Bristol Mercury
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-09-23 22:40:06
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-09-24 17:06:11
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-09-25 18:35:49
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2007-09-26 20:47:19
    Versjon #5
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Diverse
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger376
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_278525} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Svend Wiig L.
Hei Gunnar John!

Hm......Her har du virkelig fått mine fantasier i sving!
Ikke vet jeg hva denne gjenstanden er, men vil tolke dit hen at det er en del av et flyvrak/motor som alene forteller noe, en svunnen historie....!? I bakgrunnen en annen historie som forteller om det ''fløyelsmyke'' f.eks. det å fly et veteranfly....fra krigens tider.....hvor fantastisk det kan være osv.

Å fly på godt og ondt!!

''Flygjenstanden'' er kanskje litt for domminerende for meg, selv om du kanskje har en mening med det. For jeg liker bakgrunnen og siluetten av flyet så myyye mer!! Det hadde blitt et blinkskudd....muligens!?
Hm....Du fikk meg til å bruke endel tid på det og da har du oppnådd mye....!

Mvh Svend

Gunnar John C.
Takk for engasjert respons, Svend! Den gjenstanden du synes forstyrrer her er egentlig den som var viktigst da dette bildet oppstod, men her kan du se hva resultatet ble uten. Jeg vil ikke kalle dette en ''versjon'', ettersom både historie og komposisjon blir litt halvveis, men likevel...

G.
Svend Wiig L.
Hei Gunnar!

Yepp! Prøv å legge det ut på nytt!! (Ve. 2) Kanskje du får mer respons da??!
Likte ve.2 absolutt best....ikke så mye å tenke på..vett`u!?

Mvh Svend
Gunnar John C.
Takk igjen, Svend, etter å ha sovet på dine innspill har jeg forsøkt å gjøre noe her. Gjenstanden har jeg dempet ned ved å fjerne slagskygge og grums, samt myke opp kontrasten. Jeg synes det var en klar forbedring, så mange takk for dine konstruktive råd!

Mvh.,
Gunnar
Ronny A.
Hei Gunnar John.
Flott bakgrunn du har skapt i dette bilde, ser nesten ut som flytende gull:-) Et originalt og morsomt bilde. Liker best V1.
mvh Ronny
Gunnar John C.
Takk så meget, Ronny! Idag er jeg også av den mening at Gjenstanden står bedre med hardere kontrast enn i v3, og har lagt ut v4 - hardt og svart men uten slagskyggene fra v1.

Mvh.,
Gunnar
Ole Maurits N.
Dette bør vel være en av i alt 9 sylindre på en Bristol Mercury fra ca. 25`, montert i et fly vi ser skyggen av i messingen. V1 er best i mine øyne. Nytt og særpreget påfunn. Bra. !
mvh. olem--
Gunnar John C.
Helt riktig, Ole Maurits, skjønt kanskje akkurat dette eksemplaret er produsert noe senere enn '25. Det er en sylinder fra motoren i et av de britiske Gloster Gladiator jagerflyene som kjempet mot tyske bombefly i Saltdaltraktene i slutten av mai 1940. Motoren har jeg fotografert på Flymuseet i Bodø.

Den historieinteresserte finner mer om piloten, Squadron Leader C. B. Hull, og hendelsene her: http://surfcity.kund.dalnet.se/commonwealth_hull.htm

Og mange takk for din entusiastiske tilbakemelding.

Mvh.,
Gunnar
Tove H.
Hva dette er har jeg ikke peiling på, men jeg tenkte tema krig med en gang jeg så det. Synes det er flott komponert og jeg liker kontrasten mellom denne kalde, massive gjenstanden forrerst og det myke bølgende ''gullhavet'' i bakgrunnen, samt siluetten av flyet. Liker best v3
Mvh Tove.
Thorbjørn R.
Jo, dette fungerer fint. Kreativt og med åpning for tolkninger. Teknisk også bra. Et lite minus for refleksene i motoren.
Gunnar John C.
Mange takk til Tove og Thorbjørn for gode og velkomne kommentarer.

Tove: Jeg er glad for at du synes kontrastene funker - forsøket mitt her er å få til en tematisk og visuell kontrast uten å bli banal effektmaker. Det er en vanskelig grense, synes jeg.

Thorbjørn: Jeg er enig i at det flate lyset rett på sylinderen går dårlig sammen med bakgrunnens egenlys. Jeg har lagt inn en ny versjon der jeg har fjernet blitzrefleksene.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Odd Tore S.
Sylinderen er fin og luftkjølt, har så abslolutt både patina og spor etter en ublid død.
Siluetten av Gladiatoren knyter den til både bruk og skjebne, selv om betegnelsen Bristol Mercury ikke var så opplagt.
Jeg ser mange versjoner som sikkert har hver sin historie, uten at jeg har undersøkt nærmere om disse.
For meg er v1 den beste, til tross for hardt og flatt lys på sylinderen. Eller kanskje nettopp på grunn av dette: Metall er hardt og glinsende, lyset fremhever dette.
God idé og etter min mening bra gjennomføring.
Odd Tore
Gunnar John C.
Jeg setter stor pris på din usvikelige evne til å assosiere, Odd Tore. Artig også å avslutte med at utgangspunktet (v1) kanskje var best.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu