Flatevågen
Motivet er fra Flatevågen i Vestnes. Dette er forøvrig hjemkommunen min. Inn til vågen er det en liten passasje, Straumen, som sørger for utskifting av vann ved flo og fjøre. Kun små båter kan gå inn og ut ved flo.
Bildet inngår i albumet Tiden og Gud - Ein nasjonalromantisk flørt
Utstyr
  • nikon D 70
  • nikor 18-70 mm
  • Brennvidde40mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • AnnetBildet er tatt på frihånd. Har gitt bildet mer metning og kontrast i i-photo
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger416
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_297756} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Avsluttet .
Vakkert lys over et nydelig men kaldt landskap.
Fine fargetoner,jeg liker dette.
Hilsen Tone!
Thorbjørn R.
Fint formidlet vinterstemning. Komposisjonen er meget bra, hvor forgrunnen skaper fin dybde og dessuten (hvis man legger godviljen til) gjentar formen av det lengre bak.

Mvh Thorbjørn
Edmund M.
Flatevågen er et sted med ofte skiftende vær- og lysforhold, og dermed et utall muligheter for stemningsfull fotografering. Det kalde vinterlyset i skyggen står i fin kontrast til sollyset som
stryker over Skjerdingen, Nakkefjellet og Rekdalshesten mot vest. Fin vinterstemning.

Mvh.
Edmund.
ingebjørg fyrileiv g.
God kveld. Jeg liker landskapet ditt, John. Fjellene er lekre der de baer i sol, og hele bildet er forholdsvis godt eksponert. -Jeg savner bare litt detaljer i skogansamlingen. Forgrunnen er i og for seg fin, men bildet hadde også vært brukbart som panorama (med kutt over snødekte steiner, eller kanskje litt over fjella). Vannet har fine farger, men den svarte skogen har nok litt for godt drag for blikket mitt.

vh ingebjørg
Fred S.
Ganske pent, men du har valgt å fotografere i et lys som gir store kontraster, og må svi litt for det. Både gjengrodd skog og et par litt kraftig solbelyste fjelltopper trekker litt ned.
og Vestnes, er det der du bor ? trodde du bodde i Valldal av en eller annen grunn...

vh fred
Monika Frisvold V.
Hei
Et fint landskapsbilde fra Vestnes... Lyset forteller godt om Romsdalfjella og solen i Januar... Der noen plasser klarer solen å titte over fjellene noen minutter før den er borte...
Jeg liker blåtonen i bildet...Tar litt mye oppmerksomhet med alle grantreene på øya...Hadde gjort seg om du hadde tynnet... :) Dette er ganske typisk også ..å jeg er helt sikker på at det er en gardbruker som i 50 årene plantet denne skogen da det var snakk om kapital og utnyttelse av eiendommen...
Ha en fin fotohelg..å la oss håpe det kommer litt snø.....
mvh monika
John H.
Hei alle sammen
Takk for konstruktive kommentarer. Er forsåvidt enig i alle korrigerende synspunkter. Når det gjelder holmen som er litt mørk kunne jeg ikke valgt annen eksponering uten at dette ville gått ut over lyset som er veldig viktig i bildet. Når det gjelder kutt ser jeg mulighetene men velger å stå for denne varianten da den gir best dybde og miljøgjenngivelse. Bildet er muligens både klisjepreget og ''kjedelig''. Tanken er bare å formidle natur, stemning og lys. Bildet er lagt ut under tittelen tiden og gud, en nasjonalromantisk flørt. Dette er et ordspill og i denne serien vil det nesten utelukkende være klisjebilder. Samtidig er det utfordrende, for klisjebilder er også vanskelig og krevende og jeg har stor respekt for fotografer som tar denne utfordringen. Med andre ord, det kommer flere prospektkortbilder, under tvil.
John
Svend Wiig L.
Hei John!

Et flott naturbilde her der lyset på fjelltoppene er prikken i bildet!
Fin dybde og stillhet av uberørt natur!

Mvh Svend
Anne Ø.
Nydelig dette, herlig bilde å se inn i med
allle disse blåtonene!!

Anne:)
maria iselin h.
Jo da....det vekke litt heimlengsle....littegrann :-)
Vakkert bilde!!
Odd Tore S.
Pent landskap, vellaget og tradisjonelt bilde.
Natur kan være pen, og det er den her, dog er bildet litt mørkt i midten.
Kan fikses litt med Levels så det blir litt lettere der??
Odd Tore
Turid L.
Vakkert landskapsbilde.
Synes det var fint med stenene i forgrunnen.

mvh Turid
John H.
Hei
Takk for kommentarene til dere siste. Enig i at det er vakkert på Vestnes. Jeg tror også at jeg har formidlet det ganske bra med dette bildet. At det er delte meninger om forgrunnen skjønner jeg. Slik skal det være.
John
Inger-Lise S.
Et vakkert motiv! Nydelige farger, flott lys og lekker forgrunn:)

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu