Lavskrike i landskap
Har lagt ut ti helt nye fuglearter i min serie ''Norske fugler'' i løpet av like mange dager. Nummer ti er dette bildet av lavskrike i miljøet.

Lavskrika er en typisk art fra taigaen og de store skogene i øst. Blant gammelgran, lav og mose finner du denne tillitsfulle og vakre fuglen, sammen med flere av de artene som hører til i dette miljøet: Storfugl, jerpe og ugler er noe av det du kan oppleve her. Bildet viser lavskrika i en av Namdalens ''storskoger'', og har du lyst kan du dra på både fotojakt og skogsfugljakt hos denne grunneieren. Har satses det nemlig på utmarksturisme i stor stil!
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_276308} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Ole Maurits N.
Ja, vi klarer sikkert å utrydde barskogen vår også. Hundre meter bak huset mitt tok grunneieren ut ''noen hundre kubikk'' med god fortjeneste, og 4 år etter, står lauskogen metervis høy, -og all vegeteasjon som levde sammen med granskogen er død. Ikke en eneste granbuske kommer opp igjen.!! Innbyggerne fra skogen er der fortsatt, men området og vilkårene blir stadig mindre, og vanskeligere. Kan ikke legge sjul på at moderen skogsdrift er noe jeg har lagt for ''hat''.... Bildet skulle du hatt en pris... for, det forteller mer enn som så .......
Jan Inge K.
Tjaa, spenstig og kreativt, men jeg faller ikke HELT i staver... Det vanskelige med å komme med slike kommentarer er at de gis ut fra en subjektiv bildeoppfattelse og ikke nødvendigvis kan underbygges med så mange avanserte tekniske uttrykk. Men bevares, det er bilder som dette som skiller seg ut fra de mer vanlige, som gjør det verdt å bruke tid på å se gjennom bildene her på dot`en...
Avsluttet .
Bildet føles for tungt på venstre side for meg. Jeg prøvde å beskjære bort stammen i PS og det synes jeg fungerer mye bedre, og da får det en tydeligere kunstnerisk verdi også.
Jon Erik V.
Hmm, et skrekkens syn av dagens vikelighet, med skogutryddelse i massiv forstand. Habitatene forsvinner og biologisk mangfold er tapt for hundrevis av år, om ikke for alltid.. Et bilde som sier mye om mangt og som fungerer godt som dokumentasjon. Liker bildet veldig godt. Hadde det forresten gjort seg med sort/hvitt?

Jon
Baard N.
Hei !

Dette bilde forteller masse. Glimrende utført.

Hilsen Baard
Vegard L.
Intet artsportrett akkurat, men bildet forteller mye. Bra dette.
Vegard
Edvin S.
Lavskrika var tømmerhuggerens venn, men spørs om den er venner av moderne skogsdrift. Likte bildet, men noen god artsfoto er det dog ikke, selv om det forteller en trist historie hvor profitten bestemmer uttaket.

Lavskrika er vel den mest tillitsfulle fuglen vi har, og mang en gang hatt særs godt selskap av den ved kaffebålet.

:: ~ Arne
Roy M.
Supert Kjartan!

Det er ikke alltid jeg stopper opp for å studere bilder her på dotten, men denne gangen måtte jeg gjøre det. Et meget bra bilde som forteller en viktig historie.

Mvh, Roy
Rolf S.
Enig med Roy her, dette bilde forteller en historie.
Dette bilde skulle vært i informasjonen ''Levende skog'' som skogeigerene gir ut.
Mvh Rolf
Svend Wiig L.
Hei Kjartan!

Savner bilder med mer miljø! Dette forteller en hel masse!
Mange flotte bilder av fugler og dyr her inne men liker dette særdeles bra!!

Mvh Svend
Ole Martin D.
Dette er mere enn et artsbilde Kjartan,. Send det til Shell (wildlifephotographer of the year)Husker den svenske samen som tok meg med til sin sommerleir, mannen hadde et flott sted men det svenske tømmerkompaniet hadde hugget ned all skogen. Vi ha ikke Lavskriker lengre sa han, Lavskriken betydde lykke for dem. Han var svært fortvila.
Kjell Ivar Ø.
Det var et fortellende miljøbilde ja. Flott Kjartan.
Kjell Ivar
Terje S.
Flott og beskrivende bilde Kjartan. Det er vel ikke akkurat så mye skogsfugl på disse åpne hogstflatene men elgen trives vel godt her.

Terje
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu