Talk to me... (2)
Bildet inngår i albumet Mennesker -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-10-24 21:44:38
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D80
  • Nikkor 18-200
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger328
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_283399} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Tom T.

Bra dette her:) Synes etter min smak, at sepia tonen blir for sterk. Bra fortellende bilde.

mvh TomT
Ola Alexander V.

Merkelig bilde. Nesten som et utsnitt av noe større. Leter etter ledetråder.

Mvh Ola
Tove H.

Tusen takk for raske kommentarer, Tom og Ola Alexander! Kanskje litt kraftig serpia, Tom. Ola Alexander, ser du ikke paret som går tur - hun godt foran, nesten forsvunnet i buskene? Hun er bokstavelig og billedlig talt forsvunnet fra ham. De snakker ikke lenger sammen og avstanden øker. Det er det jeg har prøvd å vise, men ikke sikkert det er tydelig nok. Andre tolkninger kan være like ok.
Mvh Tove
Wenche J.

Hei Tove
Jeg liker begge Talk-to-me bildene og håper det kommer 3, 4 , 5 osv. Jeg synes at du har klart å fange stemningen mellom personene meget bra. Kommunikasjon mellom mennesker er noe av det vanskelige som finnes. Det er alltid rom for missforståelser.
Jeg gleder meg til neste bilde:):):)
Mvh Wenhe
Laurberg G.

Jo - hun humper afsted i sin ensomhed. Forsøger at hænge med. Lidt trist stemning, der udmærket underbygges af den kraftige monocrome sepiatoning. Wenche skriver: ''Kommunikasjon mellom mennesker er noe av det vanskelige som finnes''. Og det er næsten sandt. Kun en ting er sværere. Den virtuelle kommunikation mellem author og betragter. Mellem afsender og recipient. Sommetider skabes der en connektion af en fælles forståelse. Sommetider går man helt forkert af hinanden i sit forsøg på at forstå. Men hvem siger at man altid skal forstå. Hvem siger at man som betragter, modtager skal have alle krav opfyldt. Om motiv. Om bestemt toningsgrad. Om bestemt måde at gengive et motiv på. ''Jeg synes at du skulle ... gøre ditten - gøre datten .. gøre anderledes o.s.v. '' ''Hvis det var mig ville jeg gøre sådan og sådan og sådan .... '' Jo måske nok. Så gør det. Men når det er en andens udsagn, en andens billede. Da må man tage imod, prøve at forstå, få associationer -- OG nøjes med det. Kan hænde at der er håndværksmæssige fejl. Da kan man jo gøre opmærksom på det. Men ikke på hvad man anser for æstetiske fejl. For de er der måske bevidst for at skabe en bestemt virkning, en reference for en stemning. Skal man komme med forslag her må det være en underbygning af eller forstærkning af de midler author arbejder med, præsenterer med og har valgt. En lortebrun verden af mismod f.eks. Jeg synes at du lykkes godt med den side. Ikke et æstetisk smukt billede, men et billede som med sin farve udtrykker mismod og misnøje. mvh. lau
Tove H.

Tusen takk for fine kommentarer, Wenche og Lau! Glad for at dere ''leste'' stemningen i dette bildet med de mørke serpiatonene.
Hadde ikke tenkt å la det bli en serie,Wenche - men nå ble jeg inspirert til å tenke tanken...kanskje likevel...! Takk for oppmuntring!
Lau, jeg er så enig, så enig! Takk for at du så fint utdypet dette med den virtuelle kommunikasjon mellom fotograf og mottaker. Kloke ord til ettertanke. Glad for at du synes jeg lykkes med å formidle mismotet og mangelen på kommunikasjon mellom disse to på bildet... Takk for forståelse.
Mvh Tove
Kjell Sigurd S.

Fin liten historie som gir rom til fantasien. Hvor er hun på vei, hva er det som foregår bak buskaset etc... Tror jeg ville foretrukket en s/h variant. Ellers synes jeg det er noe befriende over det tekniske, her er det historien som er bildet. Uskaprheten gir en slags følelse av å følge etter.

Kjell S
Tove H.

Tusen takk for fin kommentar med tanker til bildet, Kjell! Har prøvd det i s/h, ikke dumt, men synes det ble enda mer mismodig med den mørke serpiatonen...
Mvh Tove
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette bildet var ikke så lett å tolke i samme retning som ditt forrige i samme serie.
Men likevel et bilde som ikke er så åpenbart, og som har litt mer mystikk i seg;''hva foregår''................etc.......

mvh Inger Anne
Tove H.

Takk for kommentar, Inger Anne. Ja, dette er litt mer mystisk. Samtidig tydelig. Hun traver i vei bort fra mannen med krykke. Hva som så skjedde så, vet jeg ikke...opp til betrakteren å bestemme.
Mvh Tove
Espen R.

Spennende bilde, Tove. Absolutt rom for tolkning her... Enig med Tom at sepiatonen er noe kraftig. Litt demping hadde blitt perfekt.
vh
Espen
Tove H.

Takk for kommentar - nå har jeg lagt ut en lysere serpiaversjon. Jeg liker vel best v1, men mulig v2 er bedre?
Mvh Tove
Jørgen Bull K.

Stilig Tove! Viste ikke at du drev foto på dette nivået! Min klare favoritt var vertion 1. Der syntes jeg du fikk mye bedre frem stemningen. Bra story du forteller gjennom bildet. O for å være litt kritisk (noe jeg mener man lærer mest og best av); skarpheten var ikke helt på topp.. Men! Utrolig bra bilde.
Tove H.

Stilig at du likte bildet, Jørgen! Uskarpheten er ment å skape en stemning, men her det selvsagt smak og behag. Enig med deg når det gjelder v1.
Mvh Tove
Hans-Jørgen H.

Hallo Tove!

Synes dette er spennende formidlet.
Her må nok tiltak settes inn snarest for å redde forholdet....
Om det da ikke allerede er for sent...
Like før hun blir borte der foran i buskaset.
Fint tolkningsbilde.
Kreativt funnet på.
Avstanden forsterkes og på en måte med at den bakerste bruker krykker.
Er nok et skikkelig humpetitten-forhold dette.

Ha en trivelig kveld i Bergen uten for mye humper!
Hans-Jørgen
Tove H.

Tusen takk for kommentar og tanker til bildet, Hans-Jørgen! Jeg tror også det kan være for seint... huff!
Ingen humper her, bare strake vægen... Ha en harmonisk kveld.
Mvh Tove
Tom E.

Hei Tove - ser disse to bildene i sammenheng, og da forsterker de historien til hverandre. Syns du får fram stemningen mellom disse to med enkle midler. Opplever at det er hun som avviser ham, han har åpning mot henne, mens hun på begge bildene lukker igjen og skaper avstand mellom dem. Enig i at sepiatonene kunne vært dempet på dette bildet.

Mvh TomE
Tove H.

Du har helt rett, Tom, slik virket det så absolutt! Serpiatonene er sterke og kunne vært dempet, men det har en effekt å ha dem slik også. Glad for kommentaren din!
Mvh Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu