Ro
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-11-17 00:21:53
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-1
  • ZD 7-14
  • Brennvidde7mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger293
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_287745} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Tom E.
Nok et fint bilde i denne serien. Her setter du opp de røde og blå fargene mot det skarpt gule lavet, og trekker dermed disse motivene et hakk videre. I dette bildet syns jeg imidlertid at den store steinen nede til høyre får i overkant mye rom, og ville derfor vurdert å kutte litt i underkant.

Mvh TomE
Brit M.
Litt vanskelig å kommentere dette. Jeg ville gjerne sett toppen av steinen der oppe, som er så vakker. Og som Tom sier, litt mye av steinen i forgrunnen, den var også litt kjedelig, både i farge og form. Samtidig likte jeg den diagonale skjæringen gjennom bildet.
Må tenke litt på dette. Hvis dette er et utsnitt av originalen, er det kanskje mulig å lage andre utsnitt?
En ting er jeg helt sikker på, det kommer mere av dette :-) (håper jeg)

Brit
Inger Anne Maritsdotter V.
Syns det er en knallstilig bildekomposisjon, men ville foretatt et lite kutt i øvre del på ca. 2-3 cm for å få et roligere uttrykk med litt færre elementer.

Gleder meg til å se flere bilder i denne serien.

Mvh Inger Anne
Øyvind T.
Veldig flott og vakkert dette. mest enig med Tom om å kutte nede. Kutt oppe ville fjernet vannspeilet, ikke så bra tror jeg.
Øyvind
Gunnar John C.
Mange takk for innholdsrike og hyggelige kommentarer til dette bildet.

Tom - fint at du også ser farvetemaet her. Den store steinen - jeg ser muligheten av et kutt nede, slik du foreslår.

Brit - du har så rett i at den store steinen ikke er spesielt interessant, og jeg er glad du ser diagonalen.

Inger Anne - jeg tenker over kuttforslaget ditt. Du har rett i at det er litt for mange elementer her, men alt henger så tett sammen. Kutter jeg oppe, så går rammen om dammen, tar jeg hele den også, så blir det trangt.

Øyvind - ja, kanskje jeg skal prøve et kutt nede...

Vennlig hilsen,
Gunnar
Chr. G.
Blikket/hjernen sliter litt med å komme over kneika til venstre og over til steinene. Slike store stengsler der blikket starter har jeg etterhvert kommet fram til kan være uheldig. Det blir mer flyt over det hele etter speilvending (og med et *speil*reflekskamera skulle vel ikke dette by på problemer). Litt mer trøkk i dette enn de forrige, selv om formasjonene er mindre iøyenfallende og engasjerende...
Øyvind A.
Du har lagt ut et par riktig fine bilder innen denne sjangeren, særlig bilde nr. 338767 fenger.
Dette derimot, er jeg noe mer tvilende til. Det er riktignok fine sjatteringer på steinen til venstre, men den er ikke interessant nok til å forsvare en så dominerende rolle. En bedre løsning kunne vært å vise mindre av den store steinen - og samtidig konsentrere oppmerksomheten om noe færre elementer på høyre side (f. eks ved å unngå den lyse steinen bak vannet). Trur eg.
mvh
Ø.
Gunnar John C.
Takk for vennlige, konstruktive og interessante kommentarer til bildet mitt.

Chr. - ja, kneika til venstre er vond å forsere, men så er det da også lav som skal forsere den, og lav beveger seg langsomt. For oss uålmodige betraktere som skal fra venstre mot høyre - ditt forslag om å speilvende dette bildet synes jeg er glimrende. Min stedlojalitet gjorde at jeg ikke tenkte tanken, før du foreslo det. Takk!

Øyvind - det er interessante tanker, som jeg skal se hva jeg kan gjøre med via klipp (andre er enige meg deg). Men alt henger så tett sammen her, og uten den lyse steinen bakom vannet så blir dammen grenseløs (liksomhav med skygge av fjell).

Jeg er enig i at dette bildet mangler de enkle, rene linjene og flatene, men her var det farvene på steinene, harmonien mellom langsomt lav til venstre og rolig rullestein til høyre som fanget min oppmerksomhet.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Edmund M.
Hmmmm.. Mange fine kommentarer her. Og dette er et bra bilde! Men det som undrer meg er at samtlige som har kommentert bildet synes å lete etter ''feil''. Jeg ser jo at beskjæringer ville ha gjort bildet annerledes, men jeg er sannelig ikke sikker på om bildet hadde blitt bedre. For meg er ikke steinen til venstre et dominerende element, men en flate full av små detaljer (lav) som fint balanseres opp mot steinene til høyre i bildet. Steinen øverst lukker bildet på en fin måte. Jeg ser heller ikke steinen nede til høyre som et forstyrrende element.
En beskjæring nede ville, etter min mening, tatt bort litt av dynamikken i bildet. Jeg tror tvert i mot at fotografen har fått mye ut av et motiv som mange ville ha oversett. Bra observert!

E.M.
Gunnar John C.
Takk for fin kommentar, Edmund. Nå er jeg veldig glad for at man leter etter ting å forbedre i mine bilder, og selvom jeg ikke følger idéene så gir det rom for sårt tiltrengte nye tanker. Jeg har satt stor pris på samtlige kommentarer ovenfor.

Når det er sagt - jeg synes du treffer veldig godt med det du sier - det var slik jeg tenkte da jeg tok bildet, og som jeg forsøkte å få frem i PS etterpå. Lavet som lever til venstre, smått liv, i en slags visuell balanse med farverike rullesteiner til høyre. Svabergene øverst som lukker konvolutten. Nede er nesten der du har føttene.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Svend Wiig L.
Hei Gunnar!

Likte dette!

Selv om det er fra det/de samme stedene som de andre bildene i serien,
så spiller du mer på farger, formasjon og detaljer her!
Det krever mer hva angår utsnitt og komposisjon.
Dette har du klart her, selv om jeg lurte litt om et lite kutt på ve. side kunne forbedre bildet.......hm....nei!
Stram komposisjon med bla. berget som i bakgrunnen på en måte avslutter fokuset.....!
Litt vanskelig å kommentere men det viktigste er at en liker det....!!?

Mvh Svend
Øyvind A.
Hei igjen. Du sier ...''uten den lyse steinen bakom vannet så blir dammen grenseløs''... . Ja nettopp derfor synes jeg det kunne være en god idé å utelate steinen. Men det er selvfølgelig bare slik jeg ser det, og det er åpenbart mange måter å lese dette bildet på.

Jeg ser ellers at du har fått mange beskjæringsforslag. Beskjæring kan selvfølgelig være en nødløsning, men som hovedregel er jeg ikke veldig begeistret for slikt. ''Beskjæringen'' bør først og fremst foretas gjennom søkeren, og ikke etterpå. Dersom en ser at at utsnittet ikke funker, er det bedre å gå tilbake til utgangspunktet, enn å redde seg ved beskjæring. For det kan like gjerne handle om justering av standpunkt, valg av en annen blender for å skape et litt annet inntrykk, mm.

Den løsningen jeg antyder i kommetaren over, vil f. eks etter min mening kreve et noe høyere standpunkt, slik at dammen frillegges noe mer fra steinene foran den.

mvh
Ø.
Gunnar John C.
Hjertelig takk for hyggelige og reflekterte kommentarer til bildet mitt.

Svend - Ja, det er et ganske annerledes motiv fra samme sted i Vestfold. Jeg må medgi at jeg strevde endel med å finne den gode komposisjonen, både i felt og i PS, og jeg har sympati med din og fleres oppfatning om at noe ikke er kommet helt i boks.

Øyvind - Enig med deg i at bildet primært skal fanges i felt, istedenfor å snope rundt med klippemasken etter ''usette motiver''. Og subjektet ligger der neste år også, da skal jeg prøve slik du foreslår. Men det blir nok et annerledes bilde, for steinen med lav på rager ikke stort høyere enn dette.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu