Lappugler i kveldssol
Bildet inngår i albumet - Ugler - - En egen serie viet noen av våre mest fotogene fugler.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • Nikon 300 mm AF-S II, F 2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_273557} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Mathias B.
Nydelig bilde av lappuglene nok en gang. Her klaffer det meste, bortsett fra posituren til ugla med fór i nebbet. Skulle gjerne likte å se mer av ugla til høyre, men det er det lite man kan gjøre med i etterkant. Nydelig bevegelse i vingene, og et vakkert lys. Støyen i bildet synes jeg egentlig for frem stemningen enda bedre.

-Mathias
Jan Inge K.
Synes dette var riktig bra. Både lys og positur...
Stig Børre E.
Herlig. Artsfoto på sitt beste.
Farger, lys, skarphet og sist men ikke minst bevegelsen gjør dette bildet meget severdig. Komposisjonen er stø og god, ville kanskje vurdert å kutte inntil trestammen (da må du vel også kutte litt til venstre for å unngå midtstilling).

StigB
Aleksander M.
Hei Kjartan!
Dette tror jeg at jeg synes er ditt beste lappuglebilde! er stemmer både lys og positur (posituren på ugla til høyre er imidlertid ikke helt heldig). Flott bevegelse i vingene som skaper liv sammen med en flott komp. Liker at du har fått med en del miljø. En anbefaling for dette!

Mvh Aleksander
Pål E.
Hei,

Fantastisk gøy å se slike vellykkede bilder av disse fuglene. Gratulerer, skulle ønske jeg kunne ha opplevd det selv

mvh,
PE
Robin J.
Støtter de øvrige kommentarer i at dette er bra med litt miljø rundt. JEG synes imidlertid ugla til venstre har ok positur. Fint behagelig lys. Mvh RJ
Terje S.
Flott bilde fra lappugleskogen. Flott positur på den til venstre og vakkert lys.
Ønskelig hadde vært mer blikk kontakt med ugla som får overlevert mus .

Terje
Vegard L.
Flott bilde dette. Fint lys. Teknisk på topp. Optimal positur på ugla til høyre er det nok ikke, men et severdig bilde er det.
Vegard
anders s.
dette her er bare helt rått,sånne opplevelser og ikke minst bilder er det ikke mange forunt å oppleve.
Kjell Sigurd S.
Fin situasjon med et flott lys. Som andre kunne jeg gjerne sett bedre kontakt med høyremannen. Det flott blikket og de utslåtte vingene på den andre mer enne oppveier dette synes jeg. Teknisk upåklagelig. Stemningsfullt.

Kjell S
Odd E. k.
Hei Kjartan!
Et meget flott bilde av vår skjeldne lappugle. Upåklagelig skarpt og et fint lys inn på fuglene, fremmer fint den flotte og prektige fjærdrakten til uglene. Posituren er også meget flott der maten er overlevert og klar til fordeling hos ungene. Miljøet rundt er også meget bra, der bakgrunnslyset kaster en fin stemning inn gjennom skogen og skaper fine fargevariasjoner, noe som passer fint inn sammen med uglene. Noe beskjærning i øvre kant samt tett inn til furuleggen inn fra høyre har gitt en bedre fokus på uglene. En flott naturopplevelese dette som du så fint deler med oss andre Kjartan!

Mvh

Odd E.
Ivar B.
Jeg tar del i en fantastisk villmarkstemning her Kjartan. Bare såvidt jeg tør å skrive kommentar for ikke å forstyrre hele situasjonen :-) Her spiller alt på lag, lys, motiv, miljø og fotograf og resulterer i en fantastisk skildring. Mvh Ivar.
Kjartan T.
Takk for alle kommentarer på bildet. Synes selv også at dette ble det beste fra sommerens besøk i lappugleskogen, men morsomt å se hva andre mener om bildet. Det blir forøvrig brukt i denne runden av Fotojakta i Villmarksliv - også får vi se hva juryen der mener:)
Kjell Ivar Ø.
Miljø og stemning her. Flott utsnitt . Beskjering av bilde og
blikk kontakt på ugla til høyre er bare pirk på et så flott naturfoto.
Mvh Kjell Ivar
Rolf S.
Fantastiskt flott bilde, her lukter det gull.
Det er ikke lett å få villmarkens beboere til samarbeide slikt som her, og i tilegg så har fotografen gjort en veldig god jobb, gratulere med blinkskuddet.
Mvh Rolf
Svein B.
Jeg er sjeleglad at ikke begge uglene stirrer mot meg, det ville ødelagt stemningen fullstendig for meg. Bildet er fantastisk bra, både mht lys og stemning, miljø, utsnitt- og positurer/innhold. Teknisk heller ikke stort å sette fingeren på. Må bare nyte bilder som dette.

Mvh
Svein B
Bent O.
Hei Kjartan, dette var knallbra synes jeg. Synes forøvrig alle bildene dine av lappugla er meget severdig. Har pratet med Ole Martin og fått tips om hvor vi kan finne disse fuglene, så jeg satser på en tur dit neste år. Veldig moro at du gjør det så bra i Fotojakta også, du kommer nok ut med gull! :-) Lykke til og ha det bra.

mvh Bent
Gunnar N.
Liten tvil om at dette bildet burde stille sterkt i enhver konkuranse som har med natur og gjøre. Det er jo som å sitte og betrakte et ''lite'' innrammet eventyr. Ellers er vel det aller meste sagt for lenge siden.

mvh Gunnar N
Eyvind R.
Et godt lappugle bilde med spennende situasjon og gode positurer. Det nydelige lyset gjør bildet ekstra bra.

Mvh Eyvind
Kjartan T.
Takk til dere som har skrevet nye kommentarer under bildet. Helt enig med deg Svein, hadde begge uglene sett forskrekka inn i kameraet så hadde bildet vært ubrukbart.

En opplevelse som du må få med deg dette Bent. Flott med slike helt stille kvelder og morgener i skogen der du bare sitter og observerer det som skjer forann deg. Ta med deg mygghatt og hansker!

Tror ikke på gull, men kanskje noen tellende sølvpoeng...?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu