Rakkel
Avkommet har vokst.. og VOKSE skal de! Bare etter noen måneder er de større enn andre voksne hunderaser. Sjeferne er spesielle, det viste Rakkel meg.. Klare til å knytte seg og vise sin trofasthet alerede i denne alderen.. Så synd å hverken har plass eller tid til en sånn herlig venn:( Vel, alt har sin tid.. en dag skal eg ta meg tid til d:)
Utstyr
  • NIKON D80
  • 18-135mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger261
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_301830} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Andre B.

Hei. Først synes jeg at den selektive fokusen her var litt upassende. Ja, ja, stor-blenderåpning-fokusere-på-øynene-etter-boka-type-bilde.

Men etter å ha sett på bildet en stund, så er det jo nettopp dette som gjør dette bildet meget bra. Akkurat dette unike bildet.
Ikke er det kjedelig ''happy puppy''- bilde eller ''trist valp''. Men et kjempegodt portrett av en valp. Så, kjempebra fanget. :-)

Jeg skulle ønske jeg hadde tatt disse med større blenderåpning, nettopp med fokus på øynene:
http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=300879
http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=270062

Så fortsett med gode hundeportretter!
André

Jan-Torstein H.

Hei Anne Gro !!! Et nært og nydelig bilde av den vakre lille schæfer valpen. Herlig uskyldig blikk, på etter min mening verdens flotteste hunderase. Mvh Jan-Torstein.
Ann Kristin S.

Kjempesøt valp og fint bilde du har tatt. Rimlig skarpt og fin bakgrunn. Hunder er veldig søte når de sitter og ser opp på deg, men huske å gå ned på kne og ta bilde i dens øyehøyde av og til. Jeg synes det er en bedre vinkel å se hunden fra. Faren er at når du går ned på kne så vil den heller komme til deg og vil ikke sitte rolig. Min hund er 6 år og han klarer ikke å motstå mor nede på kne......
Lykke til med valpen.
Mvh Ann Kristin
Svein Erik N.

For et sjarmtroll du har fått deg her. Så nydelig at man ville hatt den i sengen, men så går det 6 mnd og man vil at den skal ligge på gulvet. :)
Et riktig sjarmtroll er dette. Syntes halsbåndet trekker ned en del. Når de er så små stikker de ingen vei uansett.
mvh
SEN
Ann-Olaug T.

Hei!
Søtt lite kvalpe -foto, bra fargar, og god bakgrunn, ein tanke lavar kammeravinkel hadde vore ønskeleg, men bilde var fint det som det er.
Mvh Ann-Olaug
Unni F.

Knusbedårende!!! Litt lavere vinkel ville gjort seg ja, men ikke mye. Litt mer dybdeskarphet hadde kanskje vært fint, men smaksak selvsagt. Ansiktet er jo helt supert mht skarphet.. Synes du har fått et fint uttrykk på valpen, - akkurat så nusselige er de når de er så små.
Hilsen Unni (fhv. schäfer-medeier)
Anne Gro H.

Takk alle sammen!!:) Så kjekt å høre!!

Var litt i tvil om den subjektive teksten ja, men lot det gå. Halsbånd måtte hun nesten ha for å skille seg fra de andre i kullet.

Hmm.. kanskje jeg kunne gått lenger ned ja. Men tror jeg valgte denne vinkelen fordi jeg ønsket at bakgrunnen skulle være ''hel''/den samme både oppe og nede. Kan ikke det være sjenerende? (med støy i bakgrunnen) Men det er kanskje en smaksak og avhenger nok i og m hvilken grad det er snakk om.

Er ikke helt inni alle ord.. ;/ hva menes med stor blender-åpning? At jeg har gått nærme, slik at jeg slapp å zoome så mye?? Stemmer det at med stor bleder-åpning får man mer med, mer vidvinkel?
Unni F.

Stor blenderåpning (paradoksalt nok lavt blendetall, f. eks. 2,8) gir liten dybdeskarphet i bildet. Altså, det ser ut som du har hatt relativt stor blenderåpning her, men ikke helt åpen, - da ville bakgrunnen vært mer uskarp. Skulle jeg gjette ville jeg tro du har hatt 5,6 - 7 eller noe sånnt, - da får du ikke så stor dybdeskarphet men likevel noe.
Du kan sikkert åpne bildet ditt i fotoprogrammet og se på ''egenskaper'' (det er ihvertfall sånn i Photoshop CS2) og se på hvilke innstillinger du hadde på kameraet. Det er veldig lærerikt.

Vidvinkel er noe annet, - det får du når du bruker liten brennvidde, eks. 18-24 mm. Jo mer du zoomer desto mindre blir billedvinkelen.
Håper dette va r noenlunde forståelig. Det er lett å gjøre når man har trening, men vanskelig å forklare hvorfor det er som d et er....

Hilsen Unni
Frank A.

Alldeles nydelig valp! Dette var mye finere enn det første av krabaten. Ble kjempefint dette. Fremdeles flere tips ute og går. Følg dem og lær! Dette er et stort framskritt allerede! :-)
FrankA
Frank A.

En liten redegjøring: Hvis du setter kamera ditt på ''A'' så kan du med det forreste hjulet stille inn blenderåpningen. Dess lavere tall dess mindre dybdeskarphet (lavest er 3.5 på objektivet ditt) Lukkertiden vil da stilles automatisk. Du har også en knapp foran nede under objektivet på høyre side som blender ned slik at det blir mørkere og du kan forsøke å se hvor stort utslag det gjør i søkeren ved forskjellige blendeåpninger. Ved 3,5 er blenderåpningen stor. Det kan du se med knappen jeg nevnte.

Blender du ned fx til 8.0 så vil du se at hullet i midten blir mindre. Derfor heter det blende ned selv om tallet er høyere. Tallet er matematikk åpningen er fysisk. Dess mindre blender dess mer dybdeskarphet. Og for å ha nevnt dette også: Dess videre vinkel, (lavere tall) (zoom) dess mer dybdeskarphet.
FrankA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu