Blåtimen
Utstyr
  • Pentax 6X7
  • -
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/16
  • Lukker4s
  • FilmtypeVelvia
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger945
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_300528} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Johan S.
Flott stemning og nydelig lys. Litt klisje på motiv, men det gjør ingenting. Kunne godt tenkt meg å vært med på den turen.

mvh
Johan
Fredrik S.
kongebilde! Hvordan har du fått til dette?
Knut Børge S.
Hei Guttorm!

Uuuutrolig vakkert og stemningsyflt bilde med fantastisk lys. Kjempebra!

mvh KBS
Camilla E.
Wow! For noen farger! =) Kjempebilde!

-Camilla
ketil o.
Hei!
Veldig stemningsfult bilde med et utrolig fint lys. Komposisjonen fungerer fint. Litt synd at ''bålet'' blir utbrent,men helhetlig betyr det mindre. Et kanonbilde:)
God helg,
Mvh:
ketil
Roy H.
Veldig bra, men jeg skulle gjerne sett det uten sporene i snøen bak deg. Kanskje litt vanskelig å få til... :)

Mvh Roy
Jan-Eilert P.
Mye bra her. Fin komp og veldig flott eventyrskog. Lyset er også veldig flott. Bållyset er litt hardt, men det plager ikke veldig, syns jeg.

Det jeg ikke liker er det konstruerte historien. Jeg trur ikke på den. Det finnes mange lignende bilder i naturfoto-kretser og jeg mener det er en stor svakhet, dersom de tydelig viser at fotografen har konstruert situasjonen. Bildet mangler slik sett en historie. Det er ikke ekte. Den viser kun at fotografen har fyrt opp et lite bål under en furu for å få et stemningsfullt bilde.

Tråkking rundt leirplassen. Sovepose, liggeunderlag, telt og alt det andre mangler. Evt. spor som viser at dette er et kaffebål der man ønsker lunsj, men da hadde du banket litt av snøen av furua for å hindre snøfall i bålet.

Det er veldig nærme, men dette går ikke helt hjem hos meg.
Guttorm N.
Takk for kommentarer.
J-E.P.- et bilde kan tolkes på mange måter.Telt og kaffekjele var nok ikke med på denne turen,( 25 kuldegrader).Men å tenne et bål etter noen timer med fotografering for å få igjen varmen må vel være tilatt! Det er historien om bålet.
Per Olav V. T.
Flott stemningsrapport, men det første jeg tenkte på var at vedkommende satt litt utsatt til hvis bålet fikk liv i snøen på greina over... fristende å sende avgårde en snøball :)
Per Olav
magnar p.
Hei Guttorm! synes dette var ett meget flott stemningsbilde med fine fargetoner og god komp. liker lyset fra bålet meget bra! mvh magnar.
Turid L.
Wow dette var virkelig et bilde
som hadde slik flott stemning.
Et bilde jeg vil anbefale.

mvh Turid
Anne Ø.
Hvilket motiv og med dette lyset!!
Nydelig.
Stemningsfullt, godt jobba!!

Anne:)
Jan-Eilert P.
Jeg sier selvsagt ikke at du trenger å overnatte. Men at dette er fyrt opp for å varme seg- den går jeg ikke på Guttorm. Bildet er fint, men det må være ekte. Det trur jeg du tjener på i lengden. Det er kanskje litt hard kritikk også. Bildet er jo fint og jeg ser at du er dyktig, men nå har du i alle fall min mening.
frøydis k.
Hei!

Stemmningsfult bilde dette her:) Flott lys! Likte dette godt:)

Mvh Frøydis
Avsluttet .
Et av di flotteste ''blåtime'' bilder jeg har sett.
Bare helt nydelig.
Mvh
Eva
Robin J.
Dekorativt og pent.Mvh RJ
Magnus E.
Vakkert og stemningsfullt turbilde. liker i motsetning til andre at du har vært ''disiplinert'' med hvor du har satt beina før du tok bilde. Snøen gjør seg bedre urørt selv om noen ser det som kunstig. Risikoen for å få snø i nakken er også verdt det når furua fremstår som den gjør. Nydelig.
Mvh Magnus
Ketil K.
Jeg må nok slutte meg til Jan-Eilerts kommentar. Som tatt opp mange ganger på foto.no bør et bilde ha troverdighet. Dette bildet er svært vakkert, men forholdene for opptaket er regissert. Nå er det ikke vanskelig å se at det nettopp er tatt regi her, og det er på ingen måte noe fotografen skjuler. Derimot blir strebenen etter å lage det perfekte også åpenbar og det går dermed ut over beretningen i et slikt bilde, noe vi som fotografer bør være oppmerksomme på.
Guttorm N.
Takker for kommentar,

Er bilder mer troverdige når f.eks.bakgrunner,farger osv. aviker fra orginalopptaket?Vet det er mange fotografer som utøver tryllerier i photoshop.Er det mer legitimt enn et regissert bilde?
Jan-Eilert P.
Jeg kritiserte ikke at du regiserte bildet. Det gjøres jo i mange sammenhenger, uten at det trenger å ha noen betydning, men det bør se ekte ut. Hvis ikke blir det som en Jack London- historie der man ikke tror på det som det gir uttrykk for å inneholde, fordi man vet at det er detaljer som ikke stemmer. Forstår du hva jeg mener?

Å arbeide med bilder i photoshop er også helt ok i mange sammenhenger også. Men det trenger ikke være det. Så akkurat det spørsmålet blir for omfattende til å gå inn på her. Det er også ett sidespor av hva dette handler om.

Det dette handler om, er at det du forsøker å formidle drukner. Det drukner fordi jeg oppfatter det som uekte/ regissert og da mister du hele trøkket i bildet. Slik sett hadde det vært flottere om mannen og bålet ikke hadde vært der. Da hadde det vært et mye bedre bilde etter min mening. Hvis ikke syns jeg du måtte gjort regien god nok til at den ikke legges merke til.

Det er nå min subjektive mening, selv om jeg ser at flere her syns det er fabelaktig. Når alt kommer til alt er det ditt eget syn som er viktigst.

Ketil K.
GN skriver: >Er bilder mer troverdige når f.eks. bakgrunner, farger osv. avviker fra orginalopptaket?

Et arrangert bilde kan være troverdig. Vi må se litt på formålet med et bilde. Dersom formålet med bilde er at det alene skal være så pent og rent som mulig beholder dette bildet sin troverdighet. Skal det som i de kritiske kommentarene her som formodet derimot antas å skildre villmarksliv dukker problemet opp.

Tilsvarende blir det når det gjelder tilpasning og etterjustering av bilder. Det er lett å gjøre feil. Jeg har på mitt seneste bilde for eksempel fått for mye blåstikk, og har rett nok blitt gjort oppmerksom på det. Når det gjelder endring av bakgrunner er vi igjen inne på formålet med bilde. I et dokumentarbilde av miljø vil det neppe være hensiktsmessig eller riktig, men igjen, hvis man kun ønsker å lage et peneste mulig bilde, med rolig bakgrunn, og ikke utgir det man gjør for å være noe annet enn det er, må det være i orden. I andre sammenhenger blir etterarbeidet en ønsket del av bildet, eks. high-key grafisk gjengivelse av et motiv. Og det vil da som i ditt bilde, kunne oppfattes som ønsket fra fotografens side. Likevel er det lovlig å si at man ikke synes at en high-key løsning passet, (eller respektivt at villmarkstemningen manglet) for det bildet?

Vi skal være glad for de som er villige til å gi vel funderte og konstruktive kritikker på foto.no. Å få slike tilbakemeldinger er verdifullt og tross alt mye av hensikten med å legge ut bilder her. Så mye står og faller med i hvilken grad den som legger ut bildene sine er villig til å ta til seg og sette pris på de konstruktive tilbakemeldinger man får og ta hensyn til det i sin videre fotografering.
Guttorm N.
Konklusjon!
Fotografer der ute,tenk deg godt om neste gang du tenner bål i skogen.
Sukk!
Jan-Eilert P.
Uff! Tenkt deg om nå Guttorm. Du har lagt ut et bilde på bildekritikken og derfor bedt om bildekritikk. Du trenger ikke være enig i kritikken, men du bør i alle fall forsøke å være litt takknemlig. Jeg og Ketil har brukt mer tid på å kritisere bildet ditt enn du selv har gjort på å kommentere kritikkene. Hva er du ute etter? At kritikeren kun skriver det du er enig i?

Jeg sier at jeg ser at du er en dyktig fotograf. Da er det vanskeligere å være ydmyk og lydhør for kritikk. Men man bør alltid være glad for kritikken man får. Er du bedre tjent med at folk kun skriver: ''Pent bilde!'' eller lar vær å skrive kritikken, fordi de er redd for at du blir sur?

Slike sure utspill til oss som gir deg kritikk, syns jeg du kan holde deg for god til. Jeg kommer til å tenke meg godt om før jeg gidder å si min mening om dine bilder fremover, dersom jeg ikke syns alt stemmer og kan skrive: ''Pent bilde!''.

Sukk!
Ronnie S.
Stemningsfullt bilde med elementer som kan virke kunstig for en villmarking som J-E. Bildet er godt det, men det forteller ikke sannheten for alle.
For meg så ser bålet ut som litt papir som brenner slik at bildet skal få inntrykk av stemning. Helt greitt det også, og det gir litt Walt Disney preg. Noe lenger vil jeg ikke gå i mine kommentarer. Skjønner ikke hvorfor GN reagerer som han gjør. Han burde være takknemlig!

Dette er et godt eksempel på hvorfor foto.no er snillistenes bildevisningsfora samt kverulantenes valplass og skremmer vekk de gode kritikkene.

Mvh
RS
John H.
Hei
Av og til dukker det opp bilder som går utenpå det meste. Selv om motivet er dagligdags og lite spektakulært har du formidlet en stemning på en utrolig bra måte. Bildet er godt komponert, har en god dybde og er perfekt eksponert. En naturskildring som inspirerer selv en sofabonde. Ser av kommentarene at mange har negative innvendinger og bryr meg ikke om småkranglingen. Skulle jeg likevel pirke må det være at bildet har litt mye rødt i seg. Regner med at du har brukt stativ og fjernkontroll eller selvutløser. Ikke noe hokuspokus å ta bildet regner jeg med. Men du har formidlet godt og gitt meg noe. Tusen takk.
John
Jan R O.
Jeg har lest gjennom kritikkene og vil komme med en kommentar. Lyset her er fantastisk fint, nydelige fotogene trær med det store treet til venstre og et høvelig plasser tre til høyre som begge blir lyst opp av bålet. Bakgrunnen er også flott. Men jeg klarer ikke å tro på historien. For det første, for å fyre opp et bål her må man ha med seg ved i sekken vil jeg tro og en god del for at ikke bålet skal synke rett ned i snemassene. Jeg vil også tro at i 25 minus så er det bedre å gå på ski for å holde varmen enn å sette seg ned og pusle med bål. Min umiddelbare reaksjon er at det virker som om bålet er fyrt for å få et stemningsfullt bilde, det er det jo, men jeg klarer i likhet med andre her ikke å tro på situasjonen. Hva kunne vært gjort annerledes? Mer leirliv kanskje, med personen sittende mot treet og kaffekjelen over bålet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu