Teenager IX
Dette bildet dedikeres til Tone Aa. Øgreid som til stadighet skriver at hun savner portretter av datteren min. :) Takk for alle gode kommentarer i året som nå er forbi! Vil selvfølgelig gjerne høre hva dere alle mener om bildet, spesielt belysning.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikkor 50mm 1,4D
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_295095} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Tore N.

Hej,
Jättesnygg modell. Jag tycker bilden funkar fint också med några små påpekanden. Ljuset kommer från golvet, det är sällan bra att ljussätta något nerifrån, det funkar ok här men jag tror det blir bättre om du höjer lamporna., vitbalansen är lite fel här också, jag tror du kan justera den lite och få ut lite till ur bilden.

Men på det hela tycker jag det är snyggt jobbat.

Mvh//Tore
Stine J.

Takk for kommentar Tore. Setter pris på tilbakemelding fra en som er så flink med portretter som deg. :)

Lyset kommer ikke fra gulvet, bortsett fra en lampe mot bakgrunnen som dessverre ble litt mislykket plassert. På modellen er det et lys fra den ene siden med gullreflektor og fra den andre siden med sølvreflektor (et eksperiment som kanskje gir en litt merkelig effekt). Høyden på lyset er ca ved ansiktet hennes, men meget amatørmessig utstyr (arbeidslampe på den ene siden mot gullreflektor og ekstern blitz mot paraply med sølv på den andre siden). Jeg har dessverre ikke studioutstyr.

Takk for tips. Skal prøve å heve lyset mer til neste gang. :)

mvh Stine
Kjell Sigurd S.

Intenst og fint portrett. Liker det direkte blikket. Utsnittet er stilrent og greit. Lyset blir litt flatt, selv om det kanskje blir en slags smakssak. En enslig lampe gir ofte et mer levende uttrykk synes jeg, gjerne lettet på skyggesiden med reflektor eller lignende. Tonene er finest på venstresiden. Forøvrig en flott modell du har.

Kjell S
Stine J.

Takk til deg også, Kjell Sigurd. :)

mvh Stine
Steinulf L.

Jeg synes lyssettingen er varm og fin. Tøff dame dette her. Fint bilde.
Tove Å.

Må først si at du har en utrolig flott modell! Hun begynner å se skikkelig dreven ut :)
Morsomt å lese hva du har brukt av lys - og det viser jo definitivt at det er mulig å få til mye uten masse dyrt utstyr. Er litt enig i at lyset kan heves litt. Jeg synes ofte skyggene i ansiktet blir penere når lyset står litt høyere. Men ellers synes jeg du har fått til en varm og behagelig lyssetting. Kombinasjonen av gullreflektor og sølvparaply ga spesielle og fine fargetoner. Liker også bakgrunnen godt.
Stine J.

En forsinket takk til dere siste også, Steinulf og Tove. :)

mvh Stine
Tone A.

Hei Stine
Tusen takk for at du dedikerte bildet til meg, og nå får eg endeleg kome med ein kommentar. Men eg er ingen portrettspesialst, men synes at denne serien din av tenåringsjenta er av høg kvalitet.
Det varme lyset gir ein fin glød til hudtonane i venstresida. Arbeidslamper er visst eigna til godt lys, og korleis du har ordna lyset var av stor interesse å lesa. Høgresida av ansiktet ligg kun i ein lett skugge med fine hudtonar kor rosatona kinn gir varme til ansiktet på den sida.
Her er det god kontakt med fotografen med det direkte blikket, sjølv om det eine auget er delvis skjult bak den tunge panneluggen. Noko som gjer at ein får inntrykk av at ho eigentleg er ganske blyg av seg. Noko som kjem fram av uttrykket hennar, som er så roleg.
Flott positur der ho står litt tilbakelendt på venstresida, men kanskje det hadde blitt litt meir balanse med også høgrearmen synleg?
Lyset gir ein flott glød i den mørke håret.
Nydeleg topp som harmonerar med bakgrunnen med gylne tonar i dei gråtona gardina (?) Med dei vakre auga kunne du kanskje prøvd eit kutt til rett over håskillet i panneluggen?
Kjempebra jobba med tanke på utstyret, og du har fått eit vakkert portrettbilde av tenåringsjenta som har eit litt blygt uttrykk med fine fargar.
:) Tone
Fred S.

Hei Stine: Når jeg ser dette bildet, og det siste du har lagt (dette bildet innlagt da jeg hadde ''ferie'' fra dotten.Har ikke sett det før) kan jeg ikke annet enn si meg enig med Tone; har savnet disse bildene litt jeg også. Det er artig å følge med denne datter-modellen din, fra blyg tenåring til mer selvbevisst tenåring.
De to siste bildene gir meg uunngåelig assosiasjoner til film. Jeg var en nesten ekstrem filmfreak i yngre dager, og gutterommet var dekorert med bilder som ligner på dette. Både ansiktet, uttrykket og posituren, pluss svart BH-stropp får meg til å tenke på alt fra Jane Russel (hvis bildet hadde vært i svart/hvitt) til Christina Ricci . Glamour med andre ord.
Utrykket ? Både reservert og utfordrende, tror jag har beskrevet nettopp denna jenta med samme ord tidligere. Fargene/belysningen gir en fin glød i ansiktet. Keep`em coming.....

vh fred
Fred S.

...men et lite PS: hadde foretrukket å se hele høyre øye også.

vh fred
Stine J.

En forsinket takk til dere også, Tone og Fred.

Tone; Velbekomme og takk. :) Det med den andre armen har jeg ikke tenkt på selv, mulig du er inne på noe der. Når det gjelder kutt i toppen, ville jeg ha utsnittet litt mer klassisk denne gang. Har laget mange bilder med mer fokus på øynene av henne tidligere.

Fred; Takk til deg også for oppmuntring. :) Øyet ja, hun er litt glad i å ha håret foran øyet sitt... Har sikkert med alderen å gjøre. Mener å huske at jeg også gjemte meg bak håret i hennes alder. :)

mvh Stine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu