Volven på høstjevndøgn
Volven på høstjevndøgn.

I titusener av år var kvinnen stammens legekyndige, generasjoner av helbredere ga urgammel kunnskap videre til nye slekter.

Alt ble ødelagt da kirken begynte å utdanne egne leger, kunnskapsløse munker som benyttet livsfarlige midler mot alskens plager, fra årelating til kviksølv. For å unngå konkurranse beskyldte de kvinner, som kjente naturens hemmeligheter, for trolldom og hekseri. Etter å ha torturert fram tilståelser om samhandling med satan, brant de kvinnene på store bål.

Slik forsvant fortidens kunnskap om naturen som en helbredende kraft. I stedet for kvann ble den syke tilbudt en ekstrakt kokt på en flis av korset på Golgata.
Det er et allmektig mannlig presteskap som står bak tragediene og oftest er det kvinner som må lide for kirkens ondskap.
I dag toer prester og prelater sine hender og tar avstand fra fortidens overgrep, selv om de stadig forfekter samme tro som fortidens overgripere; forstå det den som kan.

Her har dere min versjon av Volven, kvinnen med mange hjelpere eller engler som dagens urbane trendsettere kaller de urgamle åndsvesenene. Hun snakker med fuglene, kjenner dyrenes tanker og formidler kontakt til andre virkeligheter. Vi trenger slike kvinner nå som isen smelter og havet stiger, har du festet sikkerhetsbeltet?
Ha et flott høstjevndøgn, hilsen
:)Helge
løssluppent
Bildet inngår i albumet Sprø innfall - galskap satt i system
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-09-21 10:06:51
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Anneten softbox en paraply
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_278109} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
kjetil g.

fin lyssetting, spennende modell ect, men jeg liker desverre ikkje denne bakgrunnen din, syns den blir for fremmtredende, men det er vel kansje bare en smakssak.

Mvh Kjetil.
Tom T.

Bra fokus på modellen:) Bakgrunnen er jeg ikke sikker på, etter min smak er den ok. Synes begge versjonen er noe for seg . Mulig lyset kunne vært dempet et hakk ned.

Bra:)

mvh Tom T
Tove H.

Modellen er flott og ideen også, men tror du ville fått en mer mystisk effekt med å dempe bakgrunnen. La historie være historie....kirken er en koloss som beveger seg sakte...det finnes krefter innen kirken også som går god for dine tanker... Viktige ting du tar opp og da tror jeg på fokus på det positive. Spennende tema og bilde.
Mvh Tove
Helge R.

Takk for kommentarer, alltid gøy å se hva andre mener om bildene. Bakgrunnen er dårlig, men bildene av henne er gode, prøver å finne ett kompromiss, jeg kan selvsagt ta nye og håpe på at de blir like bra. Dette var et tøyse bilde som jeg glemte like fort som jeg tok det, det var først da jeg gikk gjennom brikka at jeg så potensialet.
Her er beskjæringen vesentlig for å få fram det jeg ønsker med bildet, kvinnen og fuglen, det femenine og det gudommelige.
Ha en fin natt hilsen
:)Helge.
Tove Å.

Rå dame! Herlig :)
Jeg liker godt uttrykket og posituren, men er enig med de andre her ang bakgrunnen. Derfor falt jeg først for svart/hvitt versjonen, men tror det er utsnittet som gjør det. Samme utsnitt på fargeversjonen blir kanskje enda bedre. Synes det er flott med sølvskimmeret i kvinnens hår og fuglens fjær.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu