Striper til besvær
Har prøvd å skape en stemning av plutselig regnvær ved hjelp av filter. Usikker på om det funker.
Bildet inngår i albumet Båten min med venner -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1213
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_305424} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (70)
Hans Arne P.

Hei Tove

Dette synes jeg var flott. Det er ikke mye som ligner på regn, men det var en utrolig stilig effekt som gjøre seg vanvittig bra på dette bildet.

HAP
Inger-Lise S.

Spennende bilde med fin effekt og lekre gråtoner.

Inger-Lise
Tove H.

Tusen takk for raske og positive kommentarer, Hans Arne og Inger-Lise! Gleder meg at dere likte effekten og bildet!
Ha en flott helg!
:)Tove
Tom T.

Effekten står godt til dette bilde, bra utført arbeid.

TomT
Wenche J.

Hei Tove
Jeg liker de ''mørke'' bildene dine. Effekten her er kjempebra. Fine gråtoner og et flott motiv:):):)
Mvh Wenche
Bodil Kristine F.


Båten med personen er fint plassert i bildet. Linjene i de små bølgene er også behagelige å se på. Og det ser ut som om sola skinner.
Dette pluss at stripene ble i hardeste laget, gjør at ''regnet'' ikke helt funker for meg. Synes bildet er flott uten filter.

Mvh Bo
Jani F.

God morgen Tove! Her har du nok eit severdig bilete både med og utan filter. Syns effekten passa godt til bildet, men får ikkje følelsen av regnvær. Nydelig bevegelse i vannet og båten er fint plassert i bildeflata. Likte dette Tove:)
Mvh Jani.....:)
Avsluttet .

Vet ikke om du hører med i koseklubben, kan jo se sånn ut når man ser på de fullstendig tomhjernede kosekommentarene over.. Det er selvfølgelig ikke meningen å være kvalm, men jeg synes ærlig talt at bildet ditt suger noe voldsomt, den effekten eller hva det nå skal være som du har lagt over bildet, gjør ikke akkurat bildet bedre.

Du ser på bildet gjennom en gardin, det filteret du har lagt på som da skal ligne regn, blir helt fullstendig håpløst den eneste måten å ta bilder av regn, er å gjøre det og du kan ikke forsøke å etterligne regn eller det lyset som er i regn på denne måten.

Det du har forsøkt å skape, er et voldsomt regnvær kan det se ut som, problemet er jo selvfølgelig ikke bare det at sola skinner, både vedkommende på bildet og t-shirten eller hva det nå er som ligger bak ham, er åpenbart tørre og fine, nå har jeg vært ute noen ganger i skikkelig regnvær og det tar ikke plagsomt lang tid før man er søkkvåt.. Skulle det vært styrtregn her så ville selvfølgelig også vannet ha sett annerledes ut... alt ved bildet sier at dette er tatt en fin sommerdag med skyfri himmel og knallvær og så skal du etterligne regnvær på et sånt bilde?? hvorfor?

Når du legger på et filter av den typen på et bilde, så blir bildet grått og kjedelig, det er faktisk ingenting ved bildet eller effektbruk som kan ligne noe som er bra eller positivt, det eneste som denne effekten kan ligne på, er et grovt undereksponert og feilfremkalt negativ som er scannet inn på en for dårlig scanner..

Nei, bruk nå heller photoshop til å klargjøre og justere bildene dine, glem effekter av denne typen, de blir aldri bra.


Avsluttet .

Regnvær ser forøvrig omtrent slik ut...

http://foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=364502
Avsluttet .

Regnvær ser forøvrig omtrent slik ut...

http://foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=364502
Tove H.

Tusen takk for flotte tilbakemeldinger, Tom T, Wenche, Bodil Kristine, Jani og Jan Petter! Veldig gladelig å høre at så mange likte bildet. Det er ikke hva jeg skriver som skal bære bildet, så om en tenker slør eller regn er uvesentlig. Jeg tenkte litt også på slør - litt nostalgi. Vitsen er at man får en god feeling for helheten.
Jan Petter - det er flott med ramsalt ærlighet og jeg setter pris på at du sier hva du mener om bildet. At du kritiserer andres kommentarer og finner dem for lette, har jeg imidlertid lite sans for. Som allerede sagt, det er ikke følelsen av regnvær som er hovedpoenget, men at man liker helheten. Jeg får en følelse av regn på tross av alle detaljene du nevner (som jeg er klar over). Bildet er digitalt - nix scanning av gammelt dårlig bilde. Jeg har selv valgt de gråtonene som er der pga stemningen. Jeg skjønner poengene dine, de er helt saklige og greie og jeg setter pris på at du sier ifra. Når det gjelder filter er jeg ikke så bombastisk at jeg sier effekter av denne typen aldri blir bra. Det er derfor jeg prøver meg, selv om jeg til vanlig behandler bildene mine minimalt.
Ha en flott fotohelg!
Hilsen Tove
Avsluttet .

Helt enig med JPK. Du er usikker på om det ''funker''. Det gjør det ikke for meg!
mvh Trond
Odd E. k.

God dag Tove!

Ikke lett dette med å skape effekter.Bildet er flott i seg selv uten dette filteret, der personen er godt opptatt med ting i båten. Filteret passer nok ikke helt inn i dette motivet. Regnet kan jo kommer brutalt, særlig under tordenbyger, men dette må nok være under monsunen :-). Uansett et flott fanget motiv Tove!

ha en fin fotolørdag!

Mvh

Odd E.
ketil o.

Hei!
Dette var et flott bilde med et litt gammelt preg. Liker utsnitt,valg av s/h og ikke minst en passende og svært severdig tillagt effekt. Fin helhet.
Mvh:
ketil
Avsluttet .

Tove

sånn for det meste så kommenterer jeg bilder og lar håpløse kommentarer være håpløse kommentarer, når jeg allikevel velger å kommenterer kommentarene samtidig med bildet, er det fordi man kanskje kan få folk til å se på hva som faktisk er feil med et bilde og kanskje kan få noen til å se på bildet på en litt annen måte.. Når jeg nevner koseklubben, er det fordi altfor mange her inne kommenterer bilder til venner og kjente og som legger inn kommentarer som du har fått her med kun skryt.. Om det er skryt man er ute etter så er tanketomme koseklubbkommentarer velkommen, jeg kan ikke fordra denslags.. Det blir blant annet nevnt fine gråtoner... fine gråtoner for meg er alt fra sort til hvitt, med andre ord, hele spekteret og ikke bare en opphopning av middels grått der både sort og hvitt glimrer med sitt fravær..

Jeg sier ikke at kommentarene du har fått er for lette, jeg sier de er fullstendig tomhjernede og det gjør jeg fordi folk skal ha det hyggelig og skal åpenbart ikke være ærlige.. dette er ikke ramsalt ærlighet, kun fakta og enkel ærlighet. Altfor mange legger inn kosekommentarer, og ja kanskje jeg er kun negativ men de kommentarene du allerede hadde fått var jo rene hallajula kommentarer, en liten motvekt bare kosekommetarer er destruktivt for en fotokritikkside.

Om du velger å kalle det regn eller slør, spiller forsåvidt ingen rolle, du mener at det kan bli bra og det skal jeg ikke motsi deg på men jeg har aldri noen gang sett at denslags effekter blir bra, om du har bare ett eksempel på det motsatte så ser jeg gjerne på det, filtre i PS gjør ingenting med selve bildet, men legger seg som en synlig hinne uetnpå et bilde.. Mange forsøker for eksempel på å etterligne korn i PS, de kornene legger seg også utenpå bildene og blir aldri bra, blir ivertfall aldri korn, korn er selve byggesteinene i et film bilde og sålenge skaperne av ps ikke skjønner det, så vil det aldri bli det samme.

Jeg er fullstendig klar over at bildet ditt er tatt dititalt, jeg sier at effekten du har skapt best kan sammenlignes med fullstendig feil behandling av et bilde tatt med film og er det noe jeg ikke ønsker å etterstrebe så er det den effekten.. tro meg, jeg har tatt nok av undereksponerte dårlige bilder og det er sjelden vakkert.


Det som ikke tilfører noe til et bilde, gjør det dårligere.. dette bildet er bedre uten den effekten..:-)
Avsluttet .

Heisann Tove.

Er så saktens enig med Ketil her.

Et morsomt eksperimentalt bilde.

Som jeg tolker det kan det jo også være at gardinene har blitt våte og at det regner i Bergen.

Det er flott at du har så fin fantasi og at du bruker den.

En velfortjent kosemelding fra Eivind i Oslo.
Avsluttet .

Jeg må si meg ganske enig med JPK her. Filteret ødelegger og ligner ikke på regn. Skal du gjennomføre noe så heftig som å få bilde t å se ud som d regner så må du stille på lys og mye mer. Filter effekter osv kan bli bra, men da skal de ha en god tanke bak, som å blurre bakgrunnen, eller selective saturation f eks. Her synes jeg du bare skader bildet og gjør det for mørkt.
For meg ser det ut som at du har brukt filteret Render\Fibers. Dette ligner ikke særlig på Regn, du kunne heller lakt mange gråe streker, på nytt layer, å så tatt en vertikal Motion blur, det ligner mye mer.
Tove H.

Tusen takk for alle kommentarer, både velmenende positive og velmenende kritiske! Gode råd tar jeg gjerne imot og vurderer. Jeg var i tvil om filteret og er kommet til at det funker bra for noen, men at jeg ikke skulle nevnt ordet regn.
Hilsen Tove
Avsluttet .

Jeg skal ikke begi meg inn på bruk av filtere i ps eller noen som helst form for annen etterbehandling av bilder, til det kan jeg altfor lite... Men jeg kan uttrykke meg om min egen opplevelse av å betrakte bildet...

Min oppfatning er at effektene som her er lagt til gir en negativ virkning. Tror bildet muligens ville ha klart seg godt uten, men det er vanskelig å si fordi filteret stenger for det som virkelig finnes i bildet...

Jeg har sett et bilde fra deg med samme type etterbehandling, og det var steike bra! Nevner det bare fordi det bildet var bevis godt nok for at slike filtere KAN gjøre et bilde bra, eller bedre for den saks skyld. Synd du valgte å ta det bort, men har forståelse for at du gjorde det...

Fortsett og eksprimentere! Man kan bare bli bedre og en dag sitter det i innertier'n! :)

Erik
Håvard S.

Hei Tove!

Å eksperimentere gjør oss bedre i stand til å ha flere valgmuligheter når en skal ferdigstille et bilde (når det er nødvendig og en har lyst).
Mange bilder trenger ikke noe etterbehandling eller effekter i det hele tatt.
Det er så mange faktorer som spiller inn slik at en vet ikke om en har fått det resultatet en ønsker og håper på... og da kan det være godt å ha eksperimentert litt. Derfor synes jeg du og alle andre skal fortsette med å utforske alle muligheter.

Til bildet:
Jeg får en stemning av hyttelivet om sommeren av dette her.
Her står kona og beundrer sin mann som reparerer båten ved å smygkikke gjennom fluestopperstripsene i inngangsdøra...
Her er jeg også litt usikker på effekten av filteret og hva det tilfører bildet.
For meg ser dette ut som et skikkelig flott sommerminne (og ja, sommeren kan by på mye skiftende vær!:) )
Det jeg først så etter var om regnet plasket mot vannoverflaten, men det gjorde den ikke.
Bildet i svarthvitt uten filteret tror jeg hadde gjort susen her:)
Eller kanskje bare litt effekt slik at bildet så litt gammelt ut?
Mulighetene er mange og det er tydelig at du utforsker dem...bra!

Ha en fortsatt fin helg!

Mvh. HåvardS
Helge R.

Hei Tove!!
Masse støy på siden din i dag.
Først til Jan Petter, det er smart å legge ut egne bilder for tastaturet går varmt, da vet vi andre hva du står for.
Ellers er vel det meste sagt, filter kan være til glede og til besvær.
:)Gorm
Avsluttet .

Helge

Støy? Å legge inn en kommentar som ikke nødvendigvis går i samme takt som resten av nikkedukkene her inne, er det støy? slik jeg ser det så er vel jeg den eneste som virkelig har gitt tilbakemeldinger på bildet, velbegrunnede sådan.. Mener du at jeg støyer? eller mener du at de andre støyer? jeg er ikke helt sikker på hva du mener så jeg får tolke det som jeg vil, for meg er tanketomme hallelujakommetarer støy, velbegrunnede kommentarer er aldri støy.

Om jeg i det hele tatt eier et kamera eller ikke har lite å si for mine evner eller mangel på sådanne når det gjelder å mene noe om andres bilder.. Hvorfor finnes det kun ett Mona Lisa bilde? det er jo millioner som har ment noe om det og veldig mange godt kvalifiserte som selv aldri har tatt i en pensel.

Jeg er kritisert for å kritisere kommentarene, jeg har nå ivertfall kritisert bildet og gitt velbegrunnede kommentarer til det, du har ikke kommentert bildet overhodet, du vil ikke engang si om du synes filteret er godt eller dårlig, med andre ord en totalt unødvendig kommentar.

Jeg har bilder på foto.no og jeg har hatt bilder på foto.no, klarer du ikke å finne dem etter å ha vært medlem her i siden 95 så er det ikke så nøye.
Avsluttet .

Helge Rudschinat Grønli skriver: ''Først til Jan Petter, det er smart å legge ut egne bilder for tastaturet går varmt, da vet vi andre hva du står for.''

Jan P. Kristiansen har da masse bilder her på foto.no han. Burde ikke være noe som helst problem å se der hva han fotografisk står inne for. For å gi det inn med teskje kan jeg gi deg direktelinker til noen av hans bildeserier her på foto.no, så ahr du litt å starte med:


http://foto.no/cgi-bin/bruker/dittnavn/layout1/show_kateg...kerid=7085

http://foto.no/cgi-bin/bruker/dittnavn/layout1/show_kateg...kerid=7085

http://foto.no/cgi-bin/bruker/dittnavn/layout1/show_kateg...kerid=7085

http://foto.no/cgi-bin/bruker/dittnavn/layout1/show_kateg...kerid=7085

http://foto.no/cgi-bin/bruker/dittnavn/layout1/show_kateg...kerid=7085

Avsluttet .

Sorry Helge

Ikke 95 men 05..
Tove H.

Takk for flott respons! Skal se nærmere på bildet uten filter og prøve å få det gammelmodig. Det er gjennom å prøve og feile man lærer - iallefall jeg. Nå liker jeg filteret her, men skal prøve andre metoder også.
JPG: Du har flotte bilder i portefolien, men de er utilgjengelige for kommentarer - det er jo litt sært, men sikkert en grunn....Du liker kanskje ikke kommentarene du har fått - eller svarene du har gitt...
Synes noen av dere har gitt meg seriøse og fine tilbakemeldinger. Vakker tolkning, Håvard.
:)Tove
Avsluttet .

Tove

Det er mye man gjøre med et bilde for å gi det noe ekstra, fortsett å prøve..

Portfolio er ikke til for å kommenteres, den er ment for div annet, blant annet å vise frem noe av det man har gjort overfor eventuelle kunder eller andre som skulle være interessert.. Bildekritikksider benytter jeg meg av, men ikke foto.no, av flere grunner. Jeg har fått mye positivt og negativt på de bildene jeg hadde på kritikken og alt er selvfølgelig greit, etter at endel begynte med hevnkommentarer, eller drittkasting der de kunne det, så har jeg og mange andre, sluttet å legge ut bilder på foto.nos kritikksider... mange har gjentatte ganger forsøkt å ta opp problemet med spamming av sidene med ledelsen, uten at de gidder å bry seg med det, resultatet er at man dropper å legge ut bilder på kritikken eller galleriet her inne og så benytter man seg heller av mer seriøse sider.
Tove H.

OK svar. Lurer på hva de mer seriøse sidene heter? (Jeg er fornøyd med Foto.no, men kunne vært artig å se andre gode sider.)
Hilsen Tove
Lars B.

Ble litt spesielt dette. Jeg får heller ikke noen regnfølelse, men når jeg studerer bildet kan det se ut som et utsnitt fra en gammel ''filmavis'' med tilhørende forstyrrelser. Og på en måte blir båtmotivet nærmest litt sjarmerende... Komposisjonen sitter bra.
Å eksperimentere offentlig kan koste, på godt og vondt, men hører med i utviklingen som fotograf - skjønner også hva JPK mener, men omtale av fotokollegaer må være på et litt annet nivå.

Hilsen Lars
Helge R.

Jan Petter lager utvilsomt gode bilder, han har dessuten meninger om bilder og dunker dem gjerne ut gjennom tastaturet. Det dukker fremdeles ikke opp noe når jeg klikker med musa på navnet hans.
Til tider sakner jeg god gammel dannelse fotografer imellom.

Til bildet:
de fleste har sagt sitt om manglende regnværsfølelse, det er mellom annet lagt ut egen link til slik regnværsbilder skal ta seg ut.
Jeg er selvsagt enig i det meste, dette er ikke regn, men stopp, kanskje det akkurat er slik sommeregnet her på Sørlandet ter seg??
:)Gorm
Anne Kari Berg K.

Jeg er enig i at dette filteret ikke tilfører noe positivt til bildet, tvert imot ser det ødelagt ut. Men det er jo positivt å prøve.

Derimot må jeg si at JPK setter fingeren på noe som jeg tror er en svakhet både ved Bildekritikken og Bildegalleriet. Han kaller det Koseklubben, og jeg er enig med ham i at det er mye koseprat og skamros av bilder. Det er jo litt synd - for skal man bli bedre, trenger man korreksjon og kritikk, ikke skamros.

Jeg syns at du stadig har lagt ut fine bilder på Bildegalleriet - men dette funker ikke for meg.


mvh Anne Kari
Stig Børre E.

Hei Tove,
syns ikke dette funker noe særlig. Liker din lekenhet, men noen ganger blir det bom (som for de fleste av oss...). I tillegg til at filterbruken ikke er særlig vellykket, syns jeg bildet er kuttet for mye i topp. Komposisjonen blir litt ubalansert.

StigB
Avsluttet .

Tove

Det er tusenvis av gode fotosider på nettet, søk etter fotokritikksider så kan du få opp sider som photo.net f.eks.. Det ser nesten ut som et særnorsk fenomen, ''jeg har et digitalkamera, ergo skal jeg legge ut bilder på foto.no''. Ser du på photo.net så finnes det utrolig mye virkelig gode bilder, bilder som jeg bare sikler etter og beundrer og for egen del håper at jeg kan ta en dag.. Ta en titt her f.eks http://photo.net/gallery/caption-search/ det er mange bilder der som er konstruerte, kjenner igjen f.eks Erlend Mørks bilde
http://photo.net/photodb/photo?photo_id=5551089 sånn umiddelbart og som du ser er det ingenting i veien med å leke seg med bilder, hvis man skal kalle Erlends fantastiske bilder for lek med bilder.. Der er man sånn by the way inne på noe annet viktig, det dreier seg ikke om å like et bilde, jeg må nok innrømme at jeg ikke ville hatt disse bildene til Erlend på veggen :-) ikke helt min gate for å si det på den måten, men jeg nøler ikke med å si at jeg er stum av beundring for hva han får til med kamera og photoshop, jeg har nevnt det andre steder også at jeg heller ikke er noen fan av bildene til Ansel Adams, og ville ikke hatt dem heller på veggen, men å beundre det fantastiske håndverket som bildene hans er, det gjør jeg mer enn gjerne for man skal være bra dum om man ikke ser hvor utrolig flotte de er.

Lars

Omtale av fotografer eller deres hyllest og hallelujakommentarer? Det er ikke fotografene jeg har kritisert, jeg synes kommentarene de kommer med er fullstendig håpløse og det finnes ikke fnugg av kritikk å spore i endel kommentarer, en god kritikk bør inneholde litt av hvert, men koseklubben er ikke så nøye med det ''negative'' de klarer seg lenge med å overøse bilder med superlativer tror jeg det heter?:-) mulig jeg tar feil der.. Når enkelte presterer å legge inn noen tusen positive kommentarer og ikke en negativ kommentar, så blir det for lett.

Helge

Jeg er ikke her for å kose.. Det er mulig en negativ tilbakemelding blir lite hyggelig.. beklager mangelfullt vokabular, men jeg vet ikke hva jeg ellers skal omtale kosekommentarer som enn ''tomhjernede'' når de til et bilde som dette, ikke klarer å se en eneste feil eller negativ side ved etterbehandlingen, jeg for min del sliter med å se noe positivt, sorry Tove.. Når man presterer å mene at dette viser ''lekre gråtoner'' nei da får jeg mest lyst til å legge meg ned og grine en skvett.

Dette er lekre gråtoner

http://www.fotograffiti.it/albums/Ansel-Adams/Ansel_Adams...ntains.jpg

http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.afterimage...e&cd=2

http://www.firmstrategies.com/content/main_anselAdamsPhot...graphy.jpg

Toves bilde mangler gråtoner, vil vel heller kalle det en opphopning av middels grått men det er åpenbart mye pga det ''filteret'' som ligger utenpå jeg tror bildet uten regnet/sløret eller hva det nå er, hadde vært utrolig mye bedre originalt og med skikkelig etterbehandling....

:-)
Tove H.

Bildet jeg la ut her, skrev jeg at jeg var usikker på. Altså tåler jeg at det kommer slakt og ser på det som nyttig når det er begrunnet. Så takk for begrunnet slakt! Tar det til etterretning. Men har også sansen for Helges(Gorms) kommentar om at kanskje er det nettopp slik regnet på sørlandet arter seg.... En liten setning som sier noe om at et bilde kan leses på ulike måter. Jeg har en versjon med gråtoner fra sort til nesten hvitt - den ble kjedelig i mine øyne, det nostalgiske forsvant. Men er enig i at vanligvis skal et s/h-bilde ha hele skalaen! Prøvde meg på å prioritere stemningen og da ble det ros fra noen (som ikke bare kommer med kosekritikker, de kan gi glimrende råd!) og slakt fra noen. Flott! Har sett tendenser til koseklubb - også blant de som har en høy stjerne på foto.no, men velment ros må da være lov. Jeg tror det er viktig å gi positive tilbakemeldinger der man mener det man sier - og selvsagt påpeke det som kan bedres - om mulig. Så må den enkelte sile det som sies - man lærer av positivt vinklede velmente kommentarer også - ikke glem det! Jeg synes - som Lars - at en skal konsentrere seg om bilder og ikke personer. Ikke dumt å feks ta opp bildene uten navn for ikke å bli påvirket av hvem som har tatt dem først... (selv om noens stil er lett gjenkjennelig). Tusen takk for linker, JPK - gleder meg til å studere dem nærmere! Javisst, Stig Børre, noen ganger blir det bom for oss alle. Dette kan være en bom - helt greit. Men vil si til slutt ( ikke til dette bildet) at jeg har sett uttallige bilder på utstillinger som ville blitt slaktet på foto.no - de ville neppe blitt kommentert fordi de ligner de bildene vi kaster i bosset - men så har de noe som fenger noen og får heder og ære.... Det er interessant!
Takk for responsen.
Hilsen Tove
L K.

Det er interessant å se hvordan tendensen i kommentarene snur etter det første motinnlegget. Ellers finner jeg grunn til å støtte motforestillingene mot dette bildet. Blant annet blir konturene i båten for skarpe i forhold til filterværet.

Jeg har alltid hatt en oppfatning av at sørlandet er spesielt, men SÅ spesielt er det dog ikke at regnværet ser ut som dette. Den får dere dra lenger på landet med.

En fotograf som stiller ut sine bilder på galleriveggen ber ikke om kommentarer. Du kan derfor ikke sammenligne et galleribilde og foto.no.

Sluttkommentar: Et mislykket eksperiment.

- En velmenende kommentar fra lakris
Avsluttet .

Selv om jeg ikke synes eksperimentet falt heldig ut, sier jeg likevel at jeg synes bildet er bra, bare for å ha meg frabedt at det kalles en tomhjernet kosekommentar! (uansett hva meningen er/belegges med i etterkant).

Foto.no oppfordrer som jeg oppfatter det til å legge inn mange kommentarer for å få mange kommentarer tilbake? Dette i seg selv er indirekte en oppfordring til ''koseklubberi'', er det ikke? - og dermed meningen med denne delen av nettstedet?

Ellers deler jeg oppfatning av at koseklubber ikke er bra i det hele tatt.

Ellers kan jeg bekrefte at fotografen til bildet over gir konstruktive kommentarer og ikke er medlem av noen av koseklubbene!

Innleggene over hører mer hjemme i en av foto.no's diskusjoner enn de hører her, hvor man skal utøve ''kritikk'' av bilder.

Det var for øvrig interessant med synspunktene om korn som legger seg utenpå bildene.

:-) Erik

Carsten A.

Jeg viser til kommentaren fra L Kristoffersen, den kan jeg godt gjøre til min egen. ''Et mislykket eksperiment'', ja, men det burde vel fotografen ha innsett før bildet ble lagt ut, helt ærlig talt er det her ingen grunn for fotografen selv til å være ''Usikker på om det funker''.

Jeg skjønner også meget godt at Jan Petter Kristiansen tok til orde mot det han kaller ''kosekommentarene over''. Det er fortjenstfullt at det blir sagt fra, men at noe av JPK sitt ordvalg (som jeg omhyggelig ikke har sitert) kanskje blir en sak for seg er vel så.

MVH CA
Avsluttet .

Bare det faktum at fotografen har mottatt positive kommentarer, viser at det kan være delte meninger om hvorvidt et bilde er bra eller ikke.

Er da rimelig å tro at en gitt fotograf kan legge ut et bilde, som ikke har kvalitetene som, de som VET slikt, kan se at bildet virkelig har.

Erik
Avsluttet .

Erik

Hvis du åpner et bilde i photoshop, går til filter, artistic og så film grain, så vil du se hvordan et bilde ser ut når du forandrer de forskjellige justeringsmulighetene, har du et bilde med mye sort så vil det sorte bli grått og ''kornete'' et grain filter i photoshop gjør ikke noe med selve bildet men det er et lag som legger seg utenpå bildet og som ikke akkurat er det samme som korn som film gir.. korn i en film er byggestenene til bildet og korn lagt til i PS vil aldri bli det samme som korn i et bilde tatt med film.. ''korn'' i PS kan bli greit om det brukes forsiktig, men det kan aldri bli det samme som en Kodak Tri-x eller en Delta 1600 for å nevne etpar eksempler.
Hans-Jørgen H.

Go kvellen der vest!

Du store Massurka!
Den harde regnskura slo visst over i torden og brak!
Snakk om å komme i fokus på grunn av ei rullegardin Tove!
Dra opp rullegardina sier nå jeg så vi kan nyte den vakre sommerdagen....

Samtidig mener nå jeg at slike ''eksperimenter'' absolutt hører hjemme på dotten.
Hvordan skal du vite hvordan ting blir mottatt og vurdert før enn at du legger det ut?
Så bare stå på og eksperimentere med dine uttrykksformer og kreativitet.
Er da vel det som gjør foto spennende og utviklende.....
Lykke til med dine mange talenter og en fredelig natt med eller uten rullegardin!

Hans-Jørgen





Avsluttet .

Bare for å forklare hva jeg mener med tomhjernede kosekommentarer. Regner med at alle en gang i mellom kommer med uttalelser eller kommentarer som kanskje ikke er så nøye gjennomtenkt... ? Når jeg ser de hyllestene øverst i denne bildediskusjonen så er det ikke snev av kritikk, kun halleluja kommentarer som umulig kan være særlig gjennomtenkte eller kritiske, hverken til bildet eller det de har skrevet.
Tom E.

Hei Tove - mye kommentarer om kommentarer og kommentatorer her :-)
Dette er nok ikke favoritten min blant bildene dine. Jeg lander også på at det blir for mørkt og får litt lyst til å pusse av det for å se motivet bak bedre. Speilingene og formene i vannet ser fine ut. Fint med den gamle robåten og liker posituren på han som sitter der. Lurer på om han nettopp har fått fisk? Enig med SB om at utsnitt blir for trangt. Kunne tenkt meg mer luft både over og til venstre. Ser gjerne er versjon der du forsøker et gammelt preg som nevnt av andre her.

Mvh TomE
Avsluttet .

Jan Petter
Jeg underviser i Photoshop..

:-) Erik
Edvin S.

Erik Sundland. Hva har det med saken å gjøre at du underviser i Photoshop. Er du dyktigere, og bedre i å forstå et bilde enn andre?

:: ~ Arne
Avsluttet .

Overhode ikke, Arne! Jeg har drevet med foto i 40 år, men føler, og kan aldri føle at jeg er dyktigere enn andre til det! Når det gjelder mine bilder, har jeg heller ikke noen mening om at de er spesielt bra!

Har kun reagert på ordbruk over. I ordbruken som enkelte har, derimot, ligger det innbakt at den/de som bruker sterke ord, mener de er bedre enn andre, uansett hvordan ordene belegges med innhold etter at de er sagt.

Når det gjelder ''korn'' mente jeg bare at jeg kjenner godt til hvordan lage ''korn'' i Photoshop, med langt mer avanserte metoder enn den som blir forklart over, og hvor ''kornene'' blir påført ved blant annet lagmasker som spesielt påfører korn i mellomtonene, og på den måten gir et mer naturlig og filmaktig preg enn man vanligvis får ved ''filter >artistic osv.'' Det er dessuten ikke særlig hensikt å sammenligne korn i Photoshop og fra for eksempel Tri-x. To forskjellige medier, og vel ikke mange som bruker den mer.

:-) Erik
Avsluttet .

Kjempefint at du underviser i PS Erik

da vet du hva jeg mener når jeg snakker om forskjell i ''korn'' på et digitalt bilde og et analogt bilde..
Avsluttet .

'Tri-x. To forskjellige medier, og vel ikke mange som bruker den mer. ''

Hva mener du med dette? mener du at Tri-x ikke brukes noe særlig? i såfall gir jeg ikke mye for kunnskapene dine på området..
Avsluttet .

Joda, jeg har kunnskaper, men dette tar form av et diskusjonsforum, og det er jo gitt en karakteristikk av hjerne- og kosefolka, som jeg da vel oppfattes som en av. Av hensyn til fotografen, avslutter jeg debatten for min del.

Erik
Avsluttet .

Ja det er enklere det ennå bevise at det er annet enn tomt prat:-).. Send meg gjerne en mail med et bilde der du har lagt inn korn, og da mener jeg noe som faktisk ligner korn.. Tri-x korn etter iso 800 f,eks, skulle jo ikke være noe problem.
Tove H.

Takk for kommentarer og avhandlinger - her skulle være lesestoff som både vil ergre og berike. Selv har jeg nok en gang erfart hvor delte meninger kan være om et bilde. Har gledet meg over linkene, JPK - fint at du la dem inn. Dere som synes utsnittet er trangt - ja, det er vel det, men jeg liker det slik. At bildet er for grått har jeg innsett. At en skal være forsiktig med effekter har jeg også innsett. Så får en la rullegardinen overta - nei, ikke den på bildet...
God natt.
Hilsen Tove
Helge R.

he, he, stor latter, det er lenge siden et bilde har blit vurdert så sort hvitt som dette, fornøyelig
:)Gorm
Avsluttet .

Legg ut originalen som V2? :)
Svend Wiig L.

Hei Tove!

Hvordan har du det!??

Dette bildet funker IKKE hos de fleste...ser jeg...!
Din ''lille kommentar'' til bildet og enkeltes meninger, fasinerer meg!
Kunnet godt hatt skrevet en mail til deg men velger det her selv om det hadde vært på sin plass også i forumet!

Liker din kreativitet, engasjement og iver til å formidle bilder og utrykk!
Du faller for dette! Hadde det vært en ny person, på dotten, hadde det ikke blitt kommentarer!
Det er ditt navn og engasjement her som får en til å bli beundret og misunnelig...og irritert!!
Vi er forskjellige og kan like det!!
Jeg er så naiv og dum at jeg liker bildet bedre og bedre.....uten kommentarer! (Koseprat?! JA.. i denne settingen...)

Ps: Hadde det vært i en fotokonkurranse...med EN autor...hadde det dettet ut i første runde......!??

Fortsett å legge ut bilder!

Vi er ydmyke og liker å gjøre hverandre gode...det er dotten det!?

Mvh Svend


Avsluttet .

Svend! Du er endelig en som har gode tanker! :-)

Erik
Avsluttet .

God morgen :-)

Erik

Svend er ikke den eneste som har gode tanker, hvorfor tror du man gidder å engasjere seg? fordi man har lyst til å sette folk på plass eller fordi man ønsker å spre litt ekte dårlig stemning? Man engasjerer seg fordi man har lyst til å vinkle kosepraten inn på et mer konstruktivt spor enn bare fryd og glede som det begynte med, et spor som kanskje kan bidra med at man ser litt mer nyansert på dette bildet. At man gidder å engasjere seg er positivt etter min mening, det er faktisk mye enklere å droppe kommentarene her på fjotto, så sparer man seg også for ganske mye..
Helge R.

Til JPK, det ser ut som om du GIDDER mer enn du evner
:)Gorm
Avsluttet .

Takk det samme ''gorm'' :-)
Anne Kari Berg K.

Testosteron?


En liten refleksjon på formiddagen. Legger merke til at absolutt alle de som deltar i ''diskusjonen,'' som tydeligvis har utartet til en kiving om koseprat og teknisk briljering (og ikke bli sint om jeg tar feil) tilhører samme kjønn. Har det noe med det ''aggressive'' hormonet testosteron, mon tro?

AK
Erling K.

Jeg er nok enig med de fleste her. Bildet er mørkt og grått, og de stripene som skal forestille regn, virker fortyrrende. Det ser ut som det tatt fra en gammel, utslitt film.

Jeg støtter forøvrig forslaget om å legge ut orginalbildet som versjon 2.

Hilsen Erling
Avsluttet .

Leser Jan Petters meldinger her. Alt er relativt.

Fot meg er han til meget stor nytte.

Bruker siden hans hver gang jeg skal stille inn egendefinert hvitbalanse på kameraet.

Hallo fra Eivind.

Helge R.

Et siste innlegg i regnværet
http://photo.net/
her har dere en av de beste sidene på nettet, åpent for alle, masse bra fotografer også norske
:)Gorm
Avsluttet .

Selvfølgelig skal det være ''for''.
L K.

Takk og pris for at det finnes slike som JPK her inne. Han har gitt konstruktive innspill under dette bildet. Nå er det greit med litt kosing under bildegalleriet, men jeg skjønner at det kan renne over av og til når det er en genrell tendens at dårlige bilder får ros og kos i n'te potens. Det er kvalmt og tjener ingen.

- lakris
Carsten A.

Igjen enig med L Kristoffersen.

Når det på diskusjonssidene stilles berettigete spørsmål om ros og kos tar overhånd i bildekommentarer, og vi så får en saklig godt begrunnet debatt om akkurat dét under et bilde, så søkes dette ''forklart'' med ''Testosteron?''. Den syns jeg var ganske unødvendig. Hvorfor så kvinner gidder å engasjere seg i en slik debatt vet jeg på den annen side ikke, men det ligger vel egentlig et alvorlig problem der.

MVH CA
Tove H.

Jøyemeg, fortsetter dette? Først vil jeg si takk til deg for en klok og varm kommentar, Svend - og takk Erik for god støtte. Ellers takk for innspill fra dere alle.
Så vil jeg si at vi alle er enige om at vi vil ha saklige, ærlige kommentarer. Drepende kjedelig å bare høre at bilder er fine og vi er flinke, veldig flinke, sabla flinke...
Hvordan få det slik vi ønsker oss? Her er mitt svar:
Ved selv å være et godt eksempel på hvordan vi ønsker at andre skal være! Her på Foto.no blir det konkret å gi velbegrunnede/ærlige kommentarer. Gi gjerne slike kommentarer også til nye fotografer. Gå gjerne inn i koseklubber og vis hvordan en god kommentar skal se ut! Jeg er ikke med i koseklubb, bare så det er sagt. Husk å si noe positivt (også) om bildet du kritiserer - det finnes alltid noe. Ha et minimum av dannelse, da virker du mer seriøs.
Med fare for å virke belærende (huff) har jeg nå bidradd med en løsning på problemet - iallefall er muligheten tilstede for endring.
Vennligsinnet hilsen fra Tove
Anne Kari Berg K.

Hehe, er det ingen andre enn meg som har lagt merke til at det er 99 prosent menn som deltar i opphetede diskusjoner.

Å kaste ut ordet testosteron var et forsøk på å bringe litt humor inn i en overopphetet debatt. :)

AK
Avsluttet .

Carsten Arnholm's henvisning til diskusjonssidene er interessant! Får jeg foreslå at debatten føres der, og ikke her under dette bildet, som faktisk er fotografens eiendom?

Erik
L K.

Bildet er fotografens eiendom, men ikke kommentarene og diskusjonen. Jeg er enig i at en generell debatt bør føres på diskusjonssidene, men det er ikke til å unngå at det også diskuteres litt under bildene. Denne diskusjonen angår det som er utløst av og under dette bildet, så det blir litt pipete å avlede debatten med å flytte den. Alle vet jo at den da opphører.

TH kommer med et ''belærende'' innspill. Jeg er ikke enig i at man alltid skal si noe positivt. Det er snillisme. Man skal si det man mener. Punktum. Det er ikke alltid ''noe positivt'' i et bilde. Selv ikke en belærende kvinne kan få meg til å dikkedikke før jeg sier det jeg egentlig mener. Dersom fotografen ikke tåler kritikk bør han finne en annen lekegrind. Blant EN kritisk kommentar er det som regel en bøtte med kosekommentarer uansett. Det får veie opp.

- lakris
Rune Edvin H.

Synes form og innhold er fint, men de stripene blir litt i meste laget for meg :)
Tove H.

L.K - Jeg tenkte at fokus var at folk skulle hjelpe hverandre til å bli bedre. Og da var rådet mitt ikke så dumt, ser du.... Eller er det kommentatorens rett til å bjeffe som overskygger dette, da er rådet mitt elendig...!
Glad for at du liker form og innhold, Rune E! Stripene er upopulære hos de fleste - det tar jeg til etterretning...Striper til besvær!
Hilsen Tove
Roger A.

He he, og der naglet du en tittel til akkurat dette bildet også Tove.

Jeg må si meg enig med JPK, men er ikke værre enn at jeg ser bjelken i mitt eget øye.

Jeg liker heller ikke disse berømte eller kanskje beryktede stripene. Skulle gjærne sett litt mere av det som befinner seg bak. Bra eller dårlig så har du i alle fall skapt debatt, og det er ikke så verst i seg selv.

Skriv ut bildet å heng det å do, så har du en oppmuntrer på en regnversdag.

//roger
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu