ørneflukten
Bildet ble tatt mens jeg og min arbeidskollega var i fart. Ørna bare lå så fint i lufta. Det var bare å få ned vinduet i full fart. Bildet er croppet litt, for å fjerne litt tomrom over og under ørna.
Bildet ble teknisk bra. Med litt skygge og med øyekontakt med ørna, så ble dette bildet et av mine blinkskudd etter min mening.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon 18-200mm VR 3,5-5,6
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/800s
  • Filmtypedigital 125
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger328
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_305614} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Magnus G.

Hei Frank
Flott bilde av ørna som seiler på himmelen. Grei komposisjon men synd at noe av vingen er kuttet vekk. Savner også litt skarphet men det er ikke lett å ta bilde av disse fuglene, og ihvertfall ikke i fart.

Mvh
Magnus Grande
Frank B.

Hei

Har begge vingspissende med.
Bildet ble tatt i ca 40km/t

Frank
Carsten A.

Opptaket av denne havørnen kan vel i og for seg være OK, selv om det trolig er ca. et par trinn undereksponert. Dette kan til en viss grad rettes opp med bruk av levels i PS (eller annet bildebehandlingsprogram), men det optimale er selvsagt korrekt tilpasset eksponering i utgangspunktet (men her er det litt vankelig å avgjøre om det vi ser skyldes undereksponering eller feil presentasjon). Dersom du ikke ser dette på din skjerm, er den trolig ikke godt innstilt eller kalibrert. Se på histogrammet i PS (eller annet bildebehandlingsprogram) når du skal vurdere bilder. Her viser histogrammet det samme som øyet oppfatter fra en rimelig korrekt godt innstilt eller kalibrert skjerm, dvs. at bildet helt mangler lyse toner samt at mellomtonene er alt for gjengrodd.

Du vil ''ha ærlige og seriøse tilbakemeldinger'', så det er hva jeg forsøker å gi.

MVH CA
Frank B.

Takk for det.

Ja selvsagt kan bildet justeres mye bedre, men har en dårlig laptop her jeg sitter på en fjelltopp i finnmark.

Det er jo av dårlig kritikk man skal bli bedre. Egner meg bedre som fotograf enn pc bruker.

Frank
Magnus G.

Hei igjen
Unnskyld. Så det nå.
Har liten skjerm og fikk ikke hele bildet med.

Mvh
Magnus Grande
Carsten A.

FB: Spørsmålet er om du i det hele tatt har eksponert noenlude korrekt. Det er én av betingelsen for ''blinkskudd'', og ikke minst for at et bilde blir ''teknisk bra''. Spørsmålet om eksponeringen har overhodet intet med hvordan du er som ''pc bruker''.

MVH CA
Frank B.

Hei CA.

Selvsagt har du rett, men under under enkelte forhold er det vanskelig å kontrollere at eksponeringen blir 100% korrekt.

Antar at de fleste som tar bilder her må ta en sjanse på eksponeringen. Noen ganger lykkes vi, noen gang ikke.

Jeg ser at det finne mange bedre eksponerte ørnebilder enn mitt, men synes selv ut fra de forhold jeg hadde, ble det som det ble.

Håper sjøl at jeg kan hente mer ut av bildet når jeg kommer til en bedre pc med PS.


Frank B
Carsten A.

FV: ''... under under enkelte forhold er det vanskelig å kontrollere at eksponeringen blir 100% korrekt'', nåja, det fins siutasjoner som kann være vanskelige. men dette er ikke en av dem. Det er avgjørende for rimelig god teknisk kvalitet at eksponeringen treffer bra. Man må øve seg opp til å se hvilke situasjoner som krever kompensasjon opp eller ned (-EV el. +EV). Gir dette bilde uttrykk for hvilket avvik du har hatt mht. eksponering har det vært meget langt (2 trinn el. mer) fra det korrekte.

Ellers lar dette bildet seg ikke korrigere godt i etterhånd - det kan bli litt bedre enn her, men ikke slik et rimelig godt eksponert opptak ville gitt som resultat.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu