Jeg vil også ha en sånn!
DAGENS LILLE HJERTESUKK:
Mange valper blir bestilt i disse dager. Hund til ferien er fint. Men sett deg først godt inn i hva det vil si å ha hund. Sjekk opp hva en hund krever og hva eieren forplikter seg til for å få en glad og lykkelig hund. Finn en rase som passer og ikke hva som ser fint ut eller er moderne. En hund skal være et familiemedlem og god venn som krever omsorg og stell. Passer det å ha hund der du bor, har du fritid nok til å ta deg av hunden, gå på kurs og være oppdrager for hunden, betale de kostnader det er å ha hund til mat og dyrlegehonorarer, liker å lufte hund i sol og regn, ikke ha støv på hjernen...osv. Det er mye å tenke på. Det er kjempekoselig å ha hund når forholdene ligger til rette for hunden - og for deg som kjøper den. Husk at hunden har ikke bedt om å få deg som eier, men du har bedt om å få den inn i ditt hjem og du forplikter deg til å ta deg av den.

Denne hjerteknuseren er 3 måneder gammel på bildet, men har nå rukket å bli 1 år og over 30 kg tung.
Bildet inngår i albumet Tamme dyr som er ville for meg! -
Utstyr
  • Olympus mju 500
  • -
  • Brennvidde11,5mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger229
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_315809} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Irene A.

Det var en skikkelig hjerteknuser ja. Men er fullstendig enig med det du skriver. Selv om jeg var ''godt forberedt'' før jeg skaffet meg hund, så har det kommet veldig mange uforutsette utgifter og problemer. Men er fortsatt veldig glad for at jeg gjorde det. Kostnadene med å ha hund er veldig mye mer enn bare det du betaler for å få den! I tillegg til at det tar _masse_ tid å trene hund (for de som ønsker en balansert, veloppdratt hund vel og merke).
Ann Kristin S.

Hei Irene
Om du leser hundebøker og setter deg godt inn i hva det vil si å ha hund, så kommer det mange ''sjokk'' likevel som ingen hadde fortalt om på forhånd. Masse uforutsett kan skje. Men det kan du lettere takle hvis hundeholdet virkelig er ønsket... tror jeg da.
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Brant litt for denne saken i dag da jeg på formiddagen kom opp i en diskusjon om temaet hund.
Mvh Ann Kristin
Ole-Kristian T.

Hei Ann Kristin, bra tema du tar opp, og det er jo nettopp det hvor lett det er å falle for disse deilige og hengivne hvalpene; ikke lett å dra fra oppdretteren og si nei til en slik hjerteknuser. Mange av de som skaffer seg hund skulle aldri hatt det. Ser mange eksempler på at det er mer stress enn kos, og at foreldre har mer enn nok med å jobbe og ta seg av barna sine, og der hunden dessverre blir mer et krav enn en glede. Bildet var koselig og fint, jeg kjenner nesten den deilige lukta av hvalp, særlig under potene..mm..:)
Ann F.

Så sant, så sant. Det gjelder dessverre ikke bare hunder, men i minst like stor grad katter - feriekattenes skjebne er velkjent. Enten blir de dumpet fordi familien skal på ferie, ellers så tar man til seg en kattunge i ferien, og som så blir overlatt til seg selv når man reiser hjem fra hytta.
bilde nr. 9815

Til bildet: fin tegning i pelsen, en anelse mer kontrast hadde gjort seg - og uten trappen bak som går tvers gjennom hodet.

Mvh Ann
Avsluttet .

Nydelig liten tass dette her:-)
Fint bilde og flott tekst under,dette skulle alle lest som har lyst på hund eller katt.
Hilsen Tone!
Ann Kristin S.

Hei Ole-Kristian, Ann og Tone
Det er kanskje ikke riktig å bruke en fotoklubb for å ytre sine synspunkter/kampsaker, men ser jo at dette emnet opptar flere enn meg.
Ann : Jeg mener akkurat det samme om katter. Alle kattene jeg har hatt opp gjennom årene er katter som har landet hos meg fordi de ikke trivdes der de kom fra. Den ganske berømte katta på dotten, Mjauen, ble i sin tid omplassert fra Oslo...

Tusen takk for at dere mener noe om dette..... og takk for at dere synes flat valpen var verd å ta bilde av.
Kveldshilsen fra Ann Kristin
Avsluttet .

Hei, ett skjønt bilde av en liten krabat. Kanskje litt mere kontrast hadde gjort seg. Men hvalpen er vakker uannsett.

Jeg er så enig med deg i ditt hjertesukk. Måtte slutte å hjelpe til med omplasering av hunder for jeg ble helt syk av alle de vonde skjebnene som mange eiere utsatte sine hunder for.

Selv har jeg en 10 år gammel dachs som jeg kjøpte etter att min mann døde, så den har jeg oppdratt alene. Den er verdens beste stifinner både mørke natt og lyse dag. Vi har trålet Nordmarka rundt men nå begyner vi å bli skrøpelige og ''gamle'' begge to, så turene begrenser seg til de nermeste vannene.
Forsett med ditt engasjement for dyr, de trenger all den omsorg de kan få.

Venlig hilsen Lillian.
anders s.

pent bilde av en søt voffe
du har mange gode poeng,for en hund er ikke et leketøy en kan stappe på kottet
når en går lei.
å ha hund krever nesten like mye som å ha en unge
mvh anders
Avsluttet .

Bra foto av hjerteknuseren Ann Kristin, ikke lett med svarte hunder...og et fint tema...mange skulle nok ikke ha hatt hund i det hele tatt, det er et livslangt ansvar på linje med barn, og kostnadene som kommer før eller siden, bør folk tenke igjennom før de går til anskaffelse av hunder. Måtte selv ut med 11000 før jul til operasjon da min hund tok begge leddbåndene i kne i det ene bakbenet....det var noen harde måneder med stell og trening...hun er 10 år, men er idag 100% restituert...og hvem tenker da på penger? mvh Ulv
Lene L.

Ja mye å tenke på før man skaffer seg hund,alle slags dyr...Så viktige ting du tar opp her.
En vakker valp du presenterer her....så ikke rart at ikke alle tenker helt klart bestandig :-)
Du har fått fram flotte tegninger i pelsen og den fine sorte fargen godt.

Lene
Ann Kristin S.

Hallo Lillian, Anders, Ulv, Lene
Lillian: jeg vil gjerne gjøre noe for og med dyr, men tror jeg også ville fått sjelelige problemer av å ikke kunne hjelpe alle og se hvor ille mange dyr har det. Jeg engster meg til tider altfor mye for mine egne dyr som lever som konger. Håper du får beholde hunden din riktig lenge og gleden av selskapet i den.
Ulv: Håper du hadde forsikring.... Men en betaler vel hva det skal være for at hunden i familien får et godt liv.

Tusen takk for gode kommentarer både til bildet og temaet hund. Vi som mener noe om dette må bare prøve å spre budskapet.
Mandagshilsen fra Ann Kristin
Avsluttet .

Nei...hadde ikke forsikring, Ulven
Avsluttet .

Hei Ann Kristin
For det første har du tatt et meget godt bilde av en nydelig valp:) Jeg synes du har et veldig viktig poeng i teksten. Er så enig så enig. Jeg bruker jo å fleipe med at den største tragedien for retrieverene er at de er så pene på reklameplakater. Desverre ikke bare en usaklig fleip. Alt for mange skaffer seg hund og katt uten å vite hva de gjør.
Stå på
Eva
Ann Kristin S.

Hei Ulv og Eva
Ulv: Regner med at du forsikrer den neste hunden din. Det kan lønne seg ser du. Blir penger av småting og store penger når det virkelig må gjøres noe.

Eva: Alle bør gjøre seg kjent med rasene før de kjøper ja.Retrieveren skaffer vel de færreste seg informasjon om fordi den ER familiehunden framfor noen. Pen å se på og gjennom snill. Pen er den som regel, men liker ikke alltid å ligge på langhårede tepper med småunger rundt halsen. Min retriever passer ikke til reklamen i hvertfall.

Tusen takk for at dere støtter kampsaken min - godt illustrert av den nydelige flatvalpen som ALLE vel ville hatt.
Mvh Ann Kristin
Irene A.

Leste en litt morsom setning i valpe/hundeboken jeg anskaffet meg før jeg fikk hund, og tenkte da på dette bildet/saken.

''Når hunden skal til å hoppe opp i sofaen, sier du bestemt NEI og tar hunden ned. Nå har hunden forstått et forbud''

Hadde det bare vært så enkelt.. Er det rart folk blir overrasket over hvor mye arbeid det tar å trene en hund?
Ann Kristin S.

Hei igjen Irene
Det gjør seg ikke sjøl å ha hund nei. En må bruke masse sunn fornuft, gjerne lese hundebøker og snakke med hundeeiere. Men det er vel som å oppdra unger; være rettferdig og konsekvent. Her i huset var det bestemt at hunden ikke skulle opp i sofaen, i sengen eller han skulle læres til å være alene hjemme om dagen. Alt skar seg - med en gang. Men Adrian er en veldig hyggelig hund likevel selv om eierene hans har vært slappe i oppdragelsen.
Hvordan han har blitt lydig og oppfører seg som en engel, må vel komme fra genene. Vi gir han bare mat, morsjon og masse kjærlighet.....
Mvh Ann Kristin
Per T.

En nydelig hund og en flott og viktig tekst. Synes du fikk et fint og tett utsnitt her. Hilsen Per
Avsluttet .

Hei! Et flott hundeportrett dette. Veldig fint teknisk. Fin skarphet og farger. Fint tett utsnitt. Flott hund også. Mvh Liselotte
Ann Kristin S.

Hei Per og Liselotte
Tusen takk for at dere stoppet opp og skrev noen ord om bildet mitt - og det var gode konstruktive tilbakemeldinger som alltid er hyggelig å få.
Mvh Ann Kristin
Fredrik S.

Heisann!

ja, kan godt forstå at folk vil skaffe seg slike hjerteknuserar, men viktig som du sjølv seier å sette seg inn i kva det innebærer først.

Fin eksponering og utsnitt, men ville kanskje plukka den opp og plassert den i litt andre omgivelsar :)

Flott blikk på hunden, med hovudet på skakke og greier!

mvh Fredrik S
Tine F. B.

Skarpt og flott bilde av en særdeles vakker hund:-) Nydelig blikk. Fint tema du tar opp! mvh Tine
Eva B.

Dette var en hjerteknuser av en valp, fin og nyttig informasjon i disse tider. Skjønner at det er et viktig budskap, og er så hjertens enig. Selv har jeg den friheten å ikke ha dyr, men det kommer av allergiske familiemedlemmer.. Over til bildet. Skarpt og fint fokus på hunden, trappen bak var litt forstyrrende. Flotte tegninger i pelsen. Budskapet er meget viktig!

Mvh Eva
Inge S.

Hei.
Et herlig motiv og nå fikk jeg lyst på en til :-)

Mvh Inge
Ann Kristin S.

Hei til Fredrik, Tine, Eva og Inge

Ja, jeg vet at trappa ikke skulle vært der - ja, jg skulle tatt valpen ut på plenen og tatt bilde der. Det gjorde jeg da også, men det var dette som ble best. Må bare rope hurra hver gang en får til svart pels - og da må trapp være trapp.
Inge : da er vi to; jeg vil også ha en til. Men det er noe med det at '' en vet hva man har, men ikke hva man får''.

Tusen takk for at dere er enige i billedteksten og synes bilde var greit..
Kveldshilsen fra Ann Kristin

Anita M. S.

Hei Ann Kristin!
Jeg må bare henge meg på her! Det er ikke lett å få til et så flott bilde av en sort hund og i tillegg valp, så den trappa bryr jeg meg ingenting om fordi jeg vet hva det er snakk om. Min eldste er sort, og det finnes ikke mange bra bilder av henne. ;+) Du har fått med et nydelig valpeuttrykk og med en verdifull tekst. Selv har gjengen og jeg akkurat kommet fra tur i skogen. Nå var det endelig temperatur ute til det, og herlig var det. :+)
Natthilsen fra Anita og zoo
Ann Kristin S.

Hei Anita
Artig at du har kikket på et valpebilde av Tussa - som har ligget inne ei stund.
Svarte hunder og foto er så og si umulig - og i hvertfall i skarp sol eller på snø. Glad jeg har hvit hund som sjelden er noe problem å fotografere. Ja, jeg har nok en del bilder med utbrent pels, men da er det min skyld..
Apropo hunder og utbrent pels. Leste om en hund i sta som ble kokt i en bil i går. Galskap å sette igjen bikkja i bil nå - om det er bare for noen minutter.
Tror det må bli min kampsak i sommer....

God ny uke til deg fra Ann Kristin
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu