Tåkebu
Bildet tatt 4.10.2007 på Hovden tidlig om morgenen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-10-08 16:44:00
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-10-08 16:53:02
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-10-08 21:20:57
    Versjon #4
Utstyr
  • Nikon D200
  • AFS 17-55 f 2.8
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetKun etterbehandlet med funksjonen ''autoenhance''. ISO 100
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_280945} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Brit M.
Meget enkelt, stilrent og elegant bilde med gode fargetoner. Likte meget godt.

Brit
kjetil g.
Takk for fin kommentar Brit! Motiverer en fersk fotograf til å lære mer!

Kjetil
Anne Gunn P.
Vakkert og stilfullt bilde. Flott komposisjon som gir ro når jeg betrakter det, kanskje fordi gjentagelse av form ofte er veldig virkningsfullt. Nydelige farger!
Mvh Anne Gunn Pedersen
Tom E.
Liker fargetonene og motivvalget her, men får en følelse av at bildet holder på å ramle over mot høyre? Kunne gjerne sett en verson som var retttet opp litt. Savner også noe skarphet i hytta som er hovedmotivet.

Mvh TomE
kjetil g.
Takk for tilbakemeldingene.
takk for gode råd Tom. Jeg skal forsøke å rete opp bildet litt og gjøre bua skarpere. Noen gode tips om hvilke bildebehandlingsprogram som er egnede? Har ikke fått satt meg inn i etterbehandlingsteknikker enda. Har hatt kamera i under en uke, så svært takknemmelig for gode råd og tips!

Kjetil
Øivind Rune N.
Nydelig bilde, med dette utgangspunktet (håper du har tatt det i råformat eller hvertfall høyoppløselig) kan du lage et knallfint bilde, kanskje gjøre noe med utsnittet i tillegg til å skarpe hytta. Det er fint at hytta går utenfor det gylne snitt, men dette blir kanskje for langt, det er liksom på vei ut.

Her er noen tips ang bildebehandlingsprogrammer:

Adobe Photoshop Elements
Billig men bra, pass på at du får 6.0, mange butikker vil gjerne bli kvitt lageret på 5.0, men 6.0 er et mye bedre program. Arbeidsflyt á la Lightroom.

Adobe Lightroom: koster ikke allverden. Suverent til å holde orden på filene dine, importere raw-filer fra kameraet og konvertere til dng, jobbe med eksponering, utsnitt og oppretting(!), skarpe, fjerne flekker, fargebalanse, s/h, osv. osv. Fint til ''lysbilde''-show, web-publisering og print også. Veldig lett å bruke, rører ikke råfilene. Kan ikke brukes til mer inngripende ting i utvalgte områder i bildet. Fungerer fint sammen med Photoshop CS3 – de snakker bra sammen.

Photoshop CS3: Kongen av bildebehandlingsprogrammer (kongedyrt også). Sammen med Lightroom helt uvurderlig.
kjetil g.
Takk for bra tilbakemelding Rune. Skal gå til anskaffelse av Adobe Lightroom eller Photoshop CS3 (avhenig av hva som ligger i ''kongedyrt'') har innsett at det er viktig med bra etterbehandling, så vil satse litt på dette. Det kommer ny versjon etter hvert når jeg har fått skaffet nødvendig programvare og satt meg inn i funksjonene. Takk for tipsene!

Kjetil
ine benedikte m.

Åh, nydelig bilde! Det første bildet er etter min mening det beste:) Trolsk!
Kjell Ivar Ø.
Likte stemningen og utsnittet i V1.
Mvh Kjell Ivar
kjetil g.
Takk for oppløftende kommentarer! setter pris på dette. Jeg er helt enig i at V1 har det beste utsnittet, klarer uansett ikke å utvide bidet i høyre kant uten at buskene i forgrunnen kommer til syne slik som i V3.

Kjetil
Caroline M. S.
Gratulerer med nytt kamera! :-) Dette må jeg si er en meget god start! Jeg liker best v3 - synes den virker mer balansert enn v1. Enkelt og fint motiv, og jeg liker lilla-fargen selv om den virker litt kunstig på meg (kanskje fordi jeg aldri har sett fargene ute i naturen slik selv).

Du må absolutt skaffe deg billedbehandlingsprogram. Du snyter deg selv for kvalitet når du ikke etterbehandler de digitale filene dine. Jeg betrakter filene vi får ut av digitalkameraene våre nærmest som negativer vi må fremkalle/etterbehandle. Vil også foreslå for deg at du allerede fra starten gjør opptakene i både jpg og RAW. Så kan du gjemme RAW-filene til du har satt deg mer inn i billedbehandling. RAW krever mye plass, så du vil kanskje snart finne ut at du ikke trenger å ha alt i både RAW og jpg. Da kan du slette RAW-filene til de bildene du tror du ikke vil bruke/jobbe mye med og bare beholde RAW-filene for de aller beste bildene dine.

Du kommer langt med PhotoShop Elements (gjerne siste versjon). PS CS3 tror jeg koster et sted mellom 15- og 18.000 kroner nå. Vet ikke helt hva de siste Elements-versjonene koster, men tror det er omtrent 1.500 kroner. Du finner masse gratis tutorials/video-læring på Internett og i begynnelsen trenger du ikke gjøre så veldig mye. Justere levels, fargemetning, kontrast og skarphet (USM) er vel det viktigste og det lærer du fort. (Jeg har holdt på med disse billedredigeringsprogrammene i fire år nå, og gjør fremdeles sjelden mer enn justering av levels, kurver og legger på USM). Også en fordel om du helt fra starten lærer og venner deg til å jobbe med lag/layers.

Lykke til! :-)
kjetil g.
Takk for konstruktiv og fyldig tilbakemelding Caroline. Jeg vil følge rådet ditt om å begynne med PhotoShop. Vil sikkert dekke mine behov i mange år. Skal også begynne å ta bilder i RAW/jpg. Er jo dumt å ikke få det beste ut av motivene og skulle en være skikkelig heldig en gangå få til et ordentlig blinkskudd antar jeg det er viktig at denne er i RAW format.
Takk for hjelpen!

Kjetil
Anette L.
Hei!
Dette likte jeg meget godt! Kjempe stemning og med tåken som bonus. Er noe galt med fremvisningen på pcen her, så får bare opp v1 og v2, så går for v2, kjempeflott;)

Mvh Anette:)
kjetil g.
Hei Anette. takk for hyggelig kommentar! Tror ikke det er pcen din det er noe galt med, er nok heller jeg som ble litt for ivrig når jeg skulle legge til tekst til versjon 4 slik at bildet ble borte :)

Kjetil
Brit M.
Hei igjen Kjetil! Jeg ser du har rettet opp, det er flott. Syns også skarpheten i hytta er tilstrekkelig i første versjon, passer godt til det duse inntrykket.
Har holdt på med PS i mange år, men først nå blitt oppmerksom på Bridge, det konverterer raw-filer direkte, du slipper ekle plugins. Tror PS ligger på 6-8000 kr, du har derimot mulighet til å handle hvis du er i USA eller England, der er det adskillig billigere.
Du skriver ''skaffet meg nødvendig programvare og lært meg funksjonene'', du må leve to liv for å lære alle funksjoner i PS... :-) Men moro er det, og absolutt et ''must'' å ha et bilderedigeringsprogram, enten PS eller PE, som noen nevner. Lykke til med valg!

Brit
kjetil g.
Takk for det Britt! Jeg har innsett nødvendigheten av å ha et bra billedbehandlingsprogram, men fremdeles litt usikker på hvilket, så takk for tips!

Kjetil
Øivind Rune N.
Folkens, ikke glem Lightroom – det er litt nytt og ukjent ennå, men er på mange måter mer moderne enn PS, med arbeidsflyt på en mer 2007-aktig måte. I tillegg er det veldig dedikert alt som har med digital foto å gjøre, ikke minst katalogisering og backup. Og det at man endelig jobber non-destruktivt er veldig befriende (det har vært standard på lyd og video leeeenge, så hvorfor tok det så lang tid å utvikle for pixelbasert foto???).

Øivind
kjetil g.
Takk for tips Øyvind! Siden dette med billedbehandling er helt nytt for meg er det svært nyttig med gode råd før jeg går i butikken. Kommer til å handle snart, begynner å bli veldig ivrig etter å prøve dette ut! : )

Kjetil
Øivind Rune N.
Hvorfor ikke laste ned en 30 dagers trial på Lightroom? Lykke til med bildebehandlings-livet ditt!
kjetil g.
Takk for tips Øyvind: Har lastet ned. Blir spennde å utforske mulighetene. Kommer sikkert noen ''overbehandlede'' bilder etter hvert, lett å bli overrivirg med spakene i begynnelsen har jeg forstått : )

Kjetil
Jostein F.
Hei!

Flott motiv med få men gode elemnter. Veldig fin stemning, som sammen med komposisjonen bærer bildet. Ellers har du jo fått mange gode tips her, hos dyktige folk. Det er bare å fortsette fremover.

Mvh; Jostein
kjetil g.
Takk for hyggelig kommetar. Sitter nå å prøver å sette meg inn i Photoshop CS2. Akkurat nå er forvirringen større enn forstanden, men får gi det litt tid : )

Kjetil
Erik J.
Jeg syns dette klarer seg godt uten alt for mye PS - så pass deg for effektene, ta heller bilder som dette og bruk programvaren kun til finpuss!
kjetil g.
Takk Erik; setter pris på gode råd, vet det er fristende å bli overivrig med spakene i disse progammene.

Kjetil
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu