Havørn og kråke
Synes selv dette er et ganske spesilet bilde, men er litt usikker på om det blir for merkelig eller for spesielt. Tar gjerne mot kommentarer. Si din ærlige mening. Hva tenker du? Fungerer det? Kjedelig? Spennende? Ordinært?
Bildet inngår i albumet - Havørn - - Nord-Europas største rovfugl er et av mine favorittmotiver.

Alle bilder er tatt i Namdalen.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Sigma 300-800 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_285414} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Marcus V.
Hei Kjartan!

Ja, jeg synes det fungerer. Situasjonen er meget bra, og bevegelesuskarpheten på kråken tilførte bildet mye. Jeg har sett teknisk bedre bilder fra deg, men dette er nok ikke ment for å være i toppklasse teknisk, da det er situasjonen som gjør bildet spennende.

Anbefaling skal du også få. :)
Svend Wiig L.
Hei Kjartan!

Vil si dette gir meg mer enn ''bare'' en havørn med påfølgende bytte.
To arter som oftest holder sammen!
Eneste jeg kunne tenkt meg, er noe mer luft mellom nebbet og kråka.....Lett å si, vanskelig å få gjort noe med....
Bra Kjartan at du legger ut slike bilder også som sier mer enn et skarpt og teknisk utført bilde av en artsfugl!

Mvh Svend
Pål E.
Hei,

Bildet er definitivt ekstraordinært; situasjonen og komposisjonen er uhyre spennende, med flott dramatisk effekt, men totaliteten av bildet går likevel mot noe uavklart. Tror det springende punkt her er manglende luft mellom ørn og kråke. I sum fremstår bildet som like rotete som det er spennende.

mvh,
PE
Jan Inge K.
Selv om bildet er noe rotete skiller det seg absolutt (positivt) ut. Vi vil ikke se bare glansbilder!!!
Avsluttet .
Er heilt enig med Jan Inge i at eg ikkje vil sjå kun glansbilder. Dette var virkelig stilig! Får eit inntrykk av at ørna må dukke for kråka som flakser over den. Ørna formelig kryper saman:)
Ellers syns eg komposisjonen din er fin, og som betrakter syns eg dette var eit spesielt og artig bilde tross det tekniske:) Vel verdt å vise fram!! Mvh Mari
Odd E. k.
Hei Kjartan!

Et fortellende bilde for de som ofte er ute for å fotografere ørna . Kråkene er nesten alltid tilstede og først ved byttet. Når ørna kommer ned er kråkene også veldig opptatt med å holde ørna på avstand eller forstyrre ørna slik at den senere kommer seg til byttet. Vi fotografer er veldig opptatt av ørna, da kråkene ofte blir uteglemt og farer i vårt indre som en irriterende skygge. Et godt fortellende bilde Kjartan!

Ha en fin fotohelg!

Mvh

Odd E.
Monika Frisvold V.
Spesielt og flott bilde...
anb...
mvh monika
Stig Børre E.
Langt fra ordinært og kjedelig.
Masse liv her. Syns bildet har noe ''artistisk'' over seg men at fargene dreper den følelsen. Tror dette kan bli en vinner i S/H.
Kanskje en tanke tett og kjedelig utsnitt.

StigB
Robin J.
Bevegelsesuskarpheten på kråka skaper liv i bildet og gjør dette til noe annet en det ordinære. I en ''perfekt'' verden kunne en kanskje ønsket litt mer luft mellom ørnas nebb og kråka men i dette gamet er det jo ikke bare å styre slikt. Definitivt et bilde med potensiale.......... Mvh RJ
Hans-Gunnar H.
Intensiteten mellom ørna og kråka, synes jeg er det bærende elementet i bilde! Her prøves finter for og lokke vekk ørna fra byttet.

Kan også være forsvar mot egg røvere, eller ørna som prøver seg på byttet til kråkene......

Intenst og fortellende foto.....godt jobba!

MVH Hans-Gunnar Heitmann
Avsluttet .
Dette er et av de beste fuglebildene på lenge her. Istedenfor en kjedelig (og teknisk perfekt) rett fram avbildning av en pip-pip forteller du en liten historie som man spinner videre på inni hodet. Man kan formelig se for seg kråkens kamp i luften. Kanskje kontrasten er litt lav?
Tor-A
Svein B.
Herlig bilde Kjartan. Fin skildring av en typisk situasjon fra naturen- kråkefuglene tester gjerne ut rovfuglenes tålmodighet med noen lave overflyvninger, og oppfører seg gjerne relativt respektløst over for disse store rovfuglene. Å se kråka nappe ei stor ørn i stjerten for å liksom si ifra at det snart må være kråkas tur på maten er ett snedig syn.
For min del trengs ikke mer luft mellom kråka og ørna, så lenge blikket og uttrykket til ørna ikke er dekket så synes jeg dette er tett og fint som det er.
Meget bra, og innholdsmessig noen gode hakk over de rene portrettene vi oftest ser.

Mvh
Svein B
Kjell Ivar Ø.
Egentlig en vanleg situasjon på åte dette, men og fange den da skal
du ha litt flaks. Synst du har vert svert så heldig her Kjartan og
utsnittet er veldig flott. Trur ikkje Havørna hadde hat det inntense
blikket hadde det ikkje vore for kråkas nerthet. Så dette med mer luft
mellom ørna og kråka hører vel mer til det fotografiske drømmeland.
vh Kjell Ivar
Kjartan T.
Takk til alle skribenter under dette bildet. Gode kommentarer, som gir mening både i positiv og negativ retning, er alltid godt å få.
Aleksander M.
Hei Kjartan!
Synes situasjonen er meget bra og fanget på en utmerket måte med riktig lukkertid. Skarpheten og det tekniske er ikke all verden. Det er omtrent bare hodet til ørna som er skarpt. Kunne godt ønsket meg bedre skarphet, men det er jo vanskelig å få til når du samtidig skal få kråka uskarp. Kunne gjerne vært uten buskene til venstre i bildet også. Ellers et bilde fullt av liv og fart. Synes ikke det behøves mer luft mellom kråka og ørna siden det ikke skygger for noe på ørna. Alt i alt et meget godt utført og severdig bilde!

Mvh Aleksander
Knut Børge S.
Hei Kjartan!

Et knalltøft og spesiellt situasjonsbilde. Bildet fungerer virkelig i mine øyne, og er alt annet en kjedelig og ordinært. Meget, meget bra!

mvh KBS
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu