Iran # 4
Tenåringsjente i moskeèn i Esfahan, sitter med både laptop og PDA. Syntes derfor at dette var et morsomt og fortellende bilde. Lurer på om de hadde wi-fi... he he..
Meget godt fornøyd selv. Liker b/w best, men usikker på hvilken av dem. Også relativt fornøyd med det tekniske, sett opp mot EXIF og noe vanskelige lysforhold i moskeèn.
Bildet inngår i albumet Iran - Iran er en verdens eldste sivilisasjoner, med historie tilbake til 4000 år BCE, og kan være stedet for verdens første etablerte menneskelige samfunn. Iran er i dag under et teokratisk politisk styre som har innført svært konservative islamske reformer, men det er fortsatt interne konflikter mellom reformister og konservative over landets fremtid, gjennom valgt politikk. Bildene i denne serien er tatt på en snau ukes ferietur sentralt i landet. Det er ikke enkelt å være fotograf her, da det er mye begrensninger på hva som er lov til å avbilde. Derfor må forsiktighet utvises. Noen av bildene kan derfor ha komposisjonsmessige og/eller tekniske mangler, men håper allikvel at de kan fortelle en historie.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-11-07 17:56:47
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-11-07 17:57:13
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EF 100-400mm 1:4.5-5.6 L IS USM
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeRAW ISO 500
  • Nei
  • AnnetHåndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_286331} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Espen B.

Så de har høy teknologi i Iran også :). Spøk til side. Ikke så værst dette. Liker fargeversjonen best. Fint standpunkt og ellers velkomponert.

mvh Espen
Andreas S.

Hei hei!

Kanskje ikke det første stedet jeg ville gjettet at folk var ''tett på nett'' i Iran:) Bra dokumentert er det absolutt. Siden jeg er svak for s/h ble det v3 for meg. Her er kontrastene best og lyset mest behagelig. V2 ble noe overeksponert på min skjerm. Gleder meg til flere dokumentasjoner gjennom denne serien din!

Mvh. Andreas D.
Lise U.

Flott serie så langt -- inkludert dette bildet, som er enkelt, men allikevel fortellende. Liker fargeversjonen fordi den ferskenfargete marmoren virkelig kommer til sin rett her, men versjon 3 er også veldig fin. På min skjerm ser det ut som om v1 kanskje kunne tåle å være en anelse mørkere.

Lise U
Anders M.

Her har du startet på noe flott Espen. Ikke ofte man får servert bilder fra Iran. Når det gjelder dette likte jeg fargeversjonen best. Synes faktisk ''utbrentheten'' ut mot nederste del av bildet fremmer motivet. Fint komponert med ny teknologi og ''gammel'' bekledning. Godt foto.
Mvh_AM_
Ronny A.

Hei Espen.
Kontraster så det holder! Bærbar pc i dette miljøet ble bare helt rått:-) Trådløst? Ser da ut som hun taster på mobilen sin også?
Liker godt komposisjonen din med den fargerike veggen, altså liker best V1.
Kom med flere bilder fra Iran;-)
Ha en fin kveld, Espen.
mvh Ronny
Hans-Jørgen H.

Go kvellen Espen!

Litt overraskende snert over dette....
Interressant bilde fra en kultur så totalt forskjellig fra våe på mange måter, men sannelig er ungdommen på nett med sin lap-top og tydeligvis meget interressert i sin lille tekniske gobit...
Antar at dette ikke er noe vanlig syn der.....
Ha en fortsatt flott kveld der i nord Espen!
Hans-Jørgen
Inger Anne Maritsdotter V.

Likte best fargeversjonen:-)

Ganske artig og interessant,
teknologien er til fulle til stede der nede også, men det tror eg er tilfelle i de aller fleste oljeproduserende land i Midtøsten, om enn ikke i samma skala som her i Vesten, og klasseforskjellene er så tydelige der nede.

Mvh Inger Anne
Per Einar G.

God kveld Espen!

Etter å ha studert disse versjonene flere ganger faller jeg ned på fargeversjonen, men det var tett mellom versjon1 og 3!! Veldig bra formidlet...gleder meg til å se resten!

Per E.
Espen R.

Takk for hyggelige kommentarer, alle sammen:-)
Monika Frisvold V.

Hei
Flott formidlet bilde fra en annen kultur...
fine lystoner og jeg velger meg V2....
mvh monika
Tom T.

Bra dette Espen:) Bilde forteller mye om dagens Iran. Synes v1 og v2 er de beste. V3 blir bakgrunnen for dominerende.

mvh TomT
Espen R.

Takker for fine kommentarer, Monika og Tom:-)
Espen
Tove H.

Interessant og fint bilde fra et land jeg også har lyst å besøke! Likte best v1 -og så v3, Spennende og flott serie!
Mvh Tove
Espen R.

Takker for hyggelig kommentar, Tove:-)
Fred S.

Av de siste Iranbildene dine har jeg nok mest sans for dette. Det er beskrivende for kvinners situasjon i Iran, innbiller jeg meg, med hijaben og PC`en som ytterpunkter, en historie om både undertrykkelse og frigjøring.

vh fred
Espen R.

Takker for hyggelig kommentar, Fred:-)
Avsluttet .

Flott fortellende bilde.
Du har så mange gode bilder fra Iran,spennende å se forskjellen fra vårt eget liv.
Hilsen Tone!
Espen R.

Takker så mye, Tone:-)
Kathrine Å.

Hei Espen.
Morsomt å se disse bildene fra Iran-turen din. Du har heldigvis fått litt tid til fotografering innimellom all jobbingen. :) Jeg likte dette bildet, -og spesielt fargeversjonen. Jeg synes at du på en fin måte har fått fram at Iran er et land fylt av kontraster.
Mvh Kathrine
Espen R.

Takk for kommentar, Kathrine:-) Dette var kun en ferietur, så var god tid til fotografering.
Marius F.

Spennende bilde med interessant fortelling. At denne unge iranske kvinnen sitter med laptop såvel som PDA bryter nok litt med gjengsoppfatning av dagliglivet i Iran. Fin komp i rolige omgivelser. Hadde kanskje tålt litt mer smell i fargene.

Mvh MF
Espen R.

Takker så mye, Marius. Ja, mer trøkk i fargene og kontrast hadde gjort seg. Til min unnskyldning har jeg jobbet med bildet under feile innstillinger på skjermen, derfor ble bildet slik...
vh
Espen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu