Utstyr
  • Mamiya 6MF
  • Sekor 75mm
  • Brennvidde75mm
  • Blenderf/4
  • FilmtypeIlford Delta 3200
  • Nei
  • AnnetEksponert på ISO 3200, fremkalt i Ilford DD-X
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_309311} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Anette O.
Morsomt bilde! Passende med bevegelse i grisen som maa gi opp matplassen sin, for en enda graadigere gris. :) Ryggen til den oeverste grisen er kanskje litt utbrent, men jeg synes ikke det gjoer noe.

-Anette
Turid L.
Hehe først til matfatet virker
det som. Fram skal man okke som.
Fint bilde som jeg liker er i sv/hv.

mvh Turid
Bjørn J.
Ja, det blir jo som regel s/hv når jeg bruker s/hv-film i kameraet :)
Roar K.
Lurer på om du skulle gå til shadow/highlight. Ned med shadow og oppmed highlight for å få litt mer tegning i små overeksponerte til utbrente flekker på flere griserygger her.

Ellers er det et artig og fortellende bilde om kampen ved matfatet for husdyr som er avhengig av å bli foret av mennesker.

Roar
Edvin S.
Nydelig bilde av deg, Bjørn. Alles kamp mot alle, for å overleve. De svakeste bukker under. Naturen er nådeløs i utvelgelsen. Kun de sterkeste får mat.

Ser at det er mange som mener at bildet har utbrente partier. Hvor?
Først vil jeg be de som mener det, kalibrere skjermen sin. Der nest se hvor lyset kommer fra. Det er helt naturlig at ryggen på den øverste grisen er lys, da lampa henger rett over, men utbrent er den ikke. Ikke før den havner i steikeovnen, og man glemmer steika :-)

Fantastisk resultat man får med Ilford DD-X. Med de fleste digitale kameraer hadde det bare blitt 'grøt' av det her ;-)

:: ~ Arne
Knut-Inge J.
Super og saftig s/h ! Velfortent anbefaling. Blei nysgjerrig på den framkallaren, Ilford DD-X.... (?)
Bjørn J.
Ilfotec DD-X er en fremkaller som er spesielt lagd for Delta-filmene og i særdeleshet Delta 3200. Ikke overraskende er dens fremste egenskap at den gir høy følsomhet på disse filmene. Dermed kan man også få god skyggetegning ved å eksponere D3200 på ISO 3200.

Siden man sjelden får både i pose og sekk, så ville det være å forvente at skarphet og korn ikke ble topp. De fleste fremkallere har jo gode egenskaper på noe og er svakere på andre. Derfor var det gledelig å se at DD-X faktisk gir meget godt resultat både mht skarphet og korn med D3200. Dermed har jeg funnet min andre ''pose-og-sekk''-fremkaller. Altså en fremkaller som er bra etter omtrent alle parametere samtidig. (Kodak X-tol er også en sånn fremkaller). Jeg har ikke prøvd DD-X på andre filmer enn D3200, men den er sikkert bra å bruke med Delta 400 også. (Bruker kun Xtol til Delta 400).
Bjørn J.
En del andre bilder som er tatt med Ilford Delta 3200 (120-film) og fremkalt med Ilfotec DD-X finner du her: http://www.flickr.com/photos/joachimsen/tags/ddx/
Amund Blix A.
Nydelige toner, og et godt eksempel på at man kan få knallbra resultater med høy ISO på film også. :-) Nøff!

DD-X fungerer også utmerket på Tri-X. :-)
Knut-Inge J.
Takk, Amund - lurte nemleg også på det siste :-) Har prøvd Delta 3200 nokre gongar - og har blitt rimeleg misfornøyd. Knallbra kvalitet du viser fram her, Bjørn.
Anette L.
Heisann!
Fortellende foto , hvor den ''frekke'' grisen gir den andre bevegelsesuskarphet, synes dette var kjempeflott S/H ! :D

Mvh Anette:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu