Stillits
Selv med sine flotte og kraftige farger med rødt på hodet og gult i vingen, samt en kraftig og trillende sang er stillitsen forbausende anonym og folk flest legger ikke merke til denne fuglearten. Det er synd, fordi det er en opplevelse å betrakte en så vakker fugl. Stillitsen hekker fåtallig i Norge, men den er blitt vanligere fra 1950-tallet og til nå. Stillitsen er spesialist på frø fra borrer og tistler, så la gjerne de få stå gjennom vinteren, da er sjansen for å få stillitsen på besøk til stede. Stillitsen oppsøker også fuglebrett av og til.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger533
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_283253} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Knut Børge S.
Hei Ketil!

Et knallbra naturfoto av stilitsen der den står fint plassert på strået. Teknisk kjempebra, og helt supert med stilitsen i flukt bak som eksponerer sine knallgule undervinger. Meget severdig!

mvh KBS
Anders M.
Bra dette, men jeg lurer litt på bakgrunnen... Manipulert eller er det en stor fugl som flyr forbi??? Hmmm.

Undrende hilsen Anders
Jan Inge K.
Flott artsbilde av en fugl jeg aldri har hatt gleden av å se. Den andre fuglen må jo enten være genmanipulert eller så flyr den FORAN hovedmotivet?!
Ketil K.
Takker for kommentarene her. Og det er korrekt Jan Inge. Den nærmeste stillitsen, er i flukt. Legg merke til det brede gule vingebåndet på den, er et av de viktige karaktertrekkene på stillitsen. Ikke engang genmanipulert - hehe.
Avsluttet .
Hei Ketil,

Flott bilde av en flott fugl. Stilig med den i forkant he he.

mvh
Tommy
Gunnar N.
Et meget bra bilde av stillits - slett ikke upassende med individet i flukt bak.
En art som det er forbausende vanskelig å få gode bilder av - til tross for at den ikke er ekstremt sky. Svært bra dette her.

mvh Gunnar N
Pål E.
Hei, Ketil

Forstår de andres begeistring for dette bildet, men blir ikke fortrolig med bakgrunnen/rommet rundt fuglen. Synes det blir litt rotete, og at bildet i konsekvens fremstår som uavklart, med verken nok eller for lite av fugl nummer to.

hilsen Pål
Ketil K.
Skjønner godt at flere reagerer på komposisjonen her. Men jeg ville ha gult og brunt med i et stillitsmiljøbilde , se intensjonen med denne serien. Det skal ikke bare være duse og vakre bakgrunner, og lit rot hører med i miljøet.
Kjell G.
Fuglen i bakgrunnen gjorde bildet friskt og spenstig. Men på bekostning av den bildemessige harmonien.

Fint miljø uansett. Jeg slutter meg til utsagnet ''litt rot hører med i miljøet''.

mvh kjellg
Bjørn J.
Fuglen i bakgrunnen gjorde dette bildet til noe mer enn et vanlig fuglebilde. Stillitsen hekker på Ringerike og den sees ofte, ikke minst på fuglebrett.
Morten W.
Flott bilde! Likte godt fuglen bak, som i alle fall ikke jeg ville ha trodd var samme art. En fugl jeg gjerne skulle hatt i arkivet. Vet heldigvis om et par lokaliteter.

Oppdaget først i dag at du hadde kommentert et ørnebilde VS ørnerov, lagt ut av meg.
I den sakens anledning kom jeg på at jeg snakket med en bonde en gang, som i fullt alvor sa at skogen måtte hogges, les ryddes, for å kunne eksistere som skog. Lurer på hvordan det ble skog i første omgang, når isen trakk seg tilbake?
Dette var litt utenom, men du har en rekke opplysende tekster til dine bilder som egentlig burde rørt politikere like mye som meg. Ville bare nevne det.

Mvh MW
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu