Aurora på bytur
Hadde ikke forventet å få noe særlig ut av disse bildene, ettersom det var mye opplyst dis over Tromsø. Fler fra denne kvelden finnes på http://www.vidvinkel.no
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EF 17-40mm 1:4L
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/4
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • AnnetEndel etterbehandling, med bl.a. tre forskjellige RAW-importeringer. -En manuell HDR light. :-)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_288429} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Dan S.

høres ut som en krevende prosess du legger til grunn for nattbildene dine,syns det er interessant og lærerikt..du har peiling på denne sjangeren og fremmer opplevelsen med dette bildet..var i tromsø nå i helgen for tredje gang i år,men gikk glipp av nordlys denne gangen også:( syns du har fått byen med sine bygninger skarpe og klare og uten sjenerende lys,et av de bedre jg har sett..himmelen ''snakker'' for seg selv..mvh Dan Sandmoen
Frank K.

Nåja. Det er ikke alle disse nordlysbildene som krever like omfattende etterbehandling som dette. Det er i mange tilfeller ikke engang nødvendig med selektiv justering, men likevel nesten aldri tilstrekkelig å publisere en ''ren'' raw-konvertering. Utfordringen her var først og fremst å få fjernet lyset i disen, samtidig som blandingen av fargetemperaturer gjorde sitt.

Det skal forresten godt gjøres å treffe på de rette nordlysforhold ved å komme nordover, kanskje bare for en helg av gangen. Men skulle det være meldt kaldt og klart vær en periode, så er det i mange tilfeller nok til at du i alle fall må vurdere å ta med kamera og stativ, pluss varme klær som tillater deg å stå ute noen timer i vinternatta. I tillegg kan du jo forsøke å følge med på de sidene jeg har linket til på forsiden på min hjemmeside. Der finnes prognoser på kort og litt lengre sikt, samt sanntidsoversikt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu