stær i flukt
her er et fluktbilde av en av fuglene som satt på steinen i det første stærbildet som jeg la ut.
synes det ble ganske bra,men jeg håper på å få tatt flere fluktbilder av stæren senere,da disse ser ut til å droppe sydenferien i år:-)
Utstyr
  • canon 40d
  • 300mm
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger352
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_292078} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Trond S.

heihei

fint bilde av stær'n. men mye støy ødelegger her. vet ikke helt hvorfor dette støyet har kommet, iso verdien er ikke høy. har du skarpet det veldig mye opp på data'n? prøv fjern støyet så trur jeg bildet blir mye finere.
for posituren å utsnittet likte jeg godt.
anders s.

takk for kommentar trond.

angående støyen i bildet,så er nok det på grunn av at jeg har croppa bildet mye. angående oppskarpinga så har jeg brukt 160% på 1,1 pixler.
det er helt sikkert for mye,men bildet ble ikke helt skarpt etter litt for mye cropping.

mvh anders
Kjell P.

Meget bra. Det som skal være skarpt er skarpt, og vinger og bakgrunn er uskarpt. Litt mye brunt i bildet, men bakgrunnen var vel slik så. Mulig man kunne jukset litt i Photoshop, men ...
Kjell P.

Synes ikke støyen sjenerer, men oppskarpingen har jo vært voldsom.
anders s.

takk for kommentar kjell. hyggelig å høre at du likte bildet.
jo oppskarpinga er nok i det drøyeste laget,men må man så må man:-)
angående fargene så tror jeg at dem stemmer ganske så bra med virkeligheten. støyen tenker jeg heller ikke så mye på,men det hadde selvfølgelig vert bedre uten.
mvh anders
Aleksander M.

Hei
Ville kanskje foretrukket litt mer luft i underkant. Synes det er litt for mye oppskarping, i alle fall på bakgrunnen. Du kunne ha skarpet opp bare fuglen og ikke hele bildet. Det tror jeg hadde gitt bedre resultat.

Mvh Aleksander
Christian H.

Å snakke om støy her syntes jeg bare blir merkelig. Syntes heller ikke bildet bærer preg av å være for oppskarpet, tror faktisk du kunne skarpet det opp enda litt med litt forsiktighet. Når det gjelder utsnittet syntes jeg det er litt mye luft. Ellers har du fått et godt fluktbilde, med fin plassering av dybdeskarpheten.
Roar K.

Stæren er helt flott og etter min mening riktig plassert i bildeflata. Jeg synes bakgrunnen blir litt forstyrrende og ville faktisk forsøkt å blure den ned litt med Gaussian blur så den blir mer utflytende. Da følger den omtalte støyen med på lasset også for støyfjerning er jo bare en form for bluring.

Roar
Håvard S.

Synes dette var meget flott jeg.
Støyen sjenerer meg ikke. Bare å se på fra lengre avstand det.
Synes også at lyset flott og skarpheten er upåklagelig...

Ha en fin kveld.

Mvh. HåvardS
Reidar N.

Rask på labben må ein vere som skal ta eit slikt bilde. Flott bilde der støyen er nevnt over her. Det sjenerer ikkje meg noko spesiellt. Bakgrunnen er diffus og fin. Bra bilde etter mitt ringe begrep.

Reidar
Jan V.

Henger meg på støydiskusjonen... Det er noe støy på bakgrunnen, det vil jeg påstå er udiskutabelt. Hvorvidt den er plagsom eller ei kan diskuteres lenge :)
Uansett, hvis det skarpes selektivt med maske, eventuelt at det legges en blur på bakgrunnen, tror jeg bildet hadde hevet seg et hakk.

Men bildet er bra, det er sikkert!

mvh
JanV
Christian H.

På generelt grunnlag kan man gjerne diskutere hvorvidt støy er plagsomt eller ei, men her syntes jeg fremdeles blir merkelig. Nå som det ikke lenger er diskuterbart om det er støy i dette bildet: ødelegger den for detaljer? Ødelegger den for noe annet? Eller er det slik at støy automatisk er negativt?
anders s.

takk for kommentarer aleksander,christian,roar,håvard,reidar og jan.
hyggelig at dere likte bildet.

aleksander- angående oppskarpinga,så fant jeg ut dette med kun oppskarping av fuglen i dag,så det skal jeg prøve ut med en senere anledning.

christian-angående mer oppskarping så kunne jeg kanskje ha brukt litt mer usm,men da tror jeg at bildet hadde blitt litt kunstig.

roar-takk for tips angående bakgrunnen,det skal jeg prøve ut:-)

håvard-det var hyggelig å høre, ha en fin kveld du også.

reidar-hyggelig at bildet falt i smak.

jan-er enig i at bildebehandlinga kunne ha vert gjort bedre,det er bare jeg som ikke har peil på bildebehandling ennå:-)

ha en fin dag videre

mvh anders
Thorbjørn R.

Jeg synes utsnittet er helt flott. Det samme er fargene - at brunfargen i fuglen gjentas i bakgrunnen er bare fint. Støyen på bakgrunnen er litt sjenerende, men den skal kunne la seg fjerne rimelig greit med etterbehandling (husk å maskér fuglen slik at ikke støyfjerningen fjerner detaljer i den). Til å være et fluktbilde er skarpheten bra, men du har fortsatt litt å gå på. Mulig litt oppskarping på hodet kan hjelpe.

Uansett et flott bilde.

Mvh Thorbjørn
Arvid B.

Et veldig fint fluktbilde av ''starren'', Anders! Fin kontrast på fuglen mot den gyldne bakgrunnen. Mulig du kan gjøre forbedringer med hensyn til tips fra de som kommentert bildet, men uansett var dette et bilde jeg satte pris på.

Ha ei fin fotohelg!

Arvid
Tommy S.

Hei

Imponerende fluktbilde av stæren.
Noe støy, men ellers meget bra!!!
Stæren kommer tydelig frem mot den flotte bakgrunnen.

Tommy S
anders s.

takk for kommentarer thorbjørn,arvid og tommy. hyggelig å høre at dere likte bildet.

thorbjørn - takk for gode råd.

arvid- ha en fin fotohelg du også,gleder meg til å se flere bilder fra deg.

tommy-takk for hyggelig kommentar

mvh anders
Tove H.

Liker bildet veldig godt. Fuglen er bra plassert - flott flukt. Tror også jeg ville tatt f.eks. Neat Image på bakgrunnen. Fuglen må ikke røres, den er skarp og fin med gode farger.
Hilsen Tove
Kjell Ivar Ø.

Flott fanga av Stæren. Flukt bilder er ikke det enkleste her har du
greid det meget bra. Artig bakgrunn om en litt mye støy.
vh Kjell Ivar
Per Einar G.

God kveld!

Jeg syntes dette var et meget godt fluktbilde av stæren, liker komp, farger. Støy er et gjennomgående tema her og jeg ser at du nevner over at du ikke er ekspert på dette området ennå....mange måter å justere/fjerne etc. i PS og jeg kan ikke få rost denne boken nok; Martin Evening's ''Adobe Photoshop Cs3 for Phothographers'' ISBN Nr. 978-0-240-52028-5 en glimrende bok som har hjulpet meg mye i etterbehandlingen.
Mye god lesing i Romjula ;-)

Per E.
anders s.

takk for kommentarer tove,kjell ivar og per. hyggelig å høre at dere likte bildet.


per- takk for tipset ,denne boken kommer jeg garantert til å kjøpe.

ha en fin kveld
mvh anders
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu