode slik at fuglen forsvinner i intet.
Nei, det forrige var bedre.
mvh arild
Mia Marie W. P.

Jeg må bare si meg enig med Thomas S..
Råbra;-)
Hilsen Mia
Tove H.

Hei igjen!
Refleksstripen øverst lurte jeg på om jeg likte - altså måtte lys og mørk stripe evt. kuttes. Kutt til venstre for å fremme hovedmotivet - måken og vannliljene. John sier vel akkurat det samme. Og gi mer ro, sier han også. Enig i det. Lykke til videre!
:)Tove

Hans-Jørgen H.

Go kvellen Anne-Lise.

Morsomt og spennende dette med så mange reaksjoner og meninger......
Slikt er lærerikt.
Her er i alle fall Jonatan glimrende eksponert med skikkelig flotte ''dryppstars'' fra bena.

Etter å ha studert dette ei stund tror jeg at jeg ville beskåret omtrent halvparten av det mørke felt øverst. Ble litt dominerende slik det er nå.
Ellers kan jeg ikke se at en venstrebeskjæring vil styrke helheten.
Stilige stjernereflekser rundt liljebladene.
Virkelig en fasinerende molysverden.
Nedre del fra måkebeina er prikken over ien med det dekorative feltet alle dråpene/spruten skaper i vannet.

Med såpass lite trekk på stilkarakterene står da dette seg til en smultingforsendelse retning sølvbyen.
God natt!
Tyrin
Monika Frisvold V.

Hei Anne Lise
Et nydelig måkebilde fra deg igjen.
Det første jeg ser er refleksjoner, så er det nydelige vannlinjer og dråpene fra måken er bare nydelig... måken selv er bonus.
Synes dette er bedre en det nrII..
Spennene og fint..et bilde jeg kan sitte å se på, å gjerne ta igjen for å studere mer. Flink du!
opp på veggen..
Ha en fin fotouke.
mvh monika
Oddvar S. N.

Kjempeflott bilde! God skarphet på hovedmotivet og artig lysspill i vannet med motlys. En fryd for øyet.
Oddvar
Bjørn-Arne C.

Wow...kikket aldri på dette bildet inatt når jeg surfet innom..men tok meg tid idag..og det er egentlig bare en ting å si...dritlekkert bilde...

ser at det er flere forslag til beskjæring etc, og jeg tok meg tid til å forsøke litt selv også da jeg egentlig syntes lysspillet i vannet i øverste høyre del tiltrakk seg unødig mye fokus...

og mitt forslag er derfor, hvis man skulle gjøre noe, å fjerne øverste delen av bildet, selv om jeg ser at det forsvinner litt dybde når det mørke feltet er borte i toppen...

Men igjen, så var egentlig bildet gjennomtenkt i seg selv..så det blir litt som baken..den er delt den også......
Geir F.

Må innrømme at jeg sleit litt før jeg fikk skikkelig tak i dette bildet. Motlyswet og refleksene ble så sterke at fuglen nesten forsvant. Men etterhvert som morivet kom frem var det jo riktig så flott. Lyset som gir vingene et nesten gjennomskinnelig preg og det konsentrerte uttrykket er høydepunktet.

Jo da, liker det... men sleit litt.

-fløde-
Aina s.

Utrolig vakkert. Nesten overjordisk vakkert. Synes det bør kuttes i overkant (både det svarte og det lyseblå feltet) og tilsvarende kutt til venstre (slik at formatet blir slik du vil ha det.) Det vakre her slik jeg ser det, er fuglen, dråpene fra den, speilinga under fuglen, vannliljer og stjerner i vannet. Stripene i overkant blir forstyrrende rot. Mulig du mister dybde, men mener du får mer harmoni. Det er bare hva jeg synes. Hva med å legge ut en V2 med kutt ?

Mvh Aina
Avsluttet .

Jeg må vbel si meg enig med Geir Fløde her,jeg sleit litt i begynnelsen pga.alle refleksene(kanskje det er øya mine),men til mer jeg ser på bildet og studerer det så syns jeg det blir finere og finere.
Det er sååååååå mange flotte detaljer i refleksene,refleksene i vannliljene,vannet som drypper fra måke,ivannet forøvrig og måka......jo den er prikken over ien.Syns med andre ord dette ble helt nydelig:-)
Hilsen Tone!
Øyvind S.

Et nydelig motlys bilde dette Anne-Lise, flotte refleksjoner og speilinger, synes det er bra at fuglen ikke blir mer fremtredene, den er en del av bildet men hvis den ble mere synlig ville den ta for mye oppmerksomhet fra alt det andre vakre i bildet, dråpene fra fuglens ben ser jo ut som diamanter og skaper rene eventyrstemningen, mulig et lite kutt oppe ville gjort seg, synes det øverste mørke partiet tar litt mye oppmersomhet, men jeg synes det ble meget severdig og ville gjort seg meget bra trykt på lerret, da strukturene i lerretet ville gitt bildet mere dybde og liv... godt jobba, håper du kommer med flere i denne serien.....
mvh Øyvind
Anne-Lise S.

Tusen, tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger, tips og råd, detaljerte beskrivelser, litt slit, litt rot, :-), ønske om å se en v2 med beskjæring, og lerretstanker, Thomas, Arild, Mia Marie, Tove, Hans Jørgen, Monika, Oddvar, Bjørn-Arne (fint du er tilbake!), Geir, Aina, Tone, og Øyvind!

Jeg skal lage en v2 etter gitte forslag. Kanskje også en v3 pga det samme, slik at både dere og jeg kan se hvordan det vil ta seg ut så snart anledningen byr seg! :-)

Hilsen fra Anne-Lise
som plutselig er på Skedsmo
Anne-Lise S.

1000 takk, John, for tilsendt forslag til versjon! :-) Oppdaget mailen fra deg med vedlagte fil nå! Ser så absolutt hva du mener ift. å få mer fokus på måka og vannliljen! :-) Supert at du tok deg tid til å vise meg hva du mente i kommentaren din, og at du satte deg til og lagde versjonen som du sendte til meg! :-)

Anne-Lise
John H.

Hei Anne-Lise.
Bare kjekt for min del å lage forslag. Ikke noe stort offer i det hele tatt. Liker å følge med på hva du bedriver og liker det meste av det du deler med oss. Dyktig og kreativ er du. Etter langt bekjentskap på dotten føler jeg at jeg kjenner deg bittelitt. Du er ei flott jente og jeg ønsker deg og alle du deler livet med en god sommer.
John
Odd E. k.

Hei Anne-Lise!

Flott fanget motiv igjen der måken innehar en flott positur i motlyset. Flott med speilingen av vannliljene i vannet og dråpene som renner ut under føttene på fuglen. Fint at fargene på vannliljebladene synest da bildet ikke blir å betrakte som s/h. Liker godt dybdeskarpheten i motivet, der fuglens speiling kommmer fint med på vannflaten i form av rørelser. Hele den øvre blåe vannliljen i øvre del av bildet må bort, noe du heller ikke har greid i versjon '' 2. Bildet blir av denn grunn noe amputer i øvre del, men med en grov ramme vil nok dette utjamne seg. Er også i tvil om måkens plassering i bildefeltet, noe mer i venstre del av bildet har blitt bedre, da ved å fly inn i bildet og ikke slik som nå, ut av bildet. Flott fanget da mesterverket må være skarpheten i motivet. Flott fanget Anne-Lise.

Mvh

Odd E.
Anne-Lise S.

John: Det er flott at ''dottere'' her inne, hjelper hverandre med fotografiene. Jeg har i alle fall lært en hel masse på de to årene jeg har vært her inne. Det blir også, som du John sier, til at man ''føler man kjenner hverandre litt'' fordi man følger hverandres bilder. På den måten tar vi del i hverandres opplevelser, og blir kjent med hverandre som foto-dottere! :-) Det er hyggelig! :-) Tusen takk for tilbakemelding nok en gang! Håper også du og dine koser deg i sommervarmen! :-) Jeg har det som plommen i egget! :-)

Odd E: Takker varmt for betraktningene dine! :-) Ser du ønsker beskjæring i øvre del, og det har også andre foreslått. John har vært så grei å lage en v2 som du ser her, der han viser på hvilken måte han ville ha dette bildet, men der har kommet forslag som dine om at både det mørke og det blå området må bort. Jeg skal lage en slik versjon, men må komme meg til min egen pc der jeg har akkurat dette bildet før jeg får gjort det! :-) På den måten vil det være mulig å vurdere ulike versjoner, for så at et valg evt. kan foretas. Spennende med flere forslag! :-) Ang. plassering av måka så tenkte også jeg det samme som deg, at det ville gjort seg enda bedre dersom den var plassert til venstre. Jeg ville likevel ha beholdt speiling og ringen i vannet som kommer av at måka nettopp har lettet. MEN jeg har dessverre ikke mer å gå på på høyre siden.... :-( Synd, men sånn ble det i dette tilfellet! Kanskje jeg vil lykkes bedre neste gang med det!

En fortsatt god sommerkveld fra meg som nettopp har vært rundt og lett etter særegne særkjenne ved landskapet nær Gardermoen,

Anne-Lise

Anne-Lise S.

PS: 1000 takk for anbefaling! :-)

A-L
Arvid M.

Dette var verkelig tøft! Flott gjennomlysing av vengene og passeleg med lys på hode. Verkelig godt fanga dette, med fine reflekser av vanndråper og sollys.
helsing arvid
Inger Anne Maritsdotter V.

Det er et nydelig bilde hvor du har fanget et spennende lys som glitrer som små stjerner der ute i vannet.
#2 ble best, men eg ville kanskje kuttet bort hele kanten i øvre del.
Veldig bra eksponert og flott positur på svanen.

Inger Anne:-)
Inge S.

Hei.
Det meste er nevnt og jeg sier. Du er dyktig :-)

Mvh Inge
Fredrik S.

Heisann Anne-Lise.

Dette vart jo lekkert!

Fin flukt på den duelignande måsen, og veldig effektfullt med refleksane i vatnet.
Likte særlig godt ''fraspark-dråpane'', som ser ut som diamenter i motlyset.

Motlys er jo ofte eit lite egna fotolys, men her har du utnytta det til egen fordel. Bra jobba!

Mvh Fredrik S
Fred S.

Er det noen sak ? Her har du jo det bildet som det første ikke helt ble, Måsen er ypperlig eksponert i motlyset, og sølvskimmeret i vannet er bare vakkert. Skal jeg pirke litt, så kunne jeg nok ha tenkt meg et vannlinja i bakgrunnen var i water.

vh fred
Anne-Lise S.

Arvid, Fredrik og Inge: Thanx! :-)
Inger Anne: Ny versjon kommer! :-) Takk!
Fred: Alle gode ting er 3! :-) Vannlinja har, ja, en bue ned mot midten, men sidene ligger i water :-). Her kunne jeg nok ha gjort en bedre jobb, ja! Tusen takk for den! :-)

En regnfull hilsen fra det blide Kristiansand,

Anne-Lise
Tone A.

Hei Anne-Lise
Her er det meste sagt og dette synes eg er det beste bildet i motlysserien din.
Med så mange element er det v3 som roar ned uttrykket, og som framhevar måka mest saman med vannliljene og lysrefleksjonane.
Ein nydeleg forgrunn med dei 3 refleksjonsområda som dreg blikket bakover med sine ulike refleksjonar.
I midtgrunnen er det måka med bliknande dråpar under føtene og vannliljene, opplyste vannliljeblad og stjerne refleksjonane som skil seg ut frå dei horisontale linjene som vannliljeblada dannar.
Bakgrunnen er meir dus men fortsatt er det fine refleksjonar men nå skriv eg utfrå v3.
Måka har fint lys på vingene som har mest skarpe detaljar på venstre vinga og halefjøra. Elles ligg sjølve måkekroppen i eit skuggeparti men likevel er det nok lys til at posituren til måka kjem fram. Den virkar litt trist, kan henda det var nok eit mislukka fangstforsøk? Trass litt trist måke er bildet svært vakkert med sine lysrefleksjonar mot det mørke vatnet og med flott vingespenn.
Kjempebra jobba og ikkje minst flott eksponert.
Helsing frå Jæren med regn i dag. :) Tone
Anne-Lise S.

Nydelige refleksjoner fra deg, Tone! :-) Tusen, tusen takk! :-)

Anne-Lise
Ann T.

Hei Anne-Lise, dette er virkelig flott. Fine drypp under fuglen og flott lys gjennom vingene. Refleksjonene på vannet er som diamanter. Liker V3 best. Jeg syns motlysserien din er veldig fin.
Mvh. Ann
Anne-Lise S.

Så hyggelig da, Ann, at du likte det! :-) Takk for at du var innom og fortalte meg det! :-)

Anne-Lise
Avsluttet .

Hallo Anne-Lise.
Gratulerer som ukens fotograf.
Et flott bilde du har lagt ut og deler alle godord som nevnt over.
Synes den sorte kanten gjør seg på enern.
Kanten på sjøen som går litt opp kan rettes opp uten å croppe
og da beholder du allikevel utgangspunktet.
Med hilsen fra Eivind 8~))
Liv F. D.

Hei Anne Lise - og gratulerer som ukens fotograf. Det var kjempefint at det ble deg. Du er jo så flink.
Dette bildet var veldig flott med motlys og refleksjoner. Likte godt #3. Nydelig!
hilsen
Liv '')
Anne Ø.

Nydelig V 3. Refleksene mot det mørke vannet,
de lyse linjene i vannet og måka da. Ja, dette
synes jeg ble et spennende bilde å se inn i.
Gratulerer som ukens fotograf Anne-Lise.
Anb.

Anne:)
Ole-Kristian T.

Hei Anne-Lise, først og fremst vil jeg gratulere deg som ukens fotograf; det var veldig velfortjent synes jeg, og ikke minst hyggelig, det er alltid gøy når noen ''kjente'' her inne får den utmerkelsen :). Jeg har fulgt bildene dine en god stund, og liker dem godt, du har varierte motiver, og ikke minst prøver du ut nye ting på en seriøs og bra måte. Så vil jeg også fremheve en annen side ved deg, nemlig når det gjelder kommentarene, som alltid er veldig hyggelige og positive i måten du formulerer deg på :). I tillegg er de grundige, du er veldig flink til å se detaljer og ting som i hvert fall jeg ofte overser. På den måten framstår du engasjert og interessert i dine kommentarer! Så nok engang: Gratulerer!

Ang. denne MM-serien din - motlys og måke - synes jeg disse bildene er kjempestilige! Jeg ser for meg at du kan selge dem - gjerne som en serie med alle tre ved sidene av hverandre. Det måtte da være et ypperlig motiv å ha på veggen f.eks. på en kafe der nede i palmebyen! Dette siste bildet i serien er også kjempetøft - synes det er vanskelig å vurdere de opp mot hverandre -.

Her er måka igjen i en flott positur med vingene utspent og med lyset som spiller igjennom. Formasjonene i vannet er nydelige, tre forskjellige typer i forkant som skaper dybde innover mot det store partiet med vannliljene som stråler og funkler. Dråpene som faller ned under måka er med å skape bevegelse i bildet. Vannlilja til venstre for måka er et svært dekorativt element. Det er stilige kontraster i bildet mellom det diamantfunklende vannnliljepartiet og det helt mørke. Jeg er veldig imponert over skarpheten i bildet!

Det eneste som er usikkert er den bakre delen, som jo også er diskutert før. Av #2 og 3 foretrekker jeg helt klart #3. ''Skal det være så skal det være'' tenker jeg her, synes #2 blir verken fugl eller fisk :).#3 er mer helhetlig, men her mister du selvsagt luft over måken uten at jeg synes det er veldig ødeleggende. Imidlertid synes jeg formatet i #1 er best, og her er noen muligheter der dette formatet er beholdt: 1) Fjerne den ''blå'' stripen og la det bli sort. 2) Fjerne det blå, og klone inn litt mer vannliljereflekser bakover, på en måte som gir dybde (sikkert en utfordring, men kanskje verd et forsøk?).

Ang. dette må jeg si at jeg er usikker, spes. ang. det blå feltet, bør det være der eller ikke? En stilig ting med det er jo motlyset som øker på mot høyre av dette området.

BB - bra bilde Anne-Lise :).




Anne-Lise S.

Eivind: Hjertelig takk for god tilbakemelding. Beholde den sorte kanten og gjøre litt med den blå toppkanten på vannet. V1. Interessant! :-)

Liv: Tusen takk! :-) Så koselig! :-)

Anne: V3 velger du! :-) Spennende med ulike versjoner ift. hvilket som kan fungere best. Ser selv kvaliteter ved hvert enkelt av dem! Takk for betraktninger!

Takk til dere alle tre for gratulasjon ang. Ukens! :-) En stor og gledelig, hyggelig og varmende overraskelse! :-)

Anne-Lise
Anne-Lise S.

Tusen takk for hyggelig gratulasjon, Ole-Kristian! :-) Varmende ord du kommer med! :-) Her er mange gode fotografer som jeg inspireres av på ulike måter ift. type motiver, og du er så absolutt en av dem! :-) Malta-serien din var spennende, også pga. at jeg har vært der selv, mens dine ''Linjer i landskap'' rett og slett er betagende og interessante! :-)

- III - : Interessante betraktninger ift. bildet du kommer med. Grundige og detaljerte. Spennende at du er i tvil om hvilket som er best, og at du gir meg noen forslag ift. det bakre området. Det er jo nettopp det som er utfordringen her. Liker også selv formatet i v1 best, mens jeg samtidig ser hvordan fokuset faller mest på lilja og måka + refleksene i siste versjon. Kanskje har det noe for seg å ha indre del helt mørk? Kanskje kan det gjøre seg med ytterligere forlengelse av liljebladene? Mulig du har prøvd deg på det siden du foreslår? Er åpen for forsendelse jeg! :-)

Ønsker deg en innholdsrik dag videre! :-)

Anne-Lise
Bjørn-Arne C.

Og jeg legger meg inn i rekken av gratulanter..kjempeartig å se bildet ditt under tittelen ukas fotograf..absolutt velfortjent.....

Gratulerer og lykke til videre.....

Anne-Lise S.

Takk, Bjørn-Arne! :-) Koselig, koselig! :-)

Anne-Lise
Thorbjørn R.

Dette synes jeg er meget bra. Flott eksponert måke i lufta med tusen diamanter i sjøen. Vannliljen er også et fint innslag her. Skulle idéelt sett hatt måken litt lengre til venstre. Synes kuttingen i topp i v3 ble bra.

Mvh Thorbjørn
Anne-Lise S.

Så flott da, Thorbjørn, med direkte innspill! :-) Enig i plassering lenger til venstre! :-) Skal ta meg en tur igjen og gi den noen instrukser... ;-) He, he... Tusen takk! :-)

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu