Senior rebell
Bildet inngår i albumet Cuba - gjennom en tidsmaskin. - Fra handelsblokader og amerikanske marinebaser, til salsamusikk og falmende koloniarkitektur. Cuba er et land på stedet hvil siden Castros revolusjon i 1959. Eimen fra dengang henger fremdeles tykt over denne største av de karibiske øyer. Skal prøve å gi noen, forhåpentligvis interessante, eksempler i denne serien.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-11-02 00:01:22
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon Rebel XT (EOS 350D)
  • Canon EFS 18-55mm
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/40s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_285147} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Isar P.
Veldig fint bilde. Bra uttrykk, og fint utsnitt. Men eg tror bilde ville passet best i s/h om du hadde hevet kontrastene litt, så det ikke blir så flate farger.
Torgrim L.
Uten å være noen ekspert på portrett så synes jeg dette var svært severdig. Det lyser gammel cubansk revolusjonshelt av mannen! Sigaren er prikken over i´en. Ser gjerne flere fra Cuba.
mvh Torgrim
Yngve Sem P.
Takk for gode tilbakemeldinger. Etter ditt tips, Isar, justerte jeg kontrastene en smule + tok noen fin-kosmetiske grep, og endte opp med en v2 i sepia. Håper du liker den.
Torgrim, det kommer mer fra Cuba. Jeg kan jo ikke fullføre en serie med kun ett bilde, synes jeg :) Igjen, takk !!
Avsluttet .
Det er et flott portrett av Havannas mest fotogtaferte mann. Jeg tok meg bryet å prate med han. Rebell er han! Men ingen tilhenger av revusjonen.
Hans familie var fiksere før Castro kom til makten, og ble fratatt alle sine båter i frykt for at de skulle flykte. Han er en bitter gammel mann. Stjernen på barreten er derfor bare en jippo for turistene. En tilsvarende stjerne har han sydd fast på bukseræva. Og som han sier selv: I tilleg til at Castro tok mine båter, har jeg oppdradd 5 salsaelskende døtre. Er det rart jeg har grått hår?
Rune S.
Jeg får si som Torgrim, uten å være noen ekspert på portrett så synes jeg dette var svært severdig. Liker begge versjonene, men synes det ble best kontraster i sepiaen. Fint å få vite mannens bakgrunn av Frank Robert. En Fiedel wannabe tenkte jeg, men det var mer enn det. Meget bra.

Mvh
Rune S
Yngve Sem P.
Takk til Frank Robert for særs interessant informasjon om denne mannen. Du bekrefter mye av mine antagelser. Selv vekslet jeg få ord med ham, der han satt ved Obispo i gamlebyen i Havana, men det var tydelig at han var bevisst kameraet. Da jeg spurte om å få ta et bilde, ble sigaren fisket fram umiddelbart, og blikket rettet fast mot linsa, uten instruksjoner fra meg.
Fyren figurerer forøvrig på forsiden til Lonely Planets siste guidebok for Cuba, så jeg irriterer meg over at jeg ikke fikk ham til å titte litt i den boka. Kunne blitt et noe annerledes bilde.
Takk til Rune også. Hyggelig at du likte sepiaversjonen.
Magnus E.
Lo godt av den komentaren Frank. Hadde den fornøyelse å møte en av hans døtre og hun kunne mildt sagt beskrives som livlig og fargerik. 4 til av den sorten og jeg skjønner godt hvor far har fått rynkene fra.
Til Yngve må jeg si at jeg definitivt likte version v1 best.
Hilsen Magnus
Thorbjørn R.
Helt supert portrett. Lite minus for listene i bakgrunnen.
Renato M.
Elsker disse portretter fra Cuba,min god kamerat sønn til Aberto Korda ''offisell fotograf til Castro''fryster meg ofte med mange flotte reportage bilder fra Fidel og El Che`som faren sin tokk i tidlig 60 tall.
mvh
Renato
Kjell P.
Gammel mann med glimt i øyet :)
meget bra teknisk gjenomført bilde.

Mvh Kjell Pedersen
thov s.
digga det her! kunne tenkt meg å sett det i sorthvitt med rød stjerne, men fett nå òg.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu