The Long and Winding Road Ahead
Sted: 64°13'22.086''N, 10°24'37.398''E
Bildet inngår i albumet Endless Urban Wilderness - Bynatur. Slik jeg opplever den.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1018
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_279981} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Svein Erik J.
Fikk assosiasjoer til regjeringens miljøpolitikk, kronglete vei fram mot fornybar Energi!
Carsten S.
Spørsmål er kanskje hvor lang den 'long road ahead' blir for oss hvis vi fortsetter sånn. Å finne riktig vei ta oss nok flere svinger en skilte viser, tro jeg. Hvem vet?

Akkurat denne landskap liker jeg veldig godt *med* vindmøllene ;)
Godt og oppfriskende med en ekte 'Rørslett' etter en god stund.
anders s.
hehe for en kongekommentar du kom med der svein erik.

artigt og kreativt bilde dette her.hadde vert artig å sett bevegelseuskarphet på vindmøllene,tror det kunne ha blitt bra mvh anders
Ivar B.
Særdeles kraftfull komposisjon med fin bruk av trekanter og linjer. Rene fine flater og forenkling som retter fokus og forsterker det estetiske uttrykket. Et bilde som når gjennom i formidling og som estetisk uttrykk. mvh ivar.
Avsluttet .
Jøss, artig at du legger ut bilder igjen! Et bilde i kjent grafisk Rørslett-stil, men jeg liker ikke de blåturkise ''haloene'' eller hva en skal kalle det der oppe.
Birna R.
Det er vindmøller, Tommy :)
Øyvind A.
Veien framover er opplagt svært kronglete ja. Og vindmøller er sikkert en del av løsningen.

Frisk, fengende og aktuell kommentar, visuelt slående. Jeg reagerte først litt på cyan-innslaget på propellene. Men jeg ser jo at det er en logikk i det mht bruk av komplemetærfarger.

Ø.
Odd Tore S.
Veien er svinget, men usynlig. Man tenker seg automatisk at vindmøllene er målet, men er det gitt? Svinget er den i alle fall.
Toppen av skiltet under er det som fenger mest. Det er et fareskilt, men hvilket? Det overlates til betrakteren. Kanskje smal vei? Humper? Fartsdumper?
Om man antar at vindmøller er målet, er det gjerne på plass med en liten advarsel mot høy fart.
Godt utført tankevekker.
Odd Tore
Avsluttet .
Joa, Bjørn...det så jo jeg og da - at det var vindmøller! Mitt ankepunkt dreide seg om de cyanfargede kantene på vindmøllenes propeller, stolpene og langs horistontlinjen. Men som Antonsen er inne på, så har du helt sikkert en tanke med det - f.eks. ift komplementærfarger. I så tilfelle kunne du for min del iallefall gjort det helt blått istdetfor cyan:-)
Birna R.
Tanke og tanke, jeg syntes bare det ble fint :) Og råfilkonverteren adderer jo sitt når bildet er såpass ''feil'' eksponert som her.

Jeg har en ren sv/hv versjon (unntatt skiltene) også, men den synes jeg ble flatere i uttrykket. Meget mulig dét bildet, pluss andre jeg tok på samme sted, kommer i bildevisningen i OKK i november. De fleste opptakene ble gjort i IR, men ikke det som vises her.

Det er sikkert noen som tror dettte bildet er manipulert med alskens styggdom på kjøpet. Til tvilerne har jeg oppgitt eksakte kartkoordinater. Søk opp stedet med en GPS og kikk i retning Bessakerfjellet i Roan kommune, så vil dere se eksakt det samme :) (utnsitt og perspektiv iallfall, resten får være mitt personlige bidrag). Det er god parkeringsplass på stedet. Anbefales.
Lars-Anders M.
Hvorfor forteller du att bildet ikke er manipulert. Har det noe å si? Er det ikke bildets budskap du vil vi skall skjønne?
Ellers heter det vel ikke vindmølle. Man maler vel ikke mel der. Vindkraftverk er bedre ord.
Ok bilde.
Birna R.
De heter faktisk vindmøller og tilsammen utgjør en samling av [vind]møller et vindkraftverk. Jeg har snakket med produksjonledere på disse kraftverkene. En mølle av denne størrelsen produserer ca 3 MW når vindhastigheten overstiger 4 m/s. Såpass vind blir det stort sett hele tiden på fjelltopper langs kysten. Møllene er ca 85 m høye og hver blad i propellen er 45 m lang og veier 10 tonn. Generatoren som drives direkte av propellen (ingen girboks) veier 250 tonn, så mølletårnet trenger å være mege solid. Likevel har det hendt at en vindmølle har blåst overende. Ytterst på propellspisen kan hastigheten komme opp i mer enn 300 km/t, så propellene er ikke å spøke med for fugl etc.

Mange tror jo at et bilde som ikke ser ''virkelig'' ut er manipulert. Se på beskrivelsen som en saksopplysning for ikke å få debatt på falske premisser. Forøvrig er jeg helt enig i sak.
Lars-Anders M.
Tusen takk for fin info Bjørn.
Atle Q.
hei
kult bilde... men for å gjøre det ennå mer spenstig, ville jeg beskjært bildet nede helt opp under skiltet slik at det balanserer på bildekanten....
ellers takk for den fine nett sida di... jeg er inne og leser linseartiklene dine støtt og stadig
atle
Hans-Gunnar H.
Fremtiden blir nok slik, fuglene er smarte og trenger skilting så de ikke skader seg....akkurat slik som oss når vi kjører på våre smale smale veier.

et fortellende og godt bilde.

MVH Hans-Gunnar Heitmann
Stig Børre E.
Herlig kraftsalve... :-)

StigB
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu