under vann
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikon 24-70mm f/2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMote
  • Lastet opp
  • Visninger200
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_313866} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Aina s.

Synes dette ble bra. Pen jente og fin fremstilling. Spennende effekt.

Mvh Aina
Gunnar G.

Det er alltid spennende når noen forsøker å gjøre noe mere ut av et fotografi - nemlig å lage et ''bilde''. Og du har fått til en spennende effekt. jeg har nå sittet og betraktet bildet ditt, og jeg liker det jeg ser.
Men det er noen små men...
og de tankene jeg har om ''men...'' vil jeg gjerne dele med deg.

Bildet synes oppstilt, håret synes ikke naturlig lagt rundt hodet. Det er det ikke noe galt i, tvert om. Her er effekten svært bra, og slik jeg ser det, noe av det som gjør at bildet blir spesielt (og vakkert). Poenget mitt er at bildet virker ''planlagt''. Hvis det er rett, gir det deg som fotograf mulighet til også å planlegge og arrangere modell og omgivelser. Og de kommer jeg til poenget.
Først øynene. Modellen ser ut av bildet, ikke mot fotografen (betrakteren). Ville bildet blitt enda sterkere om øynene hadde vært snudd litt mer mot fotografen? Jeg vet ikke, men arbeid jeg selv har gjort med modeller har lært meg at øynene er noe av det vikitgste i et portrettbilde. Neste punkt gjelder hennes høyre hånd som vi ser litt av ved nedre kant. Burde vi sett mere av den? Burde hun holdt fingrene annerledes, eller burde hånden ikke vært synlig. Jeg vet ikke, men spørsmålet er hvilken billedlogikk som ligger bak at du lar en del av hånden synes.
Tilbake til øynene sett i sammenheng med billedutsnittet. Modellen ser kraftig til høyre (altså mot venstre kant av bildet). Det påvirker vår måte å se bildet på, og forteller oss hvilken vei vi selv skal betrakte bildet. Slik sett blir det billedflaten fra hennes øyne og mot venstre kant som blir bildets viktige område. Men der er det bare hår, og kanten kommer helt tett inntil håret. Kanskje skulle det vært enda litt mere ''luft'' her? Samtidig holder hun sin venstre arm opp slik at dette danner en avslutning mot høyre billedkant. Burde det vært omvendt? Burde hun enten sett mot høyre eller holdt sin høyre arm opp rundt hodet? Det er altså slik jeg ser det, kanskje noe manglende samsvar mellom øynene og anvendt billedflate?
Dette ble langt, men funderinger rundt et interessant bilde kan ikke gjøres i en setning.
Som du skjønner liker jeg bildet ditt, og det er godt mulig at akkurat dette bildet som er presentert her er akkurat slik du, etter å ha prøvd flere mulige løsninger, synes er det beste.
vennlig hilsen Gunnar
PS: Du må gjerne presentere bildene større. Dette er bare 183kb stort, så du har mye å gå på.
Nguyen S.

Takk til kommentarene begge to. Til Gunnar: Jeg er litt enig med deg om øyene og skulle få med begge armene, men jeg setter mer pris på om du kan si litt mer om lysetting, istedet for så mye om posing :). Fordi med lysetting så kan jeg bruker mer til senere, men med posing så skal jeg ikke ta samme posing hver gang. Det var en god kommentar uansett :). Har du noe lignende bildet som du kan gi eks til meg? Takk
Aina s.

Hei igjen. Jeg liker veldig godt øynene og blikket hennes. Synes det utgjør mye av det flotte m bildet.
Når det gjelder kutting, synes jeg både komp og kutting fungerer. Men har sett at du kutter endel på bildene dine, og det kan kanskje være lurt å ha med litt luft rundt originalfilen, og så kan du eksperimentere så mye du vil med kutt etterpå i photoshop. Mulig du kunne hatt med litt mer av hendene hennes her, og at kompen også ville blitt bedre da. Men synes ikke det utgjør så mye fra eller til på et ellers flott bilde. Jeg synes forøvrig lyset er veldig delikat.
I sammenligning med det andre bildet du har ute (samme modell), synes jeg du virkelig får frem skjønnheten hennes og ansiktstrekkene med denne vinklingen.
Effekten du har lagt til liker jeg godt pga at den harmonerer med bildet, og gir det et kunstnerisk preg.

Mvh Aina
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu