Speilbilde
Betegnelsen her i India på denne er Little Egret. På norsk har den navnet silkehegre. Egentlig var det meningen jeg skulle bruke canon 400mm med en 2x extender, men så hadde jeg fått med meg for sikkerhet skyld 2 braketter som ikke passet til det hodet jeg hadde med. Det som passet lå igjen hjemme. Dermed ble det en del frihåndsfoto med 28-300. I etterkant oppdaget jeg at jeg burde ha skiftet til polfilter slik jeg allerede hadde gjort på 400, men gjort er gjort. Synes dette likevel ble en artig virkning om enn ikke slik det kunne ha blitt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-01-11 05:41:39
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-01-11 07:29:26
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 300D
  • Canon 28-300 med stabilator.
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBildet tatt for frihånd
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_296551} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Liv F. D.
Hei Roar.
Flott bilde med flotte speilinger. Dette var en stilig komp. Likte det.
En god helg til deg!
mvh
Liv '')

Ivar B.
Bildet er flott og kler både høydeversjon og slik det er presantert i versjon 1. Tror kanskje jeg går for versjon 2. Mine innvendinger mot bildet, er at det er hvite glorier rundt fugl og det som ligger i vannet. For meg ser det ut som spor etter uforsiktig oppletting av skygger. Mvh ivar.
Henriette E.
Stilig bilde!
Det ser litt ut som om den svever oppi himmelen.
Kanskje fordi det ikke finnes skygger?

-Henriette-
anders s.
synes dette ble et flott bilde der jeg likte best versjon2
som ivar sa,sæ var det litt dumt med di hvite skyggene.
ha en fin dag
mvh anders
Tor Olav O.
Bildet er fint det, men lurer på om du har ''saturert'' det litt mye. Ville også fjernet litt av det som ser ut som det sitter fast i hodet på Hegra. Ellers liker jeg både V1 og V2. mvh Tor Olav
ketil o.
Hei!
Er noe som fenger min interesse ved dette bildet uten at jeg helt klarer å sette fingeren på det. Et litt annerledes fuglebilde. Liker utsnittet i v.2 best. Fin speiling,tror det er ''glorien'' rundt fuglen,samt rundt steinene som gjør dette så annerledes og interessant. Velger å tro at det er noe du har lagt til med hensikt. Blåfargen i bildet er jo også behagelig. Liker uansett helheten svært godt her.
God helg,
Mvh:
ketil
Dag T.
Jeg synes gloriene ødelegger bildet, særlig sammen med litt svak skarphet og overdreven blåfarge. Med bedre bildebehandling kunne det blitt ganske bra...
Roar K.
Liv Fuglset Ditlefsen:
Takker så mye for en positiv kommentar.

Ivar Bjørdalsbakke.
Jeg har nå med andre bilder som ble tatt samtidig med dette sjekket litt på hva disse gloriene kan komme av for himmelen var skyfri. Akkurat dette fenomenet har jeg faktisk ikke opplevd før, men dette skarpe og harde tropelyset gir ofte overaskelser. Da jeg tok fram et tilsvarende bilde for å redigere oppdaget jeg at disse merkelige gloriene stort sett kom da jeg brukte shadow/highlight. Med dette skarpe lyset selv om dette er tatt om morgenen ved 8 tia, dagslyset kommer ved 7 tia, så mangler ofte tegninger eller de er mangelfulle på hvite fugler. Derfor drar jeg opp litt i highlighten for å få tegninger. Det pleier å funke. Men det er faktisk første gang dette fenomenet dukker opp. Kmeraten min her har merket noe av det samme. Lurer derfor på om det kan være at CS3 reagerer anderledes enn CS2. At den av en eller annen grunn drar fram noe som ikke synes i orginalen. Ved mørkere bilder med sterkere farger dempes det.Jeg har klargjort et par bilder til nå der fargene er mye sterkere og der har jeg nesten unngått dette fenomenet.
Takker så mye for kommentar.

Henriette Enger Tyriberget:
Jeg synes nå den står i vannet som den gjorde i virkeligheten. Men det er jo ikke uvanlig at forlk oppfatter forskjellig.
Takker så mye for kommentar.

anders selland:
Som du kanskje ser over her så har jeg en mulig teori på hvorfor de dukket opp.
Takker så mye for kommentar.

Tor Olav Olsen:
Så vidt jeg kan se så er det ingenting på hodet til hegra. Derimot så toucher speilingen borti noe av vegetasjonen i vannet.
Takker for kommentar.

ketil olsen:
Egentlig så synes også jeg at det gjorde bildet litt spesielt uten at det er noe jeg har lagt til. Jeg var egentlig litt forundret over dette fenomenet sjøl. Jeg bor jo her borte om vinteren, men akkurat dette fenomenet har jeg ikke opplevd før. Lurer litt på om CS3 fungerer litt anderledes på dette skarpe rare lyset her borte enn hva CS2 gjør. Får vel forsøke å redigere med begge å se om det er noen forskjell.
Takker for kommentar.

Dag Thrane:
Den overdrevne blåfargen som du nevner er mer enn halvert. Uten det ville antagelig ikke disse merkelige gloriene dukket opp. Det er faktisk første gang jeg opplever dette og jeg bor her borte 5 mnd. hver vinter. Brukte samme kamera og objektiv ifjor uten å få dette. Ved å beholde mye sterkere farger greide jeg nesten å unngå gloriene. De kom da jeg dro opp highlight for å få tegning i fuglen hvilket i dette lyset er vanskelig å få til i eksponeringen. Kan nevne at jeg har gått ned et knepp på lysmettinga. Har forsøkt med mer, men det blir for mye. Kanskje kunne et polfilter ha vært løsningen, men det hadde jeg ikke på dette objektivet da.
Hvis du har noe gode råd å komme med når det gjelder redigering av bilder tatt i tropesol så er jeg svært takknemlig. Skal prøve å redigere med CS2 også for å se om forskjellen kan ligge i ps utgavene for dette er redigert i CS3.
Takker så mye for komentar

Roar



Avsluttet .
Hei igjen Roar.

Et herlig, nydelig bilde fra deg, synes jeg.

Med de øyene rundt forteller bildet at dette er en typisk vader.

Vanskelig for meg å mene hva som skyldes glorien, i og med at du ikke har opplyst hva slags format du har brukt.

Har du brukt jpg. vil jeg oppfatte dette som et snev av artifakter.
Vanskeligere å redigere et jpg. enn et i RAWformat, men det vet du sikkert.

Faktisk så synes jeg at disse passer godt på dette bildet.

Keep the action rolling on.

Hallo fra Eivind.


Odd E. k.
Hei Roar!

Et flott bilde av silkehegren i sumpen. Liker godt den flotte posituren til hegren, der den står og speider etter bytte i vannet. Flott skarphet og farger, der lyset fint fremmer den fine fjærdrakten. Når det gjelder speilbildet, så er det meget skarpt, men jeg liker ikke elementet i vannet som nesten stryker issen til hegren. Burde muligens ha klonet bort dette, da helheten i bildet har blitt noen mer stilrent. Uansett et flott komponert bilde i et fint utsnitt. Liker godt versjon # 1 og 2.

Ha en fin ferdag!

Mvh

Odd E.
Øyvind A.
Jeg vil tippe at gloriene skyldes ''feil'' bruk av radius under shadows/highlight. Prøv deg fram med ulike verdier, jeg vil tro det hjelper.

Ellers er jeg 100% enig med Dag T.

Ø.
Kjell Ivar Ø.
Speilende blankt ja går for V1 med mest mulig av ikringliggende miljø som
gjorde seg i denne speglingen.
Line Kristin W.
Som ØA, tror også jeg haloene stammer fra ''feil'' bruk av radius ifm. justering av shadow/highligt.

Du kan jo sjekke bilde nr. 312250 og mine kommentarer der vedr. haloer efter justering av mellomtoner (Mandwa-kråker, CS2 og dårlig kalibrert skjerm ;-)

Jeg foretrekker v#2, men ville definitivt valgt å fjerne de to nederste vannplantene. Uten disse står du igjen med et pent og harmonisk bilde :-)

- Line :-)
Roar K.
Eivind M. Jacobsen:
Bildet er fotografert i RAW. Men husker ikke om jeg gjorde noe justeringer i RAW før jeg begynte i ps. Men har nå funnet litt mer som jeg har oversett tidligere. Hva disse skyggene angår så synes også jeg at akkurat her gjorde de bildet litt spesielt.
Rakker for kommentar

Odd E. kjølstad:
Ja det virker som jeg må fram med kloner'n for flere har nevnt akkurat det du sier. Jeg tok det ikke så høytidelig fordi det er speilingen som toucher vegetasjonen her.
Takker for kommentar.

Øyvind Antonsen:
Har aldri åpna fullt på shadow/highlight så jeg visste ikke at det var flere innstillinge. Men har funnet det nå.
Takker så mye for kommentar.

Kjell Ivar Øye:
Takker så mye for kommentar.

Line Kristin Woldbeck:
Jeg skal etterhvert ta en titt på det du nevner. Har nå funnet ut art det var noen innstilliner jeg ikke var klar over.
Takker for kommentar.

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu