Sommerro.
En vakker morgen ved Eidsvatnet.
Bildet inngår i albumet Tiden og Gud - Ein nasjonalromantisk flørt
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-04-14 21:17:24
    Versjon #2
Utstyr
  • nikon D 70
  • nikor 18-70 mm
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • AnnetTotalt fritt for beskjæring og etterbehandling.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger416
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_313565} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Monika Frisvold V.
Du verden dette var flott...
Nydelig trolsk komp med fin dybde.
Ser ingen ting å pirke på her...
Få det opp på veggen
Anb...
mvh monika
Thorbjørn R.
En flott morgen ja. Blir litt mørkt på min skjerm.

Mvh Thorbjørn
Espen A. I.
Helt greit, men rotete forgrunn, særlig til venstre i bildet, her kunne du kanskje ha kuttet. Du kunne også jobbet mer med lyset og utnyttet dette bedre. Farvene er såpass fraværende at s/h kunne vært en løsning.

mvh Espen
Tove H.
Flott ''åpenbaring'' - men ble for mørkt i forgrunnen på min skjerm, dessverre...
Hilsen Tove
Finn M G.
En meget flott morgenstemning fra Eidsvatnet, den som hadde vært der!
Enig i at bildet er litt mørkt: kanskje bildet hadde blitt bedre ved å beskjære vekk noe av det mørke feltet nederst + tilsvarende på høyre side?

mvh
Finn Magne
John H.
Hei folkens
Som beskrevet i teknisk beskrivelse. Bildet er ikke beskåret eller forandret i dataprogram. Jeg står for utsnittet selv om jeg ser innvendingene om at bildet er mørkt i forgrunnen. Det er ikke bare mørkt, men helt sort. Jeg har valgt å ta med så mye siluett av brua i forgrunnen for å ''ta inn'' de diagonale linjene i fjellet. Vurderte en beskjæring til venstre, men var redd for at det ville bli ubalanse og at alt ramlet mot venstre uten noe å ta imot. Vil vurdere ut fra kommentarene å legge ut en ny versjon. Skal også vurdere s/h selv om blåfargen er med på å ''gjøre'' bildet. Takk så langt
John
Joachim A.
Hei John!
Jeg er helt enig at du skal beholde silhuetten i forgrunnen... noe av det som gjør bildet spesielt!!! Komposisjonen er rolig og harmonisk.

Ellers så synes jeg resten av bildet virker litt undereksponert. Kanskje tåka innerst i ''V''en skulle gå helt mot hvitt?
(Du har en del støv på bildebrikka ;)

Mvh Joachim
Rolf S.
Kanskje litt knapt eksponert som enkelte er inne på. Men forgrunn synes jeg ikke du skal gjøre noe med annet enn å kappe litt i bunn. Maks halvparten av det mørke opp mot stråene.
Forøvrig en fin stemning. Og versjon 1 klart mye bedre enn versjon i utsnitt. Men skarpheten i versjon 2 er bedre. Etter min mening.
Rolf
Avsluttet .
Dette var veldigt pent.Dette er ett slikt bilde,som jeg godt kunne hatt på veggen.Ikke kluss mer med det.Her kan man se flere norske eventyr også .for de som bruker fantasien.
Hilsen
Bjarne
Ivar B.
Fin stemning! Siluetten i forgrunnen er fin og forsterker som du selv sier diagonalen i fjellet. Utsnitte i versjon 1 er betraktelig bedre balansert i mine øyne. Økt skarphet i v 2 er en forbedring. Mvh Ivar.
Avsluttet .
Liker dette bildet John.
Nydelig landskapsbilde i perfekt natur. Farger, komp. og skarphet er upåklagelig.
Dog mangler det etter min mening den lille smellen som du sikkert stoppet for
å fotografere.
Et tanke opp på levels, ikke curves vil gi en mere touch av sol mot tåke.
Bra jobba og fin toer.
Hilsen fra Eivind.
John H.
Hei
Takk alle sammen for konstruktive og lærerike kommentarer. Jeg har lagt ut en versjon tidligere på http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=297649
John
Nina E.
Det meste er sagt: Nydelig stemning, flott tåkebanke. Bra skarphet i V2, kanskje lande på en mellomting når det gjelder kutt i forgrunnen. Jeg synes det er fint med silhuettene som står skarpt og fint i forgrunnen som en kontrast til resten av bildet. Nydelig, blå himmel.
Ann T.
Hei John - dette er veldig bra. Jeg liker V1 best. Velding fin balanse mellom alle delene. Vakkert stemning med morning mist på vannet. Likte dette veldig godt.
Vennlig hilsen, Ann
John H.
Hei
Takk til alle for god respons.
John
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, John. Bildet har god stemning, men her holder det nok ikke helt mål da det mangelig litt komposisjonsmessig. For meg er ikke broen nødvendig, iallefall ikke når den er så mørg og gror sammen med det andre småtteriet. Jeg savner også mer kontrast. Kjente igjen bildet fra det forrige, og skal det sammenliknes blir det andre stående som mye bedre.

vh ingebjørg
John H.
Hei
Takk for saklig kommentar. Er langt på vei enig. Valgte likevel å legge ut denne versjonen fordi den har ett helt annet uttrykk der broen er ett tilleggselement som jeg selv mener bidrar positivt.
John
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu