Lyn
Lynnedslag like ved Namsos. Bidet er tatt ute i Namsenfjorden under et kraftig uvær natt til fredag. Det var umulig å holde linsa helt dråpefri så de flekkene dere ser er vann.
Bildet inngår i albumet - Norsk natur - - Generelle bilder fra naturen rundt om. De fleste bildene er tatt i mine hjemtrakter i Namdalen.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • Nikon 17-35mm, f. 2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_272498} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Kjartan. Det har vært litt av et heavy vær de siste dagene, og her har du iallefall fanget stemningen. Blåtonene kler bildet, og de svarte greinene kommer også godt med. -Men jeg liker bare de i toppen, mens de nede (samt båten) forstyrrer og er i veien. Flaks at lynet slo ned akkurat der. Det ble et fint strek.

vh ingebjørg
Jóhann Á.
Hei Kjartan!
Skjønner ikke hvordan du får det til! Tøfft og jeg var på den andre siden, i byen. Og det blitsa jevnt, men det var ikke ofte en så selve lynet.
Litt enig med ho Ingebjørg ang. nedre delen av bildet. Vet ikke om det er mer der, men kanksje det hadde vært en løsning. Fint med innrammingen av grenene.

Mvh, Johann
Bodil Kristine F.

Det øvre bladverket rammer inn motivet bra. De nedre er nevnt. Fin blåfarge. Lynet ligger bra i komposisjonen. Lysglimtene over sjøen gjør seg.

Mvh Bo
Gunnar John C.
Dette likte jeg veldig godt. Silhuettene av løvverk mot nattehimmel minner meg om Harald Sohlbergs vare kveldsskildringer. Løvet setter aftenfreden i sentrum, og dermed smeller lynet desto sterkere. Samtidig som du også får dybde i bildet.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Espen Gresvik S.
Det er jo ikke mye annet å si enn at dette var bra fanget og godt komponert.
:) egs
Anne Ø.
Svært bra bilde og utførelse!!

Anne:)
Ann T.
Dette er veldig bra. Liker komposisjon med trær som rammer inn bilde delen med lynnedslag og lys fra byen. Blå fargene er veldig vakkert. Flott at du fikk bilde så bra till under vanskelig værforholdet.
Mvh. Ann
Kjartan T.
Takk for tilbakemeldinger. Jeg blir bare mer og mer fornøyd med dette bildet nå i ettertid. Dette er ikke enkelt å få til, både tålmodighet, beregning, dårlig vær og flaks er noe som må til.

Jóhann; jeg stakk ut med kameraet med en gang jeg så at det begynte å lyse sør på nattehimmelen. De første eksponeringene viste at blender 9 og 15 sekunder var en grei lukkertid, men da med kraftig undereksponering på -2.3 ev da lynet lyste opp landskapet veldig mye de få gangene jeg fikk det med. For som du skriver så var det sjelden lynet ble synelig, det var mest blink i himmelen.

Jeg fulgte uværet med forskjellige forgrunner og tok sjanser på at det kanskje ville komme en lynstreng på de rette stedene. Etter nesten to timer ute i regnværet klaffet det. Lukkeren sto åpen det meste av denne tida, bare avbrutt av min trykking hvert 15. sekund.
Bergliot E.
Dette var knall. Flott med de trærne som rammet inn bildet. Jeg likte lyset og stemningen her. At du har fått med lynet var jo bare helt topp.

Bergliot:)
johnny leo j.
Meget bra jobba her har du hvert målbevisst og fått belønning i form av ett flott bildet. Blå fargen er veldig fin og jeg synes du har truffet veldig bra med eksponeringen. Ikke så lett å komponere ett bildet av ett lynnedslag, men du har klart det, så jeg må bare gratulere med bildet av ett mektig naturfenomen. Regndråpene på linsa gjør bare att bildet gir ekstra inntrykk av dårlig vær så det synes jeg bare er ett pluss her.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu