Dive
Bildet inngår i albumet Fallskjerm - Diverse bilder av fallskjerm og base-jumping
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSport/Action
  • Lastet opp
  • Visninger870
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_31170} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Frank W. G.

Får nesten vondt i hodet av å se på det.
Litt synd at fallskjermen nesten berører bildekanten. Enten mer luft eller en tettere beskjæring hadde gjort seg.

Frank
Kjetil N.

Jeg synes ikke det tilfører bildet noe at det er vendt 90 grader. Bra fartsfølelse.
Vemund L.

Bildet er ikke vendt 90 grader. Det er ikke vendt i det hele tatt. Forøvrig enig med at det burde vært noe mere luft til høyre i bildet, men jeg bommet desverre med noen få cm.

Vemund
Hans- Georg S.

Hadde likt å sett en skarpere hopper, altså en mer stabil panorering, pluss mer luft ''foran'' skjermen.
Bildet har absolutt et bra potensiale, og et snev av dramatikk.
Vemund L.

Fra den samme serien, har jeg også helt skarpe bilder, men da omtrent uten syn av panorering. Under gjennomgang, var dette et enkelt valg, jeg likte klart dette best. En mellomting hadde kanskje fungert bedre. Forøvrig kan det nevnes at en mere stabil panorering nok er teoretisk mulig, men slett ingen enkel oppgave, der man henger. Bildet er tatt, hengende i skjerm, på ca 800 fot, mens belly(han på bildet) hooker rundt meg, på vei mot landing. En annen ting er at et fullstørelse SLR kamera, med vertikalgrep, strengt tatt er litt i meste laget å dra med seg ut av flyet, selv med en liten 50 mm F1.4, som er brukt her.. Fra 800 fot og ned, går det ganske raskt, selv mens man henger i skjerm. Det er defintivt ønskelig å ha rukket å stappe kamerahuset inn under hopp-dressen før man selv går inn for landing, så en viss grad av tidspress gjør seg gjeldende, i denne situasjonen. Å i det hele tatt kordinere det 50 sekunder lange frittfallet fra 12 000 fot, og ned til man henger i skjerm, godt nok til at fotograf og model befinner seg såppas nærme hverandre er en ganske stor utfordring. En annet ting er at det strengt tat er ganske rissikabelt. Han paserte meg ca 5-10 meter unna, i drøye 100 km/t, mens han hooket rundt meg, så under de 1.5 -2 sekundene jeg hadde han innen rekkvedie for kameraet, rak jeg ikke ta mere en 8-10 bilder. Av disse hvar det kunn et jeg tok tjansen på lang nok lukkertid til panorering, og dette er ressultatet. Alt i alt, langt bedre en de ''statiske'' bildene fra samme serie(etter min mening) men fremdeles er det endel å hente. Dette blir nok ikke siste gangen jeg tar med kamera ut av et fly, så det blir nok anledning til å prefeksjonere ressultatet senere. I mellomtiden er jeg derfor intrisert i tilbakemedlinger på dette...det foreløpige ressultatet:)

Vemund
Robert D.

Meget bra dramatikk i bildet. Får en slags urofølelse. Føles som om han er på vei full fart i bakken pga panoreringen/fartsfølelsen, horisontalstillingen samt nærhetsintrykket til bakken.
Vemund L.

RD: TAkker for komentar.
Forøvrig kan jeg igrunn nevne at dit sitat:

''Føles som om han er på vei full fart i bakken pga panoreringen/fartsfølelsen....''

Det skyldes nok ikke bare panoreringen, men også det faktum at han faktisk ER på vei full fart i bakken.

Denne hopperen blir beskrevet som et enormt talen innen fallskjerm-idrette, og jeg forsikre om at langt fra alle vill gjøre dette etter ham.

Dette er nok mye av grunnen til at mange av bildene fra denne serien blir vesentlig bedre motat i fallskjerm miljøet en i foto miljøet, rett og slett fordi at de folka SER hvor ektremt dette egentlig er.

Vemund
Kjetil N.

Interessant å lese beskrivelsen av hoppet/opptaket. Jeg vil også hoppe!

Når det gjelder vending mener jeg fortsatt at bildet ville vunnet på å iallefall bli vent noen grader mot klokken. Det er jo tatt ovenfra så det kan jo egentlig vendes litt friere enn hvis du hadde sett horisonten.

Forresten bra komp med den veien som balanserer bildet mot skjermen.
Vemund L.

Det finnes sikert flere argumenter for en dreining av dette bildet. Selv har jeg et argument i mot; Så lenge modellen ligger så vridd som han gjør, skall også bildet vise det!

Som ektstremsports fotograg, har jeg utallige ganger blitt bedt om å dreie, eller manipulere bildet, til fordel for enten utøvers prestasjoner, eller bildets kompisision. Rent utover speilvedning, er jeg aldri villit til å gjøre noen form for endringer i bildet, som forandrer seerens opfatning av hva som virkelig skjedde. I dette tilfellet er faktum ganske enkelt. Hoppere hooker rundt meg, og ligger vanrett, nesten 90 grader fra min synsvinkel. Det skall også framgå av bildet, uten hesnyn til eventuelle regler og prinsipper om komposision.

Vemund
Vemund L.

P.S.
KN, du skriver, ''jeg vill også hoppe!''

Vell, greit nok det..full forståelse fra min side!

Hva stopper deg???

Vemund
Are T.

Helt enig med deg angående å beholde bildet i sin naturlige form Vemund! Spesielt når det gjelder ekstremsport, hvor det for meg er det utøveren gjør som står i fokus, ikke hvor god fotografen er i PS etterpå..

...KEEP IT REAL..

Liker å følge med på dine eventyr med linsa i rare posisjoner. En inspirasjon!
Roar H.

Meget bra bilde.
Etter mitt syn utføres ekstremsport i dag av pleiere på gamlehjem, barnehagetanter, hjemme værende husmødre med flere barn etc. Les: utøveren må ha spesielle (ekstremt sjeldne-gode) egenskaper for å kunne utøve.
Tradisjonelle ''ekstremsport utøvere'' mangler bare utfordringer og spenning nok i sitt eget liv, og må derfor produsere disse på sin fritid.
Roy S.

nok et bra bilde i ene serien. Arg. for å vri bildet finner jeg uforståelig.
Thorfinn B.

ganske bra denne også.forstår helelr ikke argument om å endevende bildet noen annen vei. litt trangt i h bildekant, samt at jeg kunne ønsket meg lengere lukkertid...
Vemund L.

Takker for komentarer.

RH:
Du er ikke den første, og tvilsomt den siste, som lanserer teorier om hva som får folk til å utdøve diverse ektreme aktiviteter. Flere med deg men sikkert at...''mangler bare utfordringer og spenning nok i sitt eget liv, og må derfor produsere disse på sin fritid''

For min egen del, har jeg aldri savnet utfordringer i det daglige, så det er nok ikke der skoen trykker. Forklaringen er nok egentlig en ganske annen, og egentlig banalt enkel; Det er vanvittig morro!

Freud og han kolegaer har sikkert noen smarte fraser som forklarer og spekulerer, men i bunn og grunn dreier det seg nok bare om god, gammeldags lek og morro!

Vemund
Roar H.

Yes,- enig med deg.
Trenger ikke alibi for å ha det moro.
Bare gjentar at bildet var flott,- har studert det leeeenge.
Ketil K.

Ut fra det du skriver om opptaksforholdene må jeg si dette er svært bra, særlig utsnittet, men komp er også god! Fint at du fikk tatt flere bilder og gir din vurdering i forhold til andre opptak du tok. Personlig synes jeg forholdet mellom panorering av bakgrunnen og bevegelsesuskarphet i hopperen/utstyret er meget godt, fordi du har fått mye fartsfølelse inn i bildet. Ikke sikkert det nødvendigvis ville blitt så mye bedre med en sterkere panorering, fordi det allerede vises ganske mye god skråbevegelse i bildet.

Skulder/hodeparti på hopperen er litt vel utydelig/uklart, og burde vel normalt vært det skarpeste området i bildet.
Aleksander J.

Omstendighetene tatt i betraktning; et bra bilde. Synd panoreringen ikke satt 100%.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu