Et hav av gyldent korn
En gylden kornåker som bølger i vinden..
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-11-25 20:33:51
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-11-26 06:56:15
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D80
  • Nikkor 18-200
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1/6s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger476
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_289411} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (37)
Steinulf L.
Jeg er i tvil om det sorte i bakgrunnen skal være med eller ei.
Avsluttet .
Hei
Fin fargesammensetning med litt rødt i forgrunn.liker att det er litt liv i det.
Synes det svarte i bakgrunnen ikke passer inn i bildet.
Ett ok bilde.
MVH
TGM
Avsluttet .
Et fint bilde her, Tove.

Jeg er ikke i tvil om bakgrunnen. Den hører med.
Merker bevegelsen godt i bildet, men du har glemt å legge inn lukkertid. Kanskje du ikke får opp metadata.

Mvh. Eivind.
Fred S.
Hei Tove: Her strøymer kommentarene på....

Jeg er heller ikke i tvil om den mørke bakgrunnsstripa, den bør vekk, den tilfører ikke bildet noe som helst. Ellers bilde med et visst liv, naturlig nok, med forblåste aks på litt lang lukkertid, men ikke av dine mest spennende bilder. Det er noe med fargene som jeg heller ikke får til å stemme, savner en mer gylden glød i aksene.

vh fred
Per Einar G.
Versjon 2 fungerer ypperlig, liker fargetonene!

Per E.
Lars-Anders M.
Ja du er djerv med fargerne her.
Tove H.
Tusen takk til dere seks for fine kommentarer og innspill. Jeg vet at det ikke er mitt beste bilde, men skal man videre, må man også legge seg litt til for hugg... Har alltid beundret disse kornåkrene på østlandet, der er så flott fargespill. Prøvde å formidle det uten at det ble kjedelig, men har ikke lykkes helt. Liker selv den guleste varianten, for det var den følelsen jeg hadde - at det bølget av gull. Og det sorte frahever dette. Burde vel hatt med en spennende himmel for å få futt i et slikt motiv? For den kuttete varianten (v2) opplever jeg vel som enda mer tam, her skulle det ideelt sett vært et blikkfang inni kornhavet?...
Mvh Tove
Torild H.
Tykkjer det er særdeles fin linjeføring og flatedeling i V1, (svart felt øverst må med) og med fargebruken tek du eit kornåkerbilete eit skritt vidare.

Mvh Torild
Tove H.
Tusen takk, Torild! Glad for kommentaren din!
Mvh Tove
Liv F. D.
Hei Tove,
flott høstbilde av kornåkeren. Likte best #2. Fine, gule farger!
mvh
Liv '')
Thorbjørn R.
Jeg synes også v2 ble litt tam. V1, derimot, fungerer helt flott.

Mvh Thorbjørn
Avsluttet .
Hei

Fargene er flotte - og den myke fokusen gir stråene liv. Jeg får følelsen av en mild sensommerbris og ønsker meg tilbake til sommeren som var.

Den svarte stripa øverst konkurrerer for mye med forgrunnen om min oppmerksomhet. For meg ble derfor v2 best.


Hjerteligst
Frode Langset
Lars B.
Fine gyllenfarger og detaljert forgrunn - absolutt v#1 der den sorte bakgrunnen gir dybdesuget innover i bildet ;o)

Hilsen Lars
Odd Tore S.
Her går jeg rett til v2, siden jeg synes at den mørke randen øverst begrenser bildet unødvendig. For min del kunne denne åkeren vært uendelig.
Jeg ser at det er vind, fordi aksene er uskarpe, men jeg ser ikke at åkeren bølger i vinden. Om lukkertiden hade vært kortere, og det blåste skikkelig, skulle bølgene i selve åkeren vært synlige. Om lukkertiden hadde vært lenger, kunne det hende at inntrykket av vind i de nærmeste aksene hadde blitt forsterket. Nå ble hovedinntrykket mitt helst uskarpt.
Fargen er noe uvanlig, men OK, litt før modent?
Etter min mening står og faller bildet med at selve åkeren viser bølger. Da trengs ikke mer blikkfang. Men da må vind. lukkertid og kanskje også vinkling i forhold til vinden spille på lag. Mulig at åker med noe helning oppover hadde vært en idé? Og alt dette er det ikke enkelt å oppnå samtidig.
Odd Tore
Tove H.
Tusen takk for kommentarer og råd, dere fem siste! Dette er et bilde som folk har ulike meninger om, det er sikkert. Glad for å høre både fra dere som liker det og fra dere som er mer skeptiske. Skal jeg ta med meg råd til neste sommer til forbedring, må det være dem fra deg, Odd Tore! Skulle gjerne hatt skikkelig bølgeeffekt i åkeren. Så håper det blåser friskere ved neste østlandsbesøk på seinsommeren. Og at jeg kanskje finner en åker med litt helling oppover.Så er det bare å få alt til å spille på lag, som du sier. Skal nok få det til før eller siden. I mellomtiden holder jeg en knapp på v1.
Mvh Tove
Odd Tore S.
Om det kan være til noen trøst:
Jeg vet hvordan jeg vil at bildet av den bølgende skal blir, men har ikke klart å få det til. Ikke en gang med Ringerikes bølgende åkre.
Odd Tore
Anne-Lise S.
Dersom det hadde vært tegninger i bakgrunnen i V1 ville jeg gått for den. Synes du mister dybden og feelingen av noe uendelig i V2, om enn du får mer ro over den versjonen uten mørket bakenfor. Vel, bedre lykke neste sommer! :-) Andre har gitt tips om lukkertid osv ift. å bedre få frem bevegelsen i kornet. Kanskje manglet du også at lyset var på din side da du tok dette siden du ikke helt lykkes i å få frem dette skinnet i kornet? Men er helt enig med deg; disse duvende kornåkrene på østlandet er et skue i seg selv! :-) Spennende farger er det dog her siden du må ha foreviget dette noe før kornet var modnet siden det har dette grønnlige preget i seg.

Anne-Lise
Knut H.
Hei Tove.
Gode linjer og farger.De mørke feltet øverst må med.
Likte best v1 her Tove de er knall.
Mvh Knut
Tove H.
Tusen takk for ytterlige kommentarer! Ja, det var faktisk en trøst å høre, Odd Tore! Hm... Nå ble jeg enda mer giret på å få det til, for jeg har også en tanke om hvordan det kan bli... På Ringerike har du nok flotte muligheter. Jeg må ta til takke med mer tilfeldige syn på min vei og litt (eller mye) flaks. Derfor er kanskje ikke lyset optimalt, Anne-Lise... selv om fargen er fin. Ja, har fått gode råd - og takk for lykkeønskningen neste sommer! Ble veldig glad for at du likte v1, Knut! Takk til dere for oppmersomheten og ha en fin dag!
Mvh Tove
Rune S.
Flott og frodig sommerstemning i fra åkeren. Liker best #3 med de naturlige fargene. Siden kommer #2 som vinner på utsnittet, men fargene gir den et mer abstrakt preg. Håper du får fanget bølgen neste sommer:-)

Mvh
Rune S
Tove H.
Tusen takk, Rune - jeg skal prøve å komme tilbake med bølgene neste sommer!
Mvh Tove
Anke S.
nå har je sett på alle 3 bidene og j liker ogso v3 best,der er den jo sjikkelig gul,som j minner en kornåker. hilsen anke staff
ps du r ikke bortskjemt med kommentarer,nei,men de r deg vel ynt!!!
Tove H.
Hyggelig at du liker v3, Anke! Ha en fin dag!
Mvh Tove
Inger Anne Maritsdotter V.
Trur eg går for #2, flotte farger i et severdig bilde:)

-iav
Knut L.
Hei Tove.

For meg gror mye av motivet ned i den kraftige fargemetningen i v1. De originale fargene synes jeg faktisk bedre om.
Ellers; - se bilde nr. 202177 - for endel interessante kommentarer om kornåkerbilder ... ;-).

Knut L
Tove H.
Tusen takk, Inger Anne og Knut, for kommentarer og innspill. Har sett på bildet ditt, Knut...og ser at det blåser mye mer der, du har valgt en skrå vinkel (lurt) og fargene der skinner fint i naturlig, lys kornfarge. Videre har du med himmel og andre detaljer i tillegg til åkeren. Leste kommentarene, alltid noe å plukke opp. Tusen takk for råd.
Mvh Tove
Tom E.
Hmm - dette syns jeg faktisk var best på thumbnailen, der blir farger og linjer fint konsentrerte, og den mørke delen bakerst passer godt inn. I stort format ble de røde tonene litt for framtredende etter min smak. Men så ser jeg at jeg liker det bedre når jeg gir det hvit bakgrunn - det virker mer harmonisk da. Og der blir det tydelig for meg at jeg syns det mørke bakgrunnen hører med. Uten den blir det litt matt.

Mvh TomE
Tove H.
Fin kommentar, Tom - mange takk! Får dessverre ikke byttet bakgrunn nå, men tror du har rett i din vurdering.
Mvh Tove
Laurberg G.
Hej Tove. Her står byggen tung og gylden. Ikke mærkeligt at dette billede har haft mange besøg. Her er noget frodig som tiltrækker stærkt. Noget livsbekræftende. Fint at du har beskåret toppen væk på version 2. Set på hvid baggrund er dette det rene guld at se. Flot synes jeg. mvh. lau
Tove H.
Kommentaren din varmet, Lau - tusen takk! Enig ang. bakgrunn. Ha en fin dag!
Mvh Tove
Gunnar John C.
Fint, uttrykksfullt, står for noe mer enn bare en kornåker.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Tove H.
Tusen takk for den kommentaren, Gunnar John! Det varmet å høre at du opplevde det.(Du traff bra!)
Mvh Tove
Ivar B.
Jeg er av de som mener at den mørke stripa oppe hører med. Den gir dybde og storhet i bildet. Lukkertiden skulle jeg gjerne sett lengre med mer bevegelse, eller kortere slik at motivet fryses. Nå blir det litt i mellom med litt uskarpt uttrykk. Mvh Ivar.
Stig Børre E.
Tøft. Skjønner ikke hvordan jeg har gått glipp av dette.
Foretrekker v1, syns det sorte i topp bidrar med dybde. Liker finishen, det er den som gjør bildet.

Gratulerer som ukens - du er et friskt pust her på dotten!

StigB
Tove H.
Tusen takk for kommentarer og for gratulasjon - er overrasket og glad!
Hilsen Tove
Torild H.
Er nok mykje meir korn-menneske, enn båtmenneske, så får ovebringe mine gratulasjoner her! ...du har ein god bredde mht. motivval, gjer det på din måte, samt har ein frisk ''attitude''. Øver meg f.t. med å skrive korte kommentarer, sjølv om dette biletet hadde nok fortjent ein lenger utgåve, ser eg...

Mvh Torild
Tove H.
Tusen takk, Torild! Glad for å høre !
Hilsen Tove :o)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu