Vårserenade.
En flott vårmorgen med stille vær og nattefrost, og denne flotte karen som sang for full hals. Herlig!
Bildet inngår i albumet Fugler -
Utstyr
  • Canon mkIII
  • Canon 300mm f/2,8 L IS USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/500s
  • Filmtyperaw 1000
  • Nei
  • AnnetEv -0,7
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger971
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_312629} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (34)
Terje S.
Flott bilde av hanen i fin spillpositur. Behagelig og rolig bakgrunn . Litt større dybdeskarphet hadde vært ønskelig i fremkant men med slik nedblending hadde kanskje bakrunn blitt for fremtredende. Flott teknisk som vanlig.


Terje
Kåre G.
Kjenner det kribler når jeg ser sånne bilder. Må nok en tur ut i morgen. Vakkert bilde med fine farger og dus fin bakgrunn.
Mvh. Kåre Gårder
Ole Martin D.
Her går de unna!! Like detteja!

Stian Holmens dag: 2200-0900-Orrfugl leik
0900-1200-Lokking av Jerpe.
1200-1700-fjelltur med hund + litt jobb med bilder
1700-1710-Middag
1710-2200-ørnefoto på havet.

Da er dagen over og det som er det gode med slike konkurrenter er at de blir fort gamle!!
Terje S.
ADHD er diagnosen. Ritalin eller Conserta er medisinen. Tar du mange nok blir du rusa da dette er kunstig fremstilt Amfetamin.. Da er det bedre med Strattera som er uten rusvirkning.

Ha en trivelig dag.


Terje
Monika Frisvold V.
Dette var utrolig fint bilde...
teknik flott som alltid :)
mvh monika
Øyvind A.
Greit nok som avbildning av en typisk spillpositur. Og teknisk fint i den forstand at det er skarpt og har bra toneskala.

Men utover det, synes jeg ikke dette er all verden. Lyset er litt kjedelig, og det hele blir litt for statisk etter min mening.

mvh
Ø.
Kjell G.
Jeg entrer arenaen fotodottno og finner at dette er:
Sist innlagte bilde, sist kommenterte bilde og sist anbefalte bilde.

Men så er det jo skikkelig flott også!

mvh kjellg
Avsluttet .
Vakkert og meget bra utført bilde! Anbefales.
Marcus V.
Supert, Stian! Teknisk topp som vanlig. Åpent nebb hever bildet mye.
Kjell Ivar Ø.
Dette var en stolt hane og et flott bilde fra leiken. Behageleg bakgrunn.
Mvh Kjell Ivar
Avsluttet .
God kveld Stian,

Bra bilde tross litt uggent lys.

mvh
Tommy
stein ola h.
Hei Stian.

Vakker fugl og ett godt utført bilde :)


mvh. stein ola
Stian H.
Tusen takk for kommentarer og anbefalinger!

Ole M og Terje, ingen ADHD her:-), men det kan virke sånn i perioder... Hadde jeg ikke mistet håret, ville det nok blitt fort grått av slike søvløse netter, men det er jo en flott opplevelse å se disse flotte fuglene om våren da! Ruser meg på naturopplevelser jeg, eneste bivirkning er mørke ringer rundt øynene, blekt ansikt og ustødig ganglag. Søvn kurerer det meste.

Dedt ble kanskje ikke det mest spektakulære spillbildet dette, men med det lyset man har til rådighet i 6-tida om morgenen, var det nok det beste jeg fikk til i dag. Lista legges nok stadig høyere, men jeg nyter faktisk å ta skarpe, fargeekte, klassiske naturfoto:-) Jeg synes dette er så flotte fugler, at jeg er fornøyd selv når jeg lykkes å få et pent bilde av hele fuglen. Koser meg med orrene jeg, og håper dere gjør det samme.

Hvem vet, kanskje sitter de lenger utover morgenen neste dag, og da kan det jo dukke opp noe...

Stian
Kjartan T.
Du har sikkert noe lignende i arkivet fra i fjor, men heldigvis er det ikke bare bildet som teller. Det er selvfølgelig opplevelsen av å være med på denne reisen mot varmere dager, og du Stian er en av de som utnytter områdene rundt deg og lever med naturen. Ja, det er herlig!

Også får de nyskapende bildene komme når det blir litt mer fart på leiken..
Knut Børge S.
Hei Stian
Er så enig med deg så det går ann å få bli, skarpe og ekte og klassiske naturfoto er bare utrolig flott, jeg blir aldri lei. Et lekkert bilde av den stotle orrhanen der den buldrer for full hals. Meget severdig!

mvh KBS
Håvard S.
God onsdagskveld Stian!

Fint bilde av orrhanen i full los.
Teknisk upåklagelig.
Et litt høyere kamerstandpunkt kunne ha gjort noe med den utydelige forgrunnen, men da forsvinner også det fine perspektivet.
Synd at en liten del av vingene er borte nedenfor forgrunnen.

Mvh. HåvardS
Svend Wiig L.
Hei Stian!

Flotte farger og skarphet samt en eksponering som får frem konturene i det mørke og ''rumpa`s'' lyse fjær! Bra!
Det at bilde er av en slik staselig kar med den knallrøde manken og nebbet åpent...ja da blir det jo bra Stian!!
Vanskelig å få gjort noe med den uskarpe berget, som nevneverdig ikke forstyrrer for helheten!

Anb.

Mvh Svend
Robin J.
Klassisk naturfoto dette. Flott teknisk. En utfordring til neste natt: Prøv litt på 1/15 sek når disse begynner å sloss:) Mvh RJ
Tom E.
Hei!
Berre lækkert,der den står å gjør seg til.
Skikkelig flott.
Mvh Tom
Tor Olav O.
Veldig flott bilde. Skarphet, kontrast, også fargemessig helt på topp. mvh Tor Olav
Rolf S.
Flott artsbilde av spillende Orrhane mot en behagelig utavfokus bakgrunn, det tekniske er av høg klasse.
En god start på sesongen for deg, men jeg tror jeg venter et par uker.
På ''min'' leik er det over 1 meter med snø!
Mvh Rolf
ketil o.
Hei!
Slike bilder har jeg absolutt stor glede av å beskue. Teknisk lite å utsette på. Men lurer på en ting i forhold til de hvite partiene på vingen,samt bak. Skal det ikke la seg gjøre å få de fram uten at de blir utbrente,eller er det en vanskelig/umulig kombinasjon når en vil ha de fargede partiene perfekt fram som her? Uansett er jeg imponert over både skarpheten/detaljene/bakgrunnen.
Mvh:
ketil
Stian H.
Takk for ytterligere kommentarer! hyggelig:-)

Håvard, skal nok benytte et telt hvor jeg kan sitte. Plassen er slik at det ikke går an å komme høyere med liggeteltet jeg bruker ( og som jeg synes er så behagelig å bruke ).

Robin, jeg prøvde på laaang lukker tidlig på morgenen, men orrhane med tre hoder ble ikke helt bra. Skal nok ikke se bort i fra at jeg prøver mer...

Rolf, denne leiken ligger helt nede ved sjøen, så her er det bart omtrent hele vinteren. Desverre var det dårlig oppmøte, så noe slåssing ble det ikke. Håper det bedrer seg. Forøvrig slutter fuglene helst å spille litt for tidlig, før lyset blir bra, men er det ikke ofte slik da? Med dagens støysvake brikker og god optikk går det greit alikevell.

Ketil, det hvite er en liten utfordring på en ellers ''svart'' fugl. Måtte undereksponere noe for at stjerten ikke skulle brenne ut. Fin balansegang for at skyggene ikke skal gro igjen. Spesielt ømtåelig blir dette hvis isoen økes. Da kan man ikke letne skyggene mye før grumset kommer. Jeg eksponerer bestandig så langt til høyre jeg kan, uten å brenne ut høylys. å mørkne partier er problemfritt, i forhold til å letne. Dessuten er det i det lyse spekteret de fleste detaljene er.
Enkelte ganger, hvis det hvite er helt på grensen, justerer jeg rawfila korrekt etter hele fuglen, og åpner det som et justeringslag. Deretter justerer jeg eksponeringen i rawfila så den er korrekt i det hvite, og åpner det i et nytt justeringslag. Da gjenstår det bare å hviske frem den korrekte hvite halen på det korrekte bildet. Justerer gjennomsiktigheten på lagene til det ser bra ut. Effektivt men tidkrevende for å få det helt bra.

Forøvrig synes jeg å merke en del forskjell på toneomfanget når jeg begynte å bruke mkIII. Går ganske greit å eksponere hanen riktig, men histogrammet brukes flittig under opptak.

Siden du spør om det skulle være mulig å få frem detaljer i det hvite: ser du de ikke? Jeg vil mene at det hvite ikke utbrent her...

Sstian

ketil o.
Hei igjen Stian!
Takk for utfyllende svar,setter stor pris på det. Heldigvis skal ikke fotograferingen være spesielt enkel,hadde fort blitt kjedelig da:)
På pc,n jeg nå benytter ser jeg litt detaljer i det store hvite partiet bak,men ingen på de små hvite på vingene. Kan ikke måle om partiene er utbrente. Har forøvrig en mistanke om at denne jobb pc,n ikke er helt på høyde. Skal sjekke det på egen pc i morgen:)
Ha en fin kveld,
Mvh:
ketil
Stian H.
Er egentlig ikke så nøye, men histogrammet på tiff-fila skulle være greit:-) Forøvrig opplever jeg ofte at skygger og/eller høylys kan forandre seg en del ved konvertering til sRGB.
På skjermen min ser det ok ut, men den glossy dellskjermen på bærbaren er ikke helt 100, for å si det sånn... Bra histogrammet i PS er tilgjengelig under bildebehandlingen.

En stor LCD fra Eizo er underveis i posten, så jeg håper en ny hverdag vil komme mht til bildebehandling. Blir godt å ha litt bedre kontroll på det man gjør:-)

Stian
Kjell Sigurd S.
Meget flott. Detaljrikt så det holder og med en herlig positur. Selv om jeg leter med lupe finner jeg ikke noe å utsette her :-) Liker kamerastandpunktet.

Kjell S
Fredrik S.
Severdig dette!
Flotte detaljer, skarpheit, lys og ein ryddig bakgrunn.

Faktisk eit av dei bedre bilda av spelande orrhane eg har sett!
Anbefalast!

Mvh Fredrik S
Gulbrand T.
Hei Stian
Meget bra artsfoto av orrhanen dette.
Positur, bakgrunn, skarphet, farger og alt teknisk er topp etter min smak.
Ingen ting jeg ville forandret her.
Anbefales.
Mvh Gulbrand.
Odd E. k.
Hei Stian!

Likte bildet ditt meget godt. Upåklagelig skarpt, der du fint har fått frem detaljene og de flotte fargene på fuglen. Liker den særegne posituren der den står vaktsom med åpent nebb. Behagelig bakgrunnsfarge som fremhever fuglen godt. Meget v\bra fanget i et flott utsnitt!

Anbefales!

Mvh

Odd E.
ronny s.
Ja dette er ein staskar det er sikkert.
Kjempe flott bilde og ingenting og utsette på det eg.
Du er jammen heldig som har ein sånn plass, eg skal på fjellet igjenn og sjå om eg finne eg og men hit til har eg ikkje funne noke.
Bare time på time med trakking på ski og truger, men det er uannsett deilig og vere ute;o)
Slenger på ein annbefaling eg det synst eg du fortenar!

Mvh Ronny
Aleksander M.
Hei
Et virkelig flott bilde av orrhanen, men ganske likt som de du har lagt ut tidligere. Og noen av de tidligere er nok bedre. Men dette gir meg vårstemning, og nå gleder jeg meg til å dra på orreleik igjen!!!

Mvh Aleksander
Ole Birger S.
Flott bilde, skal si du får disse tuppene til å posere skikkelig for deg. mvh obs
Carsten A.
Teknisk utmerket av flott fugl, men jeg er nok også ganske enig i det Øyvind Antonsen sier i sin kommentar.-

MVH CA
Stian H.
Takk for alle kommentarer som har kommet til! Kjempehygelig :-)

Stian
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu