Et hjem langt nord i Goa
Dette og diverse andre bilder av folk og dagligliv finnes nå på min portfolio Roar47.foto.no
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_323464} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Jon K. L.

Virkelig et bilde til ettertanke det her - fin illustrasjon og komposisjon.

Jon K.
Lars Kristian G.

Hei!

Fint dokumentarbilde - godt formidlet. Tenk om vi hadde hatt slike hus og kår i Norge... Bildet har en god komposisjon, og fint lys.

Mvh. LKG
Øyvind S.

God dokumentasjon i dette bildet, ettertanke får man når man ser slikt.. fin kontrast til hvordan vi lever i Norge..... godt tatt bilde...
mvh Øyvind
Avsluttet .

Flott bilde, men jeg kan ikke forstå hvorfor det på død og liv skal brukes
kontraster til enhver tid.
Flott i vellinga dette mvh. Eivind 8~))
Håvard S.

Hei Roar!

Hva klager vi av? Høye bensinpriser? Dårlig velferd? Høye strømpriser? For dyr mat? At det er billigere på andre sida av grensa?
Et sterkt bilde til ettertanke, da en ser at personene fortsatt smiler, selv om kårene er elendige!

Mvh. HåvardS
Roar K.

Jon K. Landstad:
Takker så mye for kommentar.

Lars Kristian Grøv:
Denne typen hus ville nok bli litt for kalde om vinteren i Norge. Men i Goa går nattetemperatur sjelden under 18. Disse er nok ikke så værst stilt for her har minst en i familien jobb. Det er derfor de bor akkurat her.
Takker for kommentar.

Øyvind Skaara:
Takker så mye for en positiv kommentar.

Eivind M. Jacobsen:
Nei, det er ikke alltid gitt at noen har litt annen smak og innstilling enn det man har sjøl. Jeg liker sterke farger og kontraster og bruker det. Dette bildet er dessuten fra 2006 og da hadde jeg enda ikke fått tips om å gå ned med lysmetting og hadde heller ikke gått til anskaffelse av polfilter. Brukte på den tiden kun sharpen. Virkelig utvikling i å bruke photoshop kom først senere. Men fremdeles er det langt fram selv om jeg nok etter hva jeg ser av kommentarer både her og på photosight hvor dette bildet har vært ute før så er det visst ikke helt bak mål. men som sagt så er nok kontraster min greie og så får folk like eller ikke like det. Sånn er'e bare.
Takker så mye for innspill.

Håvard Storbæk:
Disse menneskene vet at de kan ikke få det bedre. De har mat og klær og det er det viktigste. Selv om kastesystemet offisielt er avviklet så lever det i beste velgående. Disse har aldri fått smake velferdsamfunnets goder og savner dem derfor ikke så jeg tror ikke vi skal se bort fra at disse kan være lykkelige i sin tilværelse. Hvis man ser på ''huset'' her så ser vi at de bruker det de har. Ofte er det slik i India at det man ikke lenger vil ha kastes ikke slik som hos oss. Det selges fordi det er alltid noen som ikke har råd til å kjøpe nytt. Der har vi mye å lære. Disse menneskene reiser rundt og tar jobber der det er å få. Turiststedene i Goa hadde aldri greid seg uten folk som kommer fra andre stater og og tar drittjobber. Goaneren er alltid entreprenør - argeiderne kommer fra Karnataka. Veiarbeidet som stort sett gjøres for hånd utføres også av folk fra Karnataka. I begge disse tilfellene er det kvinnene som gjør det tyngste bærearbeidet.
Takker så mye for kommentar.

Roar
Fredrik S.

Hei Roar!

Syntes dette var eit sterkt og flott bilde fra Goa.

Først legg ein merke til forholda dei bor under, med det falleferdige og provisoriske huset, deretter legg ein merke til dei smilande menneska, noko som i første augeblikk kan virke overraskande, men som ved ettertanke jo ikkje er det. Kvifor skal materielle goder være synonymt med glede og lykke, og omvendt?

Du seier dei har klær og mat- og dei er nok takknemlige for dette. Kanskje noko vi i Norge burde ta til ettertanke neste gang vi klager over bensinpriser etc..

Mvh Fredrik S

Roar K.

Takker så mye for kommentar.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu