Little Egret = Silkehegre
Bildet er tatt fra kano. Hvite fugler i tropisk sollys og i tillegg refleks fra elv som her kan ofte være et mareritt for en fotograf. Utbrenninger er ofte bare forbokstaven. Dette bildet som er tatt 2. feb. 2007 er intet untak. Jeg har jobbet mye for å få fram detaljene her. Taperen ble bakgrunnen som etter at jeg gikk drastisk ned på lyset ble stående igjen som bare fragmenter. Egentlig er det ei tett rekke med løvtrær som henger utover elva og avgrenser den fra er backwaterområde der vi ved høyvann drar inn på fuglefotografering som av forståelige grunner stort sett må foregå for frihånd. Ettbenstativ kan i noen tilfeller være en mulighet. Dette bildet er tatt for frihånd.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-01-19 04:55:44
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-01-19 04:59:59
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 300D
  • Canon 75-300 med stabilator
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBildet er tatt for frihånd. Mye etterarbeid i ps.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_297954} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Liv F. D.
God morgen Roar.
Jeg synes du har fått et fint resultat, likte spesielt #3 som var mest beskåret. Fine detaljer på fuglen som fremstår ren og hvit mot den grønne, uklare bakgrunnen. Det kan ikke være lett å ta bilde av hvit fugl i sterk sol, men her har du virkelig klart det.
mvh
Liv '')
Tove H.
Forholdene tatt i betraktning ble jo resultatet slett ikke verst. Liker v2 med litt luft foran nebbet. Godt tatt fra kanoen!
Hilsen Tove
Thorbjørn R.
Denne ser jeg for meg det er lett å overeksponere i sollys, ja. Men resultet her ble bra, ihvertfall på hegra. Bakgrunnen virker noe medtatt av etterbehandlingen. Et alternativ kunne vel være å arbeide i lag og kun foreta justeringer på fuglen hvis bakgrunnen i utgangspunktet var OK.

Flott fugl, forresten.

Mvh Thorbjørn
Øyvind A.
Pipip på kvist er definitivt ikke min greie.
Men uansett: Jeg synes dette ble ganske bra, men det kunne trolig blitt enda bedre med mer nennsom behandling av bakgrunnen. Slik du beskriver situasjonen, så virker det som du burde ha behandlet bakgrunnen (eller deler av den) selektivt. Da hadde du kanskje fått den til å framstå som mer homogen, og dermed mer behagelig. Jeg ville også dempet fargemetningen på bakgrunnen noe, for å få den til ikke å stjele for mye oppmerksomhet fra hovedmotivet.
Og, som vanlig, du har vært litt vel raus med usm. Hehe.
Ø.
Roar K.
Liv Fuglset Ditlefsen:
Takker så mye for kommentar

Tove Heggø:
Takker så mye for kommentar.

Thorbjørn Haagensen:
Nå er redigeringen gjort for 10-11 måneder siden. Jeg har lært litt siden den gang. Spesielt med instilling av kamera. Med ett knepp ned på lysmettinga og bruk av polfilter ville jeg kanskje gjort det lettere for meg sjøl. Lærer jo litt og litt når det gjelder ps også. Jobbe i lag er noe jeg ikke har prøvd meg på enda. Kommer vel en dag det også.
Takker så mye for kommentar.

Øyvind Antonsen:
Er ikke så sikker på at du bare hadde latt sjansen gå fra deg hverken til stoor eksotisk pipip på kvist, blant vannplanter eller i lufta hvis du hadde hatt det rett foran nesa. Hadde aldri tatt et fuglebilde jeg før jeg kom hit.
Som nevnt for Thorbjørn over her så er ikke dette reredigert. La det ut som det var da jeg oppdaget at det ikke hadde vært ute her. Mulig jeg skulle gitt det et klikk på blur før opplasting, men pytt pytt. Fotograferte jo bare i jpg da og tok ikke vare på orginal. Bruker RAW nå og lagrer absolutt alt av orginalfiler - godt som dårlig. Blir nok mer bilder utover nå. Imorra drar Harald og jeg på en tur. Hva det bringer med seg får vi se.
Selv om jeg legger ut gamle bilder som jeg kanskje kunne gjort bedre nå så lærer jeg av de kommentarer som kommer. Plukker stadig opp nytt så jeg er veldig takknemlig når folk med mer kunnskaper og erfaringer enn meg deler disse med meg i kommentarer.
Takker så mye for kommentar.

Avsluttet .
Liker versjon 2 best. Fuglen er full av detaljer. Bakgrunnen kan dempes noe. Ikke lett og ligge stille nok i en kano med en telelinse
Avsluttet .
Hei igjen Roar.

Mye fint som kan dukke opp på kanotur i urskogen.

Uten å gå inn på detaljer synes jeg dette ble bra tatt under betrakning at du sikkert måtte styre unna gavialer og slanger.

Hallo fra Eivind.
Avsluttet .
Fint fargesprakende bilde. Liker v1 best på grunn av at bakgrunn er mest glatt, mye struktur i v2 og v3 som virker litt forstyrrende. Flott utsnitt og god skarphet!

TaS
Fredrik S.
Hei!

Syntes du har fått fram fine detaljer i den kvite fjædrakta, noko som ikkje er lett. Likte best versjon 1, da du får med ein del av miljøet også i det utsnittet.

Fotografering fra kano er ein spennande måte å fotografere på, sjølv om det byr på utfordringar..

Mvh Fredrik S
Roar K.
Ivar Sviland:
Takker så mye for kommentar.

Eivind M. Jacobsen:
Ikke så mye slanger der ute. OK, har ikke sett noen. Men det hender jo vi drar etter den indiske saltvannskrokodillen, men da i noe støre båt enn kano. De blir tross alt opptil 4,5 meter lange.
Takker for kommentar.

Tom Arild Solvang:
Ja, V2 og V3 er grovere i strukturen grunne beskjæring for så å gå opp i størrelse igjen.
Takker for kommentar.

Fredrik Stige:
Ja, det er gøy å fotografere fra kano. Har du lyst til å ptøve så bare ta deg en tur. Det går 2 ukers charterturer hit. Tar deg gjerne dit fuglene er.
Takker for kommentar.

Roar

Avsluttet .
Et flott bilde av denne fine fuglen!! Ser du har kavet veldig med bakgrunnen. Hva om du masket ut denne og rett og slett bluret den en del? da ville du fått et mer ''glatt'' utseende og det ville ikke stjålet så mye oppmerksomhet.
Fin positur og fine detaljer i fjørdrakten. Ikke enkelt i en liten kano, så jeg må virkelig få gi deg honnør for dette bildet du deler med oss
:) mvh mari
Eli B.
Flott bilde, synes eksponeringen har gått bra, men kan skjønne at det kan være vanskelig. Jeg synes du har klart det veldig bra. Jeg liker beskjæringen i nummer 2.

mvh Eli
Roar K.
Hatt litt datatrøbbel her borte en stund så derfor har det blitt dårlig med tilbakemeldinger uten maskin og enda lenger uten nett. Men nå er gamlefar igang igjen.
Jeg får nøye meg med å takke dere 2 siste for kommentarene.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu