Calm
Dette er et av de bildene jeg hadde på utstilling for to år siden. Det gir meg ro, men også uro. Det gir meg lengsel, men vet ikke etter hva. For meg er det godt å se på.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger513
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_276925} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Geir F.
Tåka, blåtonene, stillheten. Dette skaper ro.
Men speilingen skaper en slags dobbel bunn. Og dermed blir roen brutt og skaper kontrast. Underlig. Jeg liker det. Og fuglene som de eneste som skaper bevegelse trer veldig sterkt frem og skaper en noe... nesten uhyggelig stemning. Og den unaturlige blåfargen... skaper også uro.
Kan se på dette lenge. Og la meg fengsle.
-fløde-
Brit M.
Geir, takk for en betagende og besettende kommentar som jeg ble meget glad for. Den beskriver noe av det jeg selv føler.
Jeg har bildet i 4 forskjellige fargenyanser, og de uttrykker totalt og absolutt forskjellige ting, helt merkelig.
Jeg er veldig glad i dette bildet og har det på veggen.

Brit
Erik J.
Jeg ble facinert av dette! Jeg fikk umiddelbart en assosiasjon til Fosnes Hansens Falketårnet, en bok jeg likte veldig godt (riktignok passer ikke vannet og speilingen inn i denne sammenheng, men bildemessig gjør det seg uansett godt)
Brit M.
Tusen takk for din kommentar, Erik, setter pris på det.

Brit
Georg B.
GF er vel inne på det viktigste. Det ''malte'' uttrykket gjennom etterbehandlingen, de fantasi-/eventyraktige spirene (hvor er dette tatt? Øst-Europa et sted? Jeg gjetter Tsjekkia) og - ikke minst - de få, men symboltunge elementene; de mørke fuglene og det dype vannet, det hele tilslørt av (morgen(?)-)tåke. Det gir meg blandede assosiasjoner: Litt transylvansk (rumensk) Dracula-stemning, og litt den følelsen man har når man akkurat har våknet og ikke helt har mobilisert bevisstheten (''... for en morgen ble han arrestert uten at han hadde gjort noe galt'', som det står i åpningssetningen i Kafkas ''Prosessen''). Kanskje derfor ''ro og uro''? Et fint og *romantisk* bilde, synes jeg.
Brit M.
Takk for fin og interessant kommentar, Georg. Morsomt at du assosierer med Dracula og Kafka, jeg har et ''forhold'' til begge :-)
Håper du ikke blir altfor skuffet når jeg sier at bildet er 100% manipulert? Det er satt sammen av mange elementer, fragmenter av bilder, resten fotografert eller tegnet av meg i PS. De to tårnene er scannet fra to forskjellige postkort jeg kjøpte på en brukthandel i engang, jeg hadde tidligere en slik samlemani. Bildet er fra min ''læretid'' i PS.
Tove H.
Vakkert, eventyraktig, illevarslende, ....et utrolig spennende bilde du har tatt her, kan sitte og se på det lenge... og det innbyr til å lage historier til. Nydelig speiling, dis og trolske blåtoner.
Mvh Tove.
Brit M.
Takk for fin kommentar, Tove!

Brit
Marcus B.
Det här har du gjort fint Brit. För mig är detta en otäck bild. Jag tror den blir otäck för att det inte är tänt någonstans i slottet. Ingen verkar vara hemma, eller så låtsas dom inte vara där. Det känns öde och ogästvänligt där. Mörka fåglar är ju klassiska över hemska gamla slott på film och dom förstärker den känslan även här.

Hade det varit tänt på några ställen i slottet hade jag mer förstått din känsla av längtan när du ser bilden. Då hade slottet mer känts som hem, och ett ställe man ville komma in i och känna sig trygg i.

Du har gjort det väldigt bra och jag är imponerad.

Mvh
/Marcus
Anne-Lise S.
Hva annet er det å si enn at jeg har full forståelse for at du har dette på veggen, Brit! Vakkert, melankolsk, noe lengtende og samtidig truende...

Anne-Lise
Yngve Sem P.
Du har brukt andres bilder, og laget ditt eget av dem. Og det har du gjort veldig bra ! Den lengtende følelsen griper ikke meg, og jeg har vært en del i områder hvor det kan se ut som noen av disse bildene er tatt. Derimot er stemningen dyster og mørk. Det liker jeg, og blåtoningen gjør bildet rent fram fascinerende.
Brit M.
Takk for interessante kommentarer, dere tre.
Marcus: Kommentaren din fikk meg til å tenke mer over denne lengselen. Hva lengter jeg til i dette bildet? Kanskje den kjølige roen et sted der bak, kanksje til det øde og ubebodde? Eller kanskje til det hemske?

Anne-Lise: Du bruker også ordet lengtende...men hva er det?

Yngve: Det blir ikke helt riktig å si at jeg bruker andres bilder. Tårn fra postkort er de eneste som er andres, med ukjent fotograf. De fleste trærne er mine, fuglene også. Jeg lette på nett etter fjellstruktur jeg kunne bruke og fant det. Vann og himmel har jeg laget selv, likeså busker. Planten i forgrunnen er en PS-brush.
Jeg syns det er riktig å presisere at hverken tårn, fjell eller brushen er copyrighted.
Veldig glad for akkurat de ordene dere brukte, da deler dere mye av min opplevelse av bildet. Tusen takk, dere tre også!

Brit
Håvard S.
Veldig trolsk og eventyraktig stemning i dette bildet.
Samtidig viser de svarte fuglene at det kanskje ikke så trygt likevel?
Et veldig film-assosiasjonsbilde.
Jeg liker det:)

Mvh. HåvardS
Brit M.
Takk for kommentar, Håvard, fint at likte bildet!

Brit
Laurberg G.
Troldsk, mytisk, uhyggeligt er nogle af de ord der render gennem mit hovede hver gang jeg ser på dette billede. Uroligt og roligt på en og samme tid. Hver gang jeg ser på billedet her bliver jeg engageret og lidt betaget. Og hver gang spekulerer jeg på om du ikke med fordel kunne bskære dette billede i bunden lige over beplantningens blade nederst. Dette ville give ro tror jeg. Og det ville nok ikke borttage stemningen fra billedet her, da spejlingen forneden tilfører så lidt til billedet men mest får øjne til at flakke. Ellers e fornem biledbehandling, med god farvedybde og en for billedet tilpas skarphed i al dets difuse helhed. vh. lau
Brit M.
Takk for en, som vanlig, god og gjennomtenkt kommentar, Lau. Når det gjelder beskjæring, blir kan hende bildet roligere å se på. Jeg har imidlertid solgt 22 av de 30 signerte, og syns nok ikke jeg skal gjøre forandringer på dette nå.
Men blir veldig glad nå når du sier du blir betaget.

I det hele tatt har jeg fått kommentarer på dette bildet som glir inn i det selv føler, og det som var meningen med å lage bildet slik. Det er jeg utrolig glad for.
Takk igjen, Lau, og alle dere andre.

Brit
Fredrik E.
Hei.
Fascinerende bilde. Blåtonene som preger bildet liker jeg godt. Fint krydder de måsene, men skulle ønske det var ravner, dette for å underbygge mystikken som utspiller seg enda mer :)
Speilingen,knall!
Fredrik
Brit M.
Takk for kommentar, Fredrik! Setter pris på at du likte bildet mitt.

Brit
Zett Alexzander E.
Kjempefint bilde du har fått til her Brit. Godt jobba.

Hilsen Zett
Brit M.
Takk skal du ha, Zett!

Brit
Inger-Lise S.
Hei! Et nydelig bilde med en helt spesiell stemning! Flott komposisjon, kreativt og lekkert:)
Jeg syns du har mange gode bilder! Du viser kreativitet og lager bilder som har noe eget ved seg, noe som er ditt. Du er også dyktig i bruk av lys.Dette gjelder de fleste bildene dine!
Meget bra!

Inger-Lise
Brit M.
Tusen takk, Inger-Lise, nå ble jeg glad! Spesielt når du sier jeg har noe som er mitt eget, jeg syns selv jeg har slitt med å finne en ''rød tråd''.
Jeg er så fersk at jeg syns det er morsomt å leke med litt forskjellig tema.
Jeg har dessuten lest her på dotten at for å bli en god fotograf, er det noen ting man må beherske, dråper, macro (blomster), dybdeskarphet osv. Så jeg er vel som en kattunge som er ute og snuser litt på alt enda.
Takk igjen for gode ord!

Brit
Bodil Kristine F.

Hei Brit!

Dette falt jeg også for. Illevarslende, mystisk, marerittaktig... Interessant å få vite tilblivelsen. Jeg bøyer meg i støvet for den fantasirike kreativiteten du oppviser.

Mvh Bo
Brit M.
Tusen takk, Bo, for de flotte ord!
Brit
Robin J.
Trolsk og spennende. Litt engelsk krim over dette hvis du skjønner.Mvh RJ
Fred S.
Både ro og uro, sier du. Vet ikke om uroen din kommer av at du oppfatter din egen mørke tone sommnoe ''illevarslende'', slik ser jeg i alle fall ikke bildet. Det er utvilsomt vakkert, litt eventyraktig som sikkert er nevnt av noen, og blåfargen er av det litt mystiske slaget. Jeg ser roen, det som gir meg litt ''uro'' er vel mest selve kompen, men det kommer vel først og fremst av speilingen. Jeg har generelt ikke særlig sans for ''helspeilinger'', og med en widescreenskjerm på toppen, der jeg må scrolle for å få med alt, blir derfor bildet ditt litt urolig.
Men motiv, farger, stemning er helt etter min smak. Ser litt mellomeuropeisk ut, retning øst. Slovenia eller noe sånt ?

vh fred
Brit M.
Takk til Robin og Fred for kommentarer.
Hyggelig du syns det er trolsk og spennende, Robin. Engelsk krim? hmm interessant, prøver å få min for tiden trege hjerne til å tenke...
Fred, noen her sier husene mangler lys, enig i det, noe dødt og livløst over det kanskje?
Er bildet stort på din widescreen? På min 14-tommer er bildet ca 20x24 cm eller noe sånt, behøver ikke scrolle.
Forklaringen på bildets tilblivelse står litt lengre oppe, bildet er manipulert.
Bra du ser en ro ved det, da fikk jeg frem noe av det jeg ville.

Brit
Per Einar G.
Dette bilde hadde alt en krimforfatter kunne ønske seg som forsiden på den siste boka som akkurat ble sendt til forlaget!
Fine duse blåtoner, mystikk, kulde, tåke og speiling....fuglene var prikken over i'en.

VAKKERT!

Per E.
Brit M.
Tusen takk, Per Einar! Det måtte vel være en Dickson Carr-bok da :-)
Poirot blir vel litt fremmed her.

Brit
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu