Tyrifjorden
Dette bildet er et av mange jeg har tatt på Røsholmstranda ved Tyrifjorden gjennom hele 2007. Lyset var nok en gang fantastisk og skydekket var bortimot optimalt. Helt vindstille var det også på denne spesielle kvelden tidlig i oktober.

Det å være alene på en strand og bare ta til seg opplevelsen av å se lyset skifte, solen gå ned, fargespillet, er en nydelig opplevelse som jeg unner alle. Får tid til å tenke samtidig som man har muligheten til å bruke kameraet på en fornuftig måte :)

Dette var vel et av de siste bildene jeg tok denne kvelden. Jeg hadde komponert denne scenen tidligere på kvelden og etter å ha skutt en del andre komposisjoner fant jeg tilbake til denne (som jeg ofte pleier å gjøre).

Takk for at dere tok dere tid til å se på dette bildet.
Bildet inngår i albumet Norske Stemninger -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-01-11 21:00:21
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 5D
  • Canon EF 17-40 f/4L USM
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/1s
  • FilmtypeRAW, ISO50
  • Nei
  • AnnetKameraet var innstilt på ISO50 da jeg tok dette bildet. Av en eller annen grunn. Hadde naturligvis brukt ISO100 hvis jeg hadde tatt meg tid til å sjekke dette. Vel vel.

    Her har jeg benyttet et Cokin Z-Pro ND8 gradert gråfilter for å holde tilbake himmelen samtidig som forgrunnen blir godt eksponert.

    Etterarbeide inkluderer to forskjellige lag med curves (med maskeringer). På fargeversjonen er fargemetningen økt noe (+15 rød og gul).

    Vignettering på sorthvitt versjonen med PTLens. Tonet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger760
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_296658} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Ivar B.

Begge versjonen er meget flotte. Jeg går likevel for v1, da jeg synes s/h forenkler og fokuserer mer på form og linjer. Pent lys som du har greid å benytte til fulle. Bra! Mvh ivar.
Avsluttet .

God kveld

Utrulige flotte bilder du tar.Liker godt forklaring på det tekniske du beskriver hver gang.Bilde du har tatt denne gangen er flott i farger.God komp med strand og stener som hovedmotiv, en flott himmel med varme farger.God komp og eksp.Ha en fin fotohelg.

MVH
TGM
Per Einar G.

Syntes begge versjonene holder meget høyt kvalitetsnivå....orginalversjonen er min favoritt og er bare å henge rett på veggen!

Per E.
Sander M.

Flott bilde, og for meg var grunnen til å kommentere v2. :-) V1 blir noe mer statisk og forutsigbar, svart hvitt eller ei føler jeg. Likte godt lyset, og det presenteres etter min mening best i v2. I dette tilfellet er komposisjonen også hakket bedre i v2 enn i v1 - fortsatt uavhengig av sv eller farger.
Svein O.

Hei

Da jeg så den lille versjonen av s/h-bildet så trodde jeg at du hadde hatt verdens lengste lukkertid, det gikk bare nesten over etter å ha sett fargeversjonen. Dette var et utrolig godt bilde, egentlig uavhengig av versjon, selv om jeg synes versjon #2 er noe intens. En versjon #3 med litt mindre av det gule tror jeg ville toppet det hele. Dette er absolutt verdt en anbefaling for dette er et av de bedre kveldsbildene jeg har sett på lenge.

Nå har jeg sett og tenkt litt til, og jeg heller mot at s/h-versjonen er vinneren

ha en fin helg

mvh
svein
Karl-Johan V.

Helt nydelig Anders! Du er en mester!
Lys og komposisjon er veldig tiltrekkende og utførelsen av både eksponering og etterarbeide er flott!
Det som sitter igjen av inntrykk er den utrolige rolige stemningen.
Ha en hyggelig kveld Anders.
Odd Tore S.

Røssholmstranda gjør seg særlig bra i den mørke årstid, og steinene ligger lagleg til for foto.
Om v1 eller v2 er best skal jeg ikke uttale meg om. Jeg synes at de til tross for samme original ser så forskjellige i sine uttrykk at de ikke kan sammenlignes.
v1 er skikkelig gammeldags s/h stemning, kunne godt vært fra Norge i bilder eller et annet bildeverk fra ganske kort etter krigen. Litt vel lys i horisonten.
v2 er et godt eksempel på innsmigrende romantisk solnedgang med speiling. Godt for øyet.
Det jeg ikke er helt med på her, er at åsene mot Vikersund er såpass lite skarpe. Men etter å ha undersøkt dette mer nøye, tror jeg at det er skjermoppløsningen som gir den virkningen, så da ser jeg det, men lager ingen innvending ut av det.
Odd Tore
Anders N.

Tusen takk for alle kommentarer (og ikke minst anbefalinger). Jeg håper dere også har hatt en trivelig kveld så langt.

Odd Tore: Skarpheten ja. Det kommer mest sannsynlig av litt sleivete oppskarpingsprosess fra min side. Åskantene i horisonten ble i overkant skarpe slik at de rett og slett ser uskarpe ut. Merkelig det der hehe.

Ellers håper jeg dere som kommer fra østlandet og deromkring har kommet dere gjennom det store snøfallet. God måking!

- Anders
Einar N.

Fantastisk bilde. Som alle de andre du har:)
Til stor inspirasjon dette, lys, komp, stemning, alt sitter.

mvh
Einar
Anne Lene B.

Gratulerer så mye som ukas fotograf Anders, det så utrolig velfortjent!
Du er et meget inspirerende bekjentskap som evner å skape en magi og poesi i bildene dine som få andre! I bildet sitter komposisjon, lys og toner akkurat der det skal! Det er rett og slett meget vakkert og et bilde jeg kan se lenge på og nyte!

Hilsen Anne Lene
Anders N.

Tusen takk Einar og Anne Lene. Hyggelig å få litt ros :) Ha en fortsatt god kveld!

- Anders
Kai B.

Henger meg på Anne Lenes kommentar til dette bildet.
I tillegg så er det et av de beste bildene jeg noen gang har
sett fra Røsholmstranda. V#1 skiller seg klart ut som det beste,
synes nå jeg da.
_______________Kai
Frode F.

Ett ord:

NYDELIG, NYDELIG, NYDELIG.

Gratulerer som ukens, vel fortjent :) Du har mye bra, her liker jeg spesielt det klare, rene uttrykket, kombinert med de hakkete formene på steinene i forgrunn. Gode toner og kontraster, dette kan du!

FF
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu