Herfell
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-10-31 19:42:07
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Olympus ZD 7-14
  • Brennvidde9mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger571
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_284929} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Brit M.
Meget lekkert motiv, flotte, dempede farger og komposisjon. Fine linjer som peker mot sentrum av steinene, som til midten av en steinblomst, men peker samtidig ut mot havet. Men den hvite prikken (båten?)...er jeg ikke sikker på .

Brit
Odd Tore S.
Glatt og pent svaberg med konvergerende linjer.
Pent, men er det litt slapt i kontrast/farge? Solen ser ut til å stå så lavt at jeg ville akseptert mer gylden tone uten å mukke.
Trengs horisonten her? Jeg synes at bildet ikke blir mindre bra om jeg scroller den vekk.
Litt å tenke på her.
Odd Tore
Gunnar John C.
Takk for hyggelige og konstruktive kommentarer, Brit og Odd Tore!

''Steinblomst'' - inspirerende nyord, Brit! Artig at du la merke til Strømstad-fergen; jeg vurderte å klone den vekk, men så besluttet jeg at den hørte til som et melankolsk referansepunkt i det fjerne.

Ja, Odd Tore, jeg har bare såvidt rørt kontrast og farve i PS. Det kan være bildet ville fått mer liv med litt gyldnere kveldstoner, selvom det er lett å bli banal på den måten. Men - kanskje heller banalt enn slapt? Jeg kommer tilbake med en ny versjon. Trengs horisonten? Kanskje ikke, men knausen øverst til venstre synes jeg er viktig, og da følger himmel og horisont med på kjøpet.

Geir J. - hjertelig takk for anbefalingen!

Vennlig hilsen,
Gunnar
Svend Wiig L.
Hei Gunnar John!

Fint lys, former, linjer og landskap.

Mvh Svend
Ole Martin T.
Malerisk og vakkert bilde

mvh - Ole Martin
Ronny A.
Hei Gunnar John.
Et flott utsnitt hvor fjellet selv skaper kunsten:-) Alt ligger i et behagelig fargeleie. Liker også skyggevirkningene i komposisjonen.
mvh Ronny
Tove H.
Fine linjer og gode, naturlige farger- et delikat bilde. Nydelig svaberg. Liker utsnittet.
Mvh Tove
Steinulf L.
Flott lys og fine farger og former.
Gunnar John C.
Hjertelig takk for hyggelige og velvillige kommentarer, Svend, Ole Martin, Ronny, Tove og Steinulf!

Her er en ny versjon for å prøve ut Odd Tores antydning om at litt mer gyldne kveldstoner kunne gi mer liv til bildet. Jeg puffet farvemetningen +15. Kanskje ble det vel mye Møllers tran?. Ble det liv på bekostning av naturlighet?

Vennlig hilsen,
Gunnar
Tom E.
Nydelige fargetoner og fin kveldsstemning Gunnar. For min del er fargemetningen i v1 varm og fin. De myke formene og linjene gjoer bildet godt aa se paa. Syns det fungerer godt med saa vidt mye stein i forgrunnen.

Mvh TomE
Fred S.
På min mørke skjerm er tonene ''gyldne'' nok, meg jeg kan tenke meg at det blir litt slapt på en lys skjerm. Ellers er kompen både fin og spennende, med linjer i form av furer som leder mot den største steinen.
Odd Tore har forresten et forslag jeg har sans for; å kutte vekk horisonten. I alle fall himmelen, hvis du fjerner vannet også blir nok resten for amputert. Men fliken av et berg i bakgrunnen synes jeg kan ofres, det la jeg knapt nok merke til i farten.

vh fred
Gunnar John C.
Takk for hyggelig og hjelpsom kommentar, Fred!

Jeg har prøvd meg litt på Odd Tores forslag om å fjerne horisonten, og det er interessant at du nevner det du også. Og berget du knapt la merke til, til venstre i bakgrunnen, er ikke mye verd i seg selv rent visuelt. Men hvis jeg fjerner det synes jeg balansen lider. Da ser man at bergnabben hadde en plass likevel, som motvekt til innholdet på høyresiden.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Brit M.
I V2 fikk solens stråler en ekstra varme som gjorde godt, som ikke var til stede i v1 (på min skjerm)

Brit
Gunnar John C.
...heisann, øynene er det første man blir blind på - jeg så ikke din kommetar i farten, Tom! Mange takk til deg også, for konkrete og velvillige ord. Jeg er glad du la positivt merke til steinflatene i forgrunnen - det er en bonus med kraftig vidvinkel. Skotuppene mine er faktisk nesten inne i bildet.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Gunnar John C.
... og Brit også - det er alltid lærerikt å høre hva du synes. Jeg vakler selv mellom naturlighet og operette her. Vet ikke helt, så jeg setter stor pris på din mening.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Inger Anne Maritsdotter V.
Slike svaberg er spennende,
fint varmt kveldslys i bildet ditt,
naturligvis best i #2.

IAV
Gunnar John C.
Takk for hyggelig respons, Inger Anne.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Inger-Lise S.
Hei! Jeg har sett på dette flere ganger og trodde jeg hadde kommentert det....Men nei, synd og skam, for slike motiv liker jeg. Jeg liker den store forgrunnen, fargenyanser og struktur i steinene, komposisjon og lyset er bare lekkert, spesielt i v#2 :)

Inger-Lise
Gunnar John C.
Takk for hyggelig kommentar, Inger-Lise. Hyggelig at du også liker den store, nære forgrunnen. Ganske tett innpå er svabergene rike på tekstur og jordfarvenyanser.

Vennlig hilsen,
Gunnar

Brit M.
Har fremdeles litt forkjærlighet for dette...

Brit, på vei til søvnen
Gunnar John C.
Hjertelig takk, Brit - en slik kommentar så sent på natt setter jeg usedvanlig stor pris på.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu