Høstfest
Jeg legger ut bildet - som foruten å vise fin stemning på en fest i høst - er et innlegg i debatten om bruk av blits når man skal ta bilder på julebord.

http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=3091...amp;kat=80

Blits går fint om man tilter den opp eller vender den til siden. Dette bildet er en jpg-fil rett ut av kamera uten noen form for etterbehandling eller beskjæring. ISO 1000. Objektiv er 18-70. Billig, godt, og et klart førstevalg til festbilder. Hverfall når man er med på festen selv :-)
Dette er et blitsbilde som viser at man kan eksponere ansikter/hudtoner UTEN å måtte velge å brenne ut det som er nær på bekostning av de langt unna. Det som er lengst unna er ca. 10 meter (kanskje mer?) og han som er nærmest, ca. en meter.
Utstyr
  • Nikon Nikon D80
  • Nikon AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3.5-4.5G ED
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger376
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_287788} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Linde G.

Hei

Synes ikke dette bildet bør stå usagt her. Synes det var et artig stemningsbilde fra en bar der du har med det du trenger å ha med for å formidle stemningen til fulle. Her er det liv rai rai. Fine farger også.

Hilsen
Linde Gilberg
Torgeir J.

enig med Linde. Artig bilde, jeg tipper du brukt den innbygde blitsen på D80? Nikon har virkelig et godt blitssystem..... brukte du noe kompensasjon på blitsstyrken?
Torgeir J.

enig med Linde. Artig bilde, jeg tipper du brukt den innbygde blitsen på D80? Nikon har virkelig et godt blitssystem..... brukte du noe kompensasjon på blitsstyrken?
Are-Martin S.

Takk for kommentarer.

Linde: Det var mye rai rai. Men ingen DDE, det må påpekes. Levende musikk, må vite. Jeg synes også bildet klarer å formidle stemningen. Den gjøres hvertfall ikke skam på :-)

Torgeir: Det er brukt en Sigma blits. Siden jeg svært sjelden bruker blits, har jeg ikke sett nødvendigheten i å kjøpe en original (og muligens enda bedre?) blits. Blitsen er tiltet litt opp, men det er endel bjelker og gesimser i lokalet, man vet aldri hvor lyset hopper. Men du kan se på den siste veggdrageren hvor lyset fra blitsen (horisontalt) faller. Uten å ha prøvd noe annet, jeg er kanonfornøyd med Sigma'en. Jeg husker ikke om jeg kompenserte noe på blitsstyrken, mulig at alt her bare skjer på automatikk. Jeg var tross alt deltaker på festen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu