Perlemorskyer over Sør-Norge 17 des 2003
Ble tatt ut gjennom cockpit-vinduet i 30.000 fot pluss, på vei fra Oslo til Ålesund. Perlemorskyer er vel ikke egentlig skyer i vanlig forstand, men ansamlinger av iskrystaller helt øverst i atmosfæren som sola skinner på, og som på grunn av den store høyden kan observeres lenge etter solnedgang.
Tja, kameraet og forholdene setter sine begrensninger, så det er sikkert mye å sette fingeren på teknisk (har forsøkt å fjerne endel støy i PS), men det er et såpass spesielt motiv, som man svært sjelden har anledning til å fotografere, at det er verdt et bilde likevel synes jeg! Ellers gir den trange plassen og kameraets linse særdeles få valg med hensyn til bildekomposisjon, men tar gjerne i mot gode råd om hvordan dette kunne ha vært justert bedre i Photoshop!
Bildet inngår i albumet Luftfoto -
Utstyr
  • Canon PowerShot G3
  • -
  • Brennvidde7,2mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • AnnetHar forsøkt å fjerne støy samt gjennvinne utbrente områder i Adobe Raw. Satte også ''blacks'' til ca. 5 (aner ikke hva dette betyr, men bildet så bedre ut...). I Photoshop forsøkte jeg å fjerne enda mer støy ved å lage et duplikatlag med maks støydemping, og deretter ''opacity'' til 80%, slik at ikke for mye detaljer fra originalen bak forsvant.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_284138} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .

Syns dette var bra. Å ha kontor i en slik høyde må gi uante muligheter for en fotograf.

Inge
Unni F.

Dette var ekstraordinært, - et meget spennende bilde synes jeg. Linjene og dynamikken i forholdet mellom det vi ser av flyet, og skyene nederst, lyset og ikke minst perlemorskyen er knallfint. Pilot??
Det er ørlite støy på det blå her, og rett før bildet ''sprekker''...men du har fått vekk det meste ser det ut til. G3'en er ikke dårlig, jeg har selv et som jeg brukte mye før jeg gikk over til 20D.
Du har et spennende arbeidssted å fotografere fra. SEr frem til flere!
Hilsen Unni
Geir A. G.

Takk for tilbakemeldingene! Ja, det er yrket mitt, og som nevnt er det mange forskjellige skuer herfra, og som jeg har tatt endel bilder av opp gjennom årene. Tenkte å laste opp et lite utvalg etterhvert. Må bare finne de som ikke er alt for dårlige... (Mye utfordrende lysforhold, og ofte mye dis i lufta som gjør bildene grøtete, og veldig kornete når de har blitt klarnet opp med levels.)

G3'en har vært en solid og pålitelig følgesvenn i flere år, men nå har jeg nettopp pensjonert det og anskaffet en G9. M.h.t. til støy skulle jeg selvfølgelig helst hatt en speilrefleks, men det blir for stort å drasse med seg på jobb. Så får jeg heller låne sønnen min sitt 350D når jeg har behov for det.
Unni F.

Powershot'en er veldig bra kameraer. Gratulerer med nytt. Ang støy så må jeg si je ghar mer problemer med fargestøy med min 20 D enn je ghadde med min G3...merkelig nok.
Ja mange spektakulære synsinntrykk fra fly...utvilsomt. Har noen jeg og, selvsagt fra kabinen...tror det kommer et par stk. om ikke så lenge...
Hilsen Unni
Ingunn S.

Hei!
Nydelige pastellfarger på perlemorskyen...og ikke minst en flott solnedgang over skylaget lenger ned. Kan tenke meg at du har opplevd mange flotte skuer i din jobb som pilot. Jeg sitter som regel klistret til vinduet på flytur og knipser ivrig:-) Var nettopp i Oslo og så da regnbuefarger over et lett skylag...og det ble flotte farger på skyene. Kanskje jeg skal legge det ut en dag. Jeg har selv hatt G3 i flere år og var og er fortsatt veldig fornøyd med det...var litt overgang å gå over til 350D...;-)

Hilsen Ingunn:)
Geir B.

Wow, dette er den kuleste perlemorskyen jeg har sett. Utrolig flott med den hjerte-formen. Du kan lese litt mer om perlemorskyer her:

http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=175686

og her:

http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=154938

MVH

Geir
Børge W.

Virkelig flott bilde av et vakkert naturfenomen. Skyene, vinduskarmen og vingen gir en fin innramming av skyen. Formen på skyen er også veldig spesiell og vakker.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu