Smålom
Bildet inngår i albumet Pip-pip'er i Norge -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-06-02 23:13:54
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS-1D Mark III
  • Canon EF 300mm 2,8L IS + 1,4X konv.
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/1600s
  • FilmtypeRaw ISO 1250
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_321834} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Per Einar G.
Ser det var litt hardt lys her, men du har løst det på en god måte..jeg hadde justert en liten grad til i levels, om den bærbare jeg sitter på nå er til å stole på da? da tror jeg det blir helt etter min smak ;)
Vakre fugler, god komp og format!

Per E.
Pål E.
V2 ble flott! Og for en nydelig art dette er; vakker og spesiell.

mvh, Pål
Ole-Kristian T.
Ja denne fuglen har jeg ikke sett bilde av før tror jeg, nydelige var de, her sikkert i sitt rette element. Bra jobbah :)
Robert O.
Fint skudd av smålomen her å. syntes også versjonen med dempet belysning gjorde seg. Her har du vært heldigere med litt liv i bakgrunnen enn det jeg var:)

Mvh, Robert
anders s.
dette her ble bare helt toppers
nydelige fugler og flotte fargekontraster fra den kjølige isen til det mer ''varme'' vannet.
pent utsnitt
holder en knapp på versjon2
mvh anders
Roar K.
Skikkelig herlig. God løsning å bruke panoramaformatetet her.

Roar
Knut Børge S.
Versjon 2 ble bare super her Thorbjørn! Meget flott situasjonsbilde av de mystiske lomene. Flott utsnitt og god skarphet!

mvh KBS
Liv F. D.
Hei Thorbjørn.
Nydelig bilde du presenterer her. Likte spesielt #2, Vakkert i nydelige farger.
mvh
Liv '')
Svend Wiig L.
Hei Thorbjørn!

Uvanlig utsnitt men faktisk en liten historie, med god bakgrunn, lys og ''pipp`er'' i sentrum!!

Deilig og forteellende!

Et ''vanlig'' artsbilde hadde vøri kjedelig!??

Mvh Svend
Per Einar G.
Versjon 2 ble knall.

Natti!

Per E.
Gunnar N.
Et strålende bilde av en fantastisk situasjon og av et par fantastiske fugler.
Versjon 2 foretrekkes nok. Interessant format.

mvh Gunnar N
Thorbjørn R.
Takk for kommentarene.

Per Einar: Du har selvfølgelig rett med hensyn til det harde lyset. Dette burde jeg sett selv. I v2 er bagrunnsbelysningen dempet noe, mens lyset på lomene er uforandret.

Roar: Da forgrunnen består av et isflak ute av fokus, ble panoramaformatet et naturlig valg her. Litt uvanlig på fuglebilder, men jeg synes selv det fungerer bra.

Svend: Jeg forstår godt at rene artsportretter kan bli litt kjedelige for de som ikke er fugleinteresserte. Personlig har jeg interesse også av artsportrettene, men får man til noe mer er det selvsagt bra. Av alle opptakene jeg gjorde av lomen denne kvelden valgte jeg ut nettopp dette fordi jeg mener det kan gi grunnlag for tolkninger. At bildet innholdsmessig har mer å gå på er imidlertid ikke tvilsomt.

Som flere av dere påpeker er smålomen både spesiell og vakker. Jeg synes også det er hyggelig at den finnes kun en kort spasertur fra Tromsø sentrum.

Den tyske fotografen Henrich Bäsemann har for øvrig en utstilling på Tromsø museum som heter ''Smålom i Prestvannet''. Han har fotografert smålomen over en seksårsperiode ved Prestvannet. Jeg har ikke fått besøkt utstillingen enda, men smakebitene i avisen virker lovende. Bäsemann mener forresten at Prestvannet er det eneste stedet i verden hvor man kan fotografere denne fuglearten på så nært hold. Om dette stemmer skal jeg ikke uttale meg om, men det er ihvertfall mulig å komme rimelig nært innpå Lomen ved Prestvannet i Tromsø.

Mvh Thorbjørn
Marit O.
Så flott og vakker denne arten var Thorbjørn,liker
formate du har valgt her.
Versjon 2 med bakgrunnslyse dempet, ble riktig flott.
Ha en flott sommer dag!

Mvh Marit
ketil o.
Hei!
Endelig er de kommet igjen:) Har en del uoppgjort med denne arten. V.2 ble et bra bilde. Liker formatet du har valgt. Skarpheten er god,detaljmessig er det nok en del å gå på. Regner med bildet er noe croppet? Hadde tenkt meg oppover i kveld,men vet av erfaringene fra i fjor at dagens lys er dårlige greier om en ønsker bra bilder:)
Mvh:
ketil
Thorbjørn R.
Marit og Ketil, takk for kommentarene fra dere også.

Ketil:Bildet er croppet noe, men mest i over- og underkant. På sidene har jeg ikke så mye å gå på sammenliknet med originalopptaket, men det er mulig det er en del å gå på detaljeringsmessig. På lomen til høyre kan nok noe manglende detaljer/skarphet også skyldes at fokusplaner er plassert på hodet til lomen til venstre.

Det ble forresten en tur ut til rypelokaliteten i natt - og rypene sviktet ikke denne gangen heller. Mye annet spennende å se også i dette området. Takk for tipset.

Mvh Thorbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu