I en gammel vinduspost
Jeg gikk først forbi, men måtte gå tilbake for å få med de vakre fargene.
OK til å være håndholdt med den lukkertiden.
Utstyr
  • EOS 5D
  • Canon EF 24-105/4 L IS USM
  • Brennvidde58mm
  • Blender-
  • Lukker1/5s
  • FilmtypeDigitalt
  • Nei
  • AnnetBlender f/16, ISO 100
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_313325} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Einar G.

Hei! Bildet er fint og jeg er enig i at det er ok med såpass lang lukkertid, men hvorfor så høy blender os så lav ISO? 5D er relativt støysvakt på høy iso og det er vel ingenting ved dette bildet som krever så stor dybdeskarphet som f/16 gir? Jeg tror bildet ville blitt enda bedre ved høyere iso kombinert med lavere blender. Med vennlig hilsen, Einar B. Gilberg
Lars N.

Med L opptikk og 5D burde du fått et langt bedre resultat enn dette. Bruk større blender og hurtigere lukker. Motivet er litt undereksponert. Dette burde vært rettet opp med enten lenger eksponering (overeksponer 1/2 - 1 blender) eller med ekstra lyssetting. Hvis du har gjort opptaket i RAW kan du forsøke å justere opp eksponeringen litt og juster kontrast litt med curves.

Bildet er uskarpt, sikkert bevegelsesuskarphet fordi det er håndholdt. Kortere lukker eller stativ hadde hjulpet på dette.

Kompsisjonsmessig ville jeg hatt en cm til med luft under vasen. Ellers liker jeg utsnitt og komposisjon. :-)
Ole-Kristian T.

Hei, jeg liker dette motivet veldig godt, skikkelig pittoresk dette :) Det tekniske har du fått rikelig med info om, jeg nøyer meg med å si at jeg ville også hatt litt mer rom under vasen. Pent bilde :)
Arne H.

Takk for kommentarene!
Hastverk er lastverk, som det heter. Jeg hadde nettopp fotografert et objekt som trengte de nevnte innstillinger da jeg plutselig oppdaget blomstene fra utsiden av huset. Vel innenfor ble det litt for mye oppstyr rundt min tilstedeværelse, så det ble mer et ''snapshot'' enn et vel planlagt bilde. Stativ hadde jeg heller ikke med meg. Ellers er jeg helt enig med deg, Lars.
Kanskje går jeg tilbake og tar et nytt bilde.

mvh
ah-j
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu