Fyrverkeri
Jeg legger dette inn som et lite apropos til norsk fyrverkerikultur. Organisiert fyrverkeri skaper et helt annet inntrykk enn vårt lappeteppe av private ''stjerneskudd.'' Bildet er fra 4. juli feiringen i St. Louis, Missouri, USA.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikon AF-S 24-85mm 1:3,5-4,5G
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/11
  • Lukker2s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • AnnetMange faller for fristelsen til å bruke for høy ISO, for lang lukkertid og for stor blender ved fotografering av fyrverkeri.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_294867} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Odd Tore S.

Rart du ikke har fått noen kommentarer på dette, for det er da et av de reneste fyrverkeribildene som er lagt ut nå.
Velkomponert, klart, med bra forgrunn i form av bygningen, som vel er den lokale ''Capitol''?
Bue og særlig bru forstyrrer inntrykket noe, men du ville neppe blitt særlig pop om du hadde revet ned disse for å få en renere forgrunn.
På en måte ville selve hovedblomsten vært tilstrekkelig her, samtidig gir fyrverkeriet bak bygningen en fin siluettvirkning av bygningen selv om den er belyst.
Du er inne på noe når det gjelder fyrverkerikulturen. Vi opplevde det samme i Houston og forsåvidt også DisneyWorld: Proffe pyroteknikere, stram regi, vel ivaretatt sikkerhet, og et strålende og ikke kaotisk resultat. Proft, kanskje ikke så sjarmerende, om man synes det er sjarmerende med raketter som fyker omkring i gatene.
Ha et fortsatt godt nytt år!
Odd Tore
Magnus E.

Jepp. beste fyrverkeri bildet jeg har sett hittil i år. Treffer blink med lukketiden. Hadde vært perfekt uten taket og broen.
Mvh Magnus
Tor T.

Takk for kommentarer. Dere har selvfølgelig rett i at bildet ville blitt renere uten konstruksjonen med takstolene i forgrunnen og den store buen bak Capitol. Buen er jo selve symbolet på St. Louis og hører etter min mening med. Hadde jeg hatt bedre tid til rekognosering og de rette kontakter hadde det sikkert latt seg gjøre å komme inn i en bygning for å få et høyere kamerastandpunkt og en renere forgrunn, men da hadde det trolig dukket opp ting i bakgrunnen. Som OTS er inne på hadde det nok ikke vært noen ide å gå løs på disse konstruksjonene.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu