Bjørn i tåka
Likt et av mine tidligere bjørnebilder, men annet dyr, annen komposisjon, høyere iso og mer blåfarge.

Bildet er tatt hos Lassi i Finland.
Bildet inngår i albumet - Norske dyr - - Bilder av dyr som finnes i mitt nærområde i Namdalen.

De fleste av dyrebildene er da også tatt i naturen rundt meg her jeg bor.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • Nikon 300mm AF-S II f 2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_286360} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Nils-Petter W.
Hei !
Finner ikke mye å sette fingeren på her.Riktig trollstemning ser det ut til å være der ute på myra.Jeg liker blåtonen veldig godt.Når på døgnet er dette tatt?Vet ikke hva slags skjul du holdt til i,men det ser jo for meg ut som om bamsen har været deg....kan fort bli i overkant spennende hvis du lå under en kamo-duk.
Mvh Nils-Petter
Jan Inge K.
Stilig bjørnebilde dette, riktig trolsk stemning og et lys som får bjørnen til å se riktig svær ut...
Aleksander M.
Hei
Litt støy, men det går greit. Synes bjørnen kanskje burde vært litt nærmere så den ble større og mer tydelig, men til tross for dette synes jeg dette var bedre enn det lignende bildet du viser til. Flotte blåtoner og nydelig tåkestemning du klarer å formidle på en fin måte. Synes komposisjonen er helt topp. Det tekniske er ikke helt på topp, skarphet kunne vært bedre og en del støy som nevnt, men jeg synes begge deler er med på å forsterke stemningen så det er bare vellykket! Vellykket bilde, men det betyr ikke at jeg faller av stolen akkurat. Det begynner å bli mange bjørnebilder fra Finland nå og derfor finnes det en del stemningsbilder som dette. Men jeg synes fortsatt det er høy sjeldenhetsgrad på bjørn fra Finland og det kan vises ganske mange bjørnebilder før det kommer opp på samme nivå som havørn og ekorn.

P.S. Er det lenge til boka de kommer ut?

Mvh Aleksander
Edvin S.
Lassi vant prisen som årets naturfotograf i Finland;
http://www.kamerabild.se/ArticlePages/200711/06/200711061...82.dbp.asp
Nydelig bilde du har gjort ;-)

:: ~ Arne
Robin J.
Fin stemning fra Finland dette. Blåtoner som hever bildet. For de som har vært der blir slike bilder som dette en påminnelse av flott naturopplevelse som varmer i høstmørket(-7,5 grader hos meg og lite lys). Mvh RJ
Viggo Strand K.
Nesten så man får gåsehud av denne bamsen som står der å glor på deg. Fysj, nesten så man får lyst til å springe. Veldig bra stemning og fargetoner.

Viggo
Tove H.
Majestetisk og vakkert! For en opplevelse! Liker blåtonene.
Mvh Tove
Inger-Lise S.
Et stemningsfullt og meget flott bilde med vakre fargetoner.

Inger-Lise
Kåre G.
Slike bilder lokker frem kriblingene. Jeg gjenopplever nettene i Finland. Det er en vanvittig følelse og sitte ute i villmarka og ha bjørn på myra foran seg. Flotte farger og stemning. Korningen blir ekstra sterk mot lys tåke, noe jeg ser på mine bilder i samme situasjon.
Mvh. Kåre.
Svend Wiig L.
Hei Kjartan!

Dette kaller jeg et skikkelig naturbilde i flere betydninger!
Landskap, trollskap, lys ol.
Her formidler du ikke bare bjørnen i sitt rette element men betrakteren lar seg fort revet med i atmosfæren du her følte!! En fantastisk opplevelse måtte dette ha vært!
Her oser det av villmark, mer kan jeg ikke si!
Høy iso spiller ingen rolle!
Hærlig!

Mvh Svend
anne g.
hei! et sjeldent og godt bilde med høg stemningsfaktor! selv uten bjørnen ville det ha appelert til meg. Med bjørnen blir det ekslusivt! gratulerer! gir deg en anbefaling for dette! mvh anne
Håvard S.
Regner med du kjørte på med litt iso og at det er den som skaper støyen.
Et mystisk og skummelt lys og en tåke enhver kan få nerveproblemer av...
og så en bjørn i tillegg!! Hauameg! Søk dekning. Ser jo ut som den skal komme og ta deg!
Anbefales lett.

Mvh. HåvardS
Tor Olav O.
Godt naturbilde av bjørn det her. Fin blåtone. Har ikke noe å utsette på dette.. mvh Tor Olav
Odd Tore S.
Det hadde vært meget bra uten bjørn, og med bjørn må det vel da bli særdeles bra!
Egentlig ikke så mye mer å si om det, ingen vits i å ramse opp alt det positive enhver kan se. Støy blir uinteressant her. Om man plages av slikt, er det bare å betrakte skjermen på lenger avstand. Men jeg trengte ikke det.
Odd Tore
Jan M.
Spennende bilde. Villmarksliv beskrevet på en flott og stemningsfyllt måte.
Erik J.
Utrolig flott! Her stemmer alt og gir stemning!
Kjartan T.
Overstrømmende med positive kommentarer her da, og det setter jeg virkelig pris på! Stor takk til alle som har tatt seg tid til å mene noe om bildet.

Takk for info om Lassi til Arne. Også kan jeg slenge på at Flatanger-vennen Brutus Östling ble kåret til årets naturfotograf i Norden. Håper alle som liker naturfoto tar seg tid til å melde seg på hans nyhetsbrev. Helt gratis: http://www.brutusostling.se/nyhetsbrev.html

Sjekk også ut resten av hjemmesida hvis du har tid.

Aleksander: Boka er ute på lørdag. Den kom i fire store paller fra bokbinderen i dag. Den heter Vakre Namdal og kan bestilles her: http://www.hojem.no/
Svein B.
Stemningsbilde av de skjeldne dette Kjartan, virkelig sus over disse bjørnebildene dine. Her tar du oss med ut i opplevelsen, og til en opplevelse som er helt i tråd med myter og mystikken som omgir disse store rovdyrene våre. Vilt, mystisk og litt vagt- jeg liker det veldig godt slik. Stemning så det holder, og med rom for å drømme seg bort. Meget bra.

Mvh
Svein B
Knut Børge S.
Hei Kjartan!

Dette var rett og slett fantastisk. Stemningen jeg får av dette bildet er bare eksepsjonellt bra. Lekkert og trollsk bilde av den mystiske bjørnen. Finnes mange flotte stemningsbilder, men dette tok ''kaka'', nydelig!

mvh KBS
Marcus V.
Hei Kjartan!

Dette var veldig bra. Bildet kler støyen, stemningen og fargene. Ingenting å utsette på. Anbefaling får du også. :)
Odd E. k.
Hei Kjartan!

Et flott bilde av bjørnen i tåkedisen som er et landskap som fenger bjørnen godt. Nydelig positur der den kommer på tå hev bortetter det myrlendte lansskapet. Fint lys inn i bildet der bakgrunnen har en fin lagdeling som blir fremmet av tåka. En trollsk stemning som skaper et fint liv over bildet. Flott fanget og formidlet Kjartan!

Ha en fin fotohelg, lyset blir aldri for dårlig!

Mvh

Odd E.
John B.
Hei!
Et bilde jeg har vært innom flere ganger i dag. Lurte litt på hva jeg egentlig skulle si om dette, men jeg tar en rema 1000 her: FABELAKTIG BILDE, MÅ ANBEFALES....
John B.

Ps: Gå innom et bokforlag, neste gang de skal gi ut ei eventyrbok så er dette omslaget....
Rolf S.
Flott bilde med stemmning til tusen her.
Mvh Rolf
Bergliot E.
Hei,
Dette var bare helt fantastisk. En bilde med særdeles fine blåfarger og en fin effekt av tåka. En har du formidlet en stemning som gir en fin ro inntil man oppdager den skumle bjørnen. Den ville ikke jeg møtt i mørtna.

Likte dette bildet så jeg må si meg enig med John B., gjerne la det bli bokomslag:)

Bergliot:)
Espen B.
Her oser det av spenning og flott naturopplevelse! Jeg har lyst til å se BJØRN! Et annerledes og helt nydelig bjørnebilde. Liker godt den pistrete skogen i forkant.

Takk for fin kommentar til mine bilder. Artig å få slike kommentarer fra de dyktige gutta.

mvh Espen
ketil o.
Hei!
Wow,dette kaller jeg for villmarksstemning i særklasse. Fin komposisjon/utsnitt,tåka og fargene i bildet får meg til å drømme:)
Veleksponert/velkomponert.
Mvh:
ketil
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu