After the rain comes the sun
Bildet inngår i albumet Norwegian Landscapes -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-10-01 10:47:54
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D80
  • Nikon NIKKOR AF-S DX VR 18-200 f/3.5-5.6 G IF-ED
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_279809} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Anne Ø.

Vakkert, nydelige valører og lys Ann!
Godt eksponert.

Anne:)
Inger Anne Maritsdotter V.

Malerisk og stemningsfullt,
fin nasjonalromantikk:)

Inger Anne
Ann T.

Takk til Anne og Inger Anne for hyggelige tilbakemeldinger :-)
Mvh. Ann
Tone A.

Hei Ann
Eit vakkert bilde med så mjukt eit uttrykk pga det tunge skylaget som dominerar himmelen og som blir reflektert i den stille sjøen.
Fine kontrastar mellom det gråtona skylaget i høgresida og det blåtona skylaget i ventresida kor lyset fell så fint over den skogkledde sida bak med dei lette skyene over.
Fin dybde med fjella bakover. Horisonten heller littegrann mot høgre, den er ganske midtstillt men skylaget er viktig for bildet. Skal det kuttast så må det verta i forgrunnen, men eg likar det også slik som det er. Her er det stilla som rår om det tunge skylaget dominerar bildet, så er det likevel det lette skylaget som gjer mykje for bildet saman med lyset. Kva med ein versjon med meir kontrastar?
:) Tone
Odd Tore S.

Nasjonalromantikk er vel en beskrivelse som passer bra her, men med både godværssiden og den mer dramatiske uværssiden i samme motiv. Da blir det litt mer enn det vanlig pene eller dramatiske.
Jeg synes utsnittet du har valgt passer bra til tittelen på bildet. Sånt bør jo henge sammen.
Om bildet er fra i går, så kan jeg bare si at for min del opplevde jeg bare høyresiden av det, og den helst i en meget fuktig utgave. På Romeriksåsen rant det overalt, med kontinuerlig påfyll ovenfra.
Odd Tore
Ann T.

Hei og tusen takk til Tone og Odd Tore for deres fine kommentarer.
Odd Tore: Ja, dette var tatt i går på Eikern syd fra Drammen. Riktig dårlig vær på Østlandet hele helgen, men vi så på vær-satelitt bilder, tok sjansen og kjørt ut rundt 14:00 tiden. Kom dit akkurat når skydekke løftet litt. Noen ganger er man heldig :-)
Mvh. Ann
Tom T.

Det er godt lys i dette bilde:) Bilde er heller litt over mot høyre og er noe midt stilt.
Tror du kan kutte en del fra høyre og ta bort en av del vannet.

mvh TomT
Ann T.

Takk for kommentar og forslag Tom. Jeg har sett på horisonten, og det er muligens en smule nede på høyre siden men det er bare snakk om en millimetre tror jeg. Jeg skal prøve med et annet utsnitt i en ny versjon.

Mvh. Ann
Steinulf L.

Med slikt landskap eer det vanskeliug å si om horisonten er rett, eller om vi er utsatt for synsbedag. Uansett, svært vakkert bilde som fanger hgødtens omskiuftelige vær.
Bjorn F.

Hei Ann. Fantastisk lys og stemning,flott dette Ann.
Hilsen Bjørn.
Jorun Kristin N.

Hei Ann!
Et utrolig vakkert lys og er kjempefint i begge versjoner.

Mvh
Jorun
Roger K.

Hei hei, Ann!
Ja slik kan det være. Godvær, sånn passe og ruskevær i en og samme synsvinkel. Gir bilde masse innhold. Fin spenst i skylaget der fjorden skaper flott dybde. Når det gjelder midtstilling i versjon en holder det vel så akkurat og heller økning av himmelmenden en kutt i bunn etter mine følelser. jeg går ikke av veien for litt forgrunn selv om det bare er vann. I dette tilfellet har du lyset på din side som er med på å dra den mørke delen i forgrunnen over til den lyse delen i venstresiden. Dette fjerner du med ditt kutt i høyresiden og bunnen. Noe av spenningen er da borte og fra mitt syn ikke heldig. Holder på din første utleggelse jeg.

Mvh RK
ingeborg w.

V1 er kjempefin. Den tunge, triste høyresiden mot den lettere venstresiden. V2 blir mer ordinær og vanlig. Det er kontrastene i landskapet i v1 som gjør bildet. Midtstillingen fungerer bra her synes jeg, med et så rolig motiv.
Ann T.

Mange takk til alle for fine kommentarene! Det er så hyggelig å høre at dere likte dette bilde også veldig positivt at det er noen som ser i V1 hva jeg prøvd å formidle.
Har en fortsatt fin kveld.
Mvh. Ann
Tone A.

Hei igjen
Eg går alltid tilbake og ser på mine kommentarar. Det var godt at eg ikkje var var så bestemt på kuttinga her, for v2 mistar mykje av den dramatiske speglinga i forgrunnen som gjorde mykje for bildet.
Så det vert difor v1 for meg kor den lyse venstresida gir ein flott kontrast til det mørke skylaget både på himmelen og den stille sjøen.
:) Tone
Avsluttet .

Meget fin, naturtro stemning og flott dybde/sharphet. Gode detaljer i skyene uten at det mister det mykere preget.

Anders
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu