Inntrykk
Overganger fra grått.
Bildet inngår i albumet Vann - ''Vann gir liv og tar form og farge fra omgivelsene''.
Med vann som medium lager jeg en serie med bilder som spenner over et stort spekter av uttrykksformer fra det ene ytterpunkt til det annet. Mange av bildene vil derfor være ''naturabstrakte / abstrakte'' og gjerne tatt ''tett på''.
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikon Nikkor AF 24-85 f/2.8-4D IF
  • Brennvidde85mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/1s
  • FilmtypeISO 200 - RAW
  • Nei
  • AnnetStøvler ;o)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_310570} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Joachim A.
Hei!

Her kommer det litt negativ kritikk i positivt fortegn.
Det er mulig dette bildet kan være mer givende som et bilde i en serie...men kan ikke si jeg fikk så mye ut av dette.
Hvis det hadde blitt lagt mer fokus på de mørke partiene kunne kanskje bildet blitt mer interessant. I de mørke partiene er det mer antydning til former og kontraster, mens det store lyse partiet bare blir visuelt støy for min del.

Med vennlig hilsen Joachim

Lars B.
Takk for kritikken, Joachim. Ja, dette er et abstrakt ''ytterpunktbilde'' i vannserien. Ganske grått og ''fargeløst'' med overganger til dypere farger - må nok betraktes på god avstand.

Hilsen Lars
Avsluttet .
Heisann Lars.

Et flott abstrakt bilde du her har lagt ut. Mye å se på her.

Noen svake figurer og fine striper synes jeg ser spennende ut.

Fine overganger.

Må jo ta seg tid og se lenge på bildet.

Hadde gjort seg godt på børstet aluminium.

Hallo fra Eivind.
Lars B.
Takk for positiv kritikk, Eivind. Er nok litt spesielt dette bildet - moro å ''tøye grensene'' litt og variere motivvalg innen denne vannserien. Er nok et bilde som man raskt liker eller ikke - avhengig av følelser for det abstrakte.

Hilsen Lars
Tove H.
Fine, duse overganger fra de helt lyse sjatteringene til de mørke. Ser mange fargenyanser og mønstre inni det grå - det er et bilde som krever litt tid. Vannet minner meg litt om børstet ull, det er luftig og lett. Enig med Eivind i at det hadde gjort seg på børstet aliminium. Flott abstrakt bilde!
Hilsen Tove
Lars B.
Takk til deg også, Tove - børstet aluminium er pt. et uprøvd medium for meg, kun lerret hittil. Kanskje etter hvert? ;o)

Hilsen Lars
Inger-Lise S.
Hei Lars !
Jeg er glad i vann i bevegelse noe vi absolutt ser her. Men her må jeg si jeg er litt usikker...Du tøyer grensene, og akkurat det ha jeg sansen for.
Men som foto av sløret vann,er min førte reaksjon at dette blir tamt og ikke holder mål... Men så er det dette å ''holde mål'' da...Vi ser jo ellers nok vakre bilder med fint sløret vann. Men jeg syns ikke det er nok at et bilde er annerledes....
På plussiden vil jeg påpeke kontrasten mellom fargenyansene. Også at fargene er mørkest nederst. Der går vannet over til å bli mer urolig,- men jeg syns ikke det faller naturlig,men rotete.. Det er positive partier i bildet,-da spesielt ''stripene'' i vannet, spesielt til høyre og noen cm oppe på begge sider. Men jeg syns de hvite partiene trekker ned, sammen med det mørke partiet nederst i midten. Personlig ville jeg kuttet nede og til venstre, for så å evnt. friske opp fargene i bildet. Kanskje er det nok å kutte 4-5 cm nede?
Men husk dette er hva jeg mener og jeg ser klart at jeg er i mindretall her;-) Og jeg påberoper meg ikke å ha rett!
Jeg har jo sett deg ta spennende vannbilder!

Ellers hørtes det spennende ut med børstet stål!

Ha en fin kveld!

Hilsen Inger-Lise:)




Lars B.
Hei Inger-Lise.
Takk for en omfattende og fin analyse av bildet - det setter jeg stor pris på! Det er sjelden kost med slik input...
Før jeg la ut bildet, så jeg det for meg i et stort lerretsformat på veggen der man automatisk får en slik avstand til bildet som det nok krever. Jeg gikk 3 m. vekk fra skjermen og fikk en god følelse - og da synes jeg at brytningene i fargene i nederste del av bildet passer inn for at det ikke skal bli for kjedelig. Bildet er fra utgangspunktet godt beskåret på venstre side.
Ser jeg bildet ''tett på'', har jeg stor forståelse for dine innvendinger.
En annen sak er at jeg tar så mange vannbilder at jeg prøver å skape noe nytt i forhold til hva jeg har lagt ut tidligere - og også eksperimetere litt. Og da må jeg regne med noen motforestillinger.
Men alt dette er jo inne i mitt hode - andre må jo bedømme dette ene bildet slik det faktisk et lagt ut til kritikk med min enkle beskrivelse som veiledning.
Så takk igjen - tar med meg dette i min ''verktøykasse'' videre ;o)

Hilsen Lars
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu