Stubben som kom fra havet
Justert i delvis sh
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-04-17 17:39:06
    Versjon #2
Utstyr
  • canon 400D
  • canon 28-80mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger253
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_314008} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .

Dette bildet liker jeg godt Aina. 8~))
Flott fortellende med fin heading er min mening.
Kan så absolutt se at denne stubben er ute på vandring ja.
Fin lyssetting, god plassering av objektet i bildet og bra med skygge.
Godt observert og fin fantasi.
Hilsen fra Eivind.
peter b.

Hei Aina,

Veldig fin og morsom komposisjon. Flott bakgrunn.

Ville vurdert å sprite opp himmel og forgrunn noe. Men det er min personlige smak. For jeg synes fargene ble noe blasse i forhold til potensialet i motivet.
Hadde vært artig å sett dette i en annen versjon.

Hilsen
Peter
Gunnar G.

Artig bilde, som jeg har lyst til å reflektere litt over rent kompositorisk. Dette er et typisk ''en-komponents bilde'', altså et hovedmotiv mot en bakgrunn. Med et lite unntak (kommer tilbake til det) er bakgrunnen ganske uniform. Det betyr at ingenting av bakgrunnen stikker seg ut slik at dette framheves som motiv nr. 2 (altså blir et to-komponentsbilde). Da blir plasseringen av hovedmotivet litt vesentlig. En hjelperegel her er å dele bildet i tre like store deler - vannrett og loddrett, og så plassere hovedmotivet på (langs) delelinje nr. 1 eller 3. Det gir normalt en spennende plassering og samtidig rimelig med ''luft'' rundt motivet. (Det gylne snitt ligger tett inntil skjæringspunktene for 1 og 3 delelinjer i et tredelt bilde).
Slik du har plassert hovedmotivet (stubben) har du delt bildet inn i fire deler, og stubben på første delelinje av fire. Det gir som resultat at det kanskje blir litt lite ''luft'' under og til venstre for stubben.
I bakgrunnen til venstre kommer det ut en steinfylling. Den er såpass spesiell at den nesten er å betrakte som et bimotiv. Altså kan bildet ditt betraktes som et to-komponentbilde. Det er ikke uvanlig å sørge for at hovedmotiv og bimotiv ligger i hver sin halvdel i bildet, f.eks. ved at hovedmotiv ligger på 1 delelinje og andre motiv ligger på 3. delelinje og kanskje også diagonalt overfor hverandre. I dette bildet ligger begge motivene på samme side, noe som gjør at bildet kanskje får en litt for stor motivtyngde mot venstre.
Men dette er altså bare refleksjoner rundt bildet ditt, som har mange gode sider ved seg.
hilsen Gunnar
Aina s.

Tusen takk for hyggelige kommentarer Eivind, Peter og Gunnar.
Versjon 1 er justert i delvis sort hvitt, derfor lite farge. Legger ut fargeversjonen og har justert den noe slik at fargen på himmelen kommer fram.

Mvh Aina
Eli R.

Jeg liker helt klart versjon to best og syns det er veldig lærerikt å lese Gunnars refleksjoner!
Jeg opplever bildet som litt flatt og at det blir nesten for mye tyngde på venstre side uten at det leder en innover i landskapet. Jeg føler også at fokus burde ha vært på stubben og at horisonten er en smule skjev, men kanskje den er ment å lede innover i landskapet.
- Eli
anders s.

enkel men pen komposisjon med stubben i forgrunnen
versjon2 ble virkelig flott
mvh anders
Avsluttet .

Versjon 2 med mest smell i foretrekkes her, for og pirke så kunne det vært penere himmel. Pen komp.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu