De levende og de døde i lys og skygge...
Bildet inngår i albumet Lys og skygge -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger218
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_277023} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Tone A.

Hei Brit
Dette bildet har eg sett på fleire gonger pga tittelen på bildet gjer at ein undrast. Er det berre rosene som både er i ulike fasar med heilt utsprugne kronblad, til rosa heilt avblomstra og rosene som er mest visna vedden mørke skuggen.
Men slik som avisene ligg så er det mest som eg undrast om bildet har dobbel meining. I forgrunnen ligg avisa med ''psykiatrisk sykehus'' i tittelen og med dama smilande med blomebuketten, mens ''selvforsvar'', gir likvekt til ''psykiatrisk sykehus''. Det er aviser bakover ko rein skimtar litt av overskrifta kor det er planlagt parkeringsplassar.
Ligg desse blomane her som eit minne for ei tragisk hending?
Lyset er ganske sterkt på rosene utan utbrente parti og med skuggen som er heilt utan detaljar i høgrekanten. Og skuggen strekk seg frå høgre høgrehjørnet til mest motsatt hjørne kor stilkane går ut.
Det er mykje symbolikk her og ganske vanskeleg å tolka bildet synes eg, men du har fått meg til å grubla. Eller har du kun lagt rosene til tørking?
Uansett eit bildet som med tittelen får ein til å undrast. Orangetonane er fine og det er store kontrastar mellom lys og skugge. Noko som ein også kan tolka som liv og død.
:) Tone
Tone A.

Hei igjen
Eg er på farten så slutten av første setningen datt ut: Dvs ''Er det berre ....... som bildet handlar om eller er det også ein tragedie som har samanheng med avisene'' ?
:) Tone
Brit M.

Takk for interessant og godt gjennomtenkt kommentar, Tone.
Neida, ingen tragedie knyttet til dette bildet. Jeg prøvde meg simpelthen frem (igjen!!!) frem med forskjellige objektiver og skarphet, en øvelse, rett og slett.
Jeg ville også ha et bilde av mine vakre roser som har stått seg fint en hel måned!
Jeg ville ha en nøytral og litt sprelsk bakgrunn, derfor avisa. Det er forøvrig en av de siste Adresseavisen i gammelt format :-)
Jeg tok endel bilder og da jeg etterpå så bildene på skjerm, så jeg det samme som du, og jeg fikk noen tanker.
Jeg elsker roser, det er også en av de få blomster som er vakre visne, syns jeg.
Man har så lett for å avskrive de gamle, så lett å finne diagnoser, så lett å plassere i båser. Mange gamle kan ha mye mer liv og glede enn yngre, mange ''syke'' kan ha mer sunn fornuft og ''normale'' synspunkt og tanker enn ''friske''.
Parkeringbiten tolket jeg slik, man ''parkerer'' et sted i livet, eller man ''parkerer'' mennesker i en eller annen bås.
Artig at du også tolket det slik.

Brit
Tone A.

Hei igjen Brit
Godt at du kom med oppklaringa di, pga at eigentleg tenkte eg at du skulle tørka desse vakre rosene. Men sidan avisoppslaga låg slik starta grublinga mi, også pga det svært mørke skuggepartiet som gå kjnensla av noko trist.
Men det er jammen flott at du har hatt rosene i ein månad. Så lenge held dei ikkje i mi varme stove.
Du kan også opplysa om objektiv og teknisk info, som kan gjera det litt lettare å forstå resultatet.
Fortset med dine rosebilde du. Og rosene er så vakre som gamle også.
Helsing Tone
Brit M.

Takk igjen, Tone. Her er specs: 70-300mm F/4-5.6 D
Focal Length: 70mm
Exposure Mode: Manual
Metering Mode: Multi-Pattern
1/1000 sec - F/8
Noen tips?

Brit
Wenche J.

Hei Brit
Liker bildet ditt. Om du har gjordt det med hensikt eller ikke....bildet er stappfullt av symboler og det er kjemepinteressant å studere alle detaljene. Det setter virkelig fantasien i sving. Liker eksponeringen som fremhever stemningen slik jeg ser den:):):)
Mvh Wenche
Brit M.

Takk skal du ha, Wenche!

Brit
Laurberg G.

Hej Brit. Bevidst eller ubevidst. I hvert fald en fin eksponering hvor du har formået at gengive de vidt forskellige teksturer og strukturer på en fornem måde. Her er tegning i såvel højlys som i skygge. Her er god skarphed og markans. Her e er flot DOF = dept off fields = skarpeddybde. Vel ikke et ganske almindeligt stilleben. Men det lever. Og ''rodet forekommer sandsynligt i gengivelsen. Du valgte objekterne. Det detonative indhold. Billedets facts. Det konnotative bliver så tilført af betragterens holdninger, fordomme, traditionelle opfattelser og alt hvormed betragteren yder til det betragtede værk. Om dette nu er kunst eller ikke kunst afhænger kun af fortolkeren. Tankevækkende. Måske unødvendig. Men et godt eksempel på at det hensigtsløse godt kan tilføres hensigt uden for authors bestemmelser. Så - ---- værsgod. Her er frit slag. Kunne jo også være rodet fra en gemen loftsoprydning. mvh. lau
Brit M.

Takk for interessante synspunkt og kommentarer, Lau, setter alltid pris på at dine kommentarer som regel får meg til å tenke, og mange ganger tenke nytt.

Brit
Helge .

Et veldig godt bilde.
Komposisjonen er nærmest musikalsk for meg uten at jeg kan forklare hvorfor.
Du har mange flotte og stemningsfulle bilder.
Helge .

Et veldig godt bilde.
Komposisjonen er nærmest musikalsk for meg uten at jeg kan forklare hvorfor.
Du har mange flotte og stemningsfulle bilder.
Brit M.

Takk for kommentar, Helge, morsomt at du nevner musikalsk! Hyggelig at du liker bildene mine.

Brit
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu