Roberts rose
Er min fokus blitt noe bedre? Jeg bruker fremdeles mellomringer.
Bildet har fått noe NI-behandling, ble det for mye?
Bildet inngår i albumet Jakten på fokus -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger361
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_271610} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Dorte G.
Du har fanget en delikat, perfekt stilkrose i et akkurat riktig stadium og fint lys. Men duken synes jeg ikke løfter blidet ditt. Når du kommer så nær, så framheves bitte små utegelmessigheter i det engelske broderiet, og det forstyrrer mer enn det løfter uttrykket, særlig fordi duken også er ørlite grann skrukkete.
Ruth S.
Vakkert! En flott rose, med hardangerduk som bakgrunn. Det likte jeg.

-ruth-
Ruth S.
Oisann...jeg var ikke klar over at det var engelsk broderi:-( Trodde det var hardangersøm.. Nå har jeg tatt på meg briller, for å se etter feil:-)

Hahaha...det er riktig at det er litt skrukkete, men da ga bildet meg enda en ny mening: Rosen ble bare lagt på side på sybordet, og da ble det en fin historie/eventyr.. ( jeg skal fortelle deg eventyret over en flaske vin, Brit)

-ruth-
Brit M.
Dorte: Takk for fin kommentar, jeg sliter med å få slike gamle duker glatte....:-)
Ruth: Hardanger, England, hva har det å si :-) takk for gode ord fra deg og. Og vin og eventyr blir flott ja!

Brit
Caroline M. S.
Jeg synes det ser ut som det skarpeste på dette bildet er området rundt hullsømmen i duken og synes det er noe pussig at du har valgt å legge skarpheten der. Rent umiddelbart ville jeg forventet at skarpheten skulle ligge på rosen - oppfatter den, og ikke duken, som hovedmotivet her.

(Har du prøvd å stryke duken i fuktig tilstand med et fuktig glasshåndkle mellom duken og strykejernet? Ser ut som lin - bruk mye varme.)
Brit M.
Takk for kommentar. Jeg har ikke valgt hullsømmen, jeg valgte midten av rosen, har faktisk problemer med fokus. Bortsett fra mangel på stativ i dette tilfellet, skjønner jeg ikke riktig hvorfor det ikke blir sylskarpt, som hos andre. f3,5, 1/320, tatt inne foran vindu, lysnet noe i PS.
PS. Duken var ikke min :-)
Caroline M. S.
Det eneste jeg kan tenke meg er at du har fokusert på rosen, men at kameraet beveger seg i det du trykker på utløseren (og at fokus dermed flytter på seg). Du har veldig, veldig lite å gå på når du bruker mellomringer og ikke lett å få det til uten stativ.
Ruth S.
Hei,Brit:-)

Kan jeg gi det et gådt råd ( som jeg har fått av gode fotografer på dotten?)

Har du ikke stativ, så sy deg et lite stativ. Bruke en pose med ris, og et gammelt putetrekk. Stativet kan formes så det passer motivet. Ellers kan du gjerne bruke remmen på kamera som støtte ( slik som du ville gjøre hvis du skulle skyte)

Lykke til:-)

-ruth-
Brit M.
Takk for gode råd, dere to. Det ble ikke stativ denne gangen. Skal ta de med meg.

Brit
Tove H.
Jeg kan bringe videre tips jeg selv fikk, nemlig: 1) Stativ 2) Manuell fokus 3) Aktivér ''enable mirror lock up'' på kameraet. Håper det er til hjelp. Bildet ditt har sjarm, så ser fram til ny versjon.
Mvh Tove
Caroline M. S.
Og her er enda et tips: Selv med kameraet på stativ kan det være en fordel å bruke selvutløser eller fjernutløser. Og kanskje i tillegg sette kameraet på serie-opptak og ta flere bilder i et jafs ved å holde utløserknappen nede (det med serie-opptak vil kanskje fungere også uten stativ).
Brit M.
Takk for alle tips!

Brit
Anne-Lise S.
Liker assossiasjonene dette bildet gir, og de sàrte følelsene det frembringer i mitt indre. Lys og farger bidrar til dette, sammen med rosens vakre former mot duken. Ser for meg eldre hender arbeide med å klippe og sy. Bordet under duken gjør områdene med hull svært mørke, og det synes jeg blir en for hard kontrast til mykheten i resten av bildet. Kanskje er det også derfor det kan se ut til at du har valgt å ha best fokus i området nærmest nedre bildeflate med de klipte og broderte hullene der. Det mørke mot det hvite blir for dominerende, og man glemmer nesten den vakre rosen pga. akkurat det. Jeg synes du har god skarphet på rosen. Fint komp der rosen er godt plassert til venstre der øyet starter sin ferd over kronbladenes mykhet.

Anne-Lise
Inger-Lise S.
Delikat bilde med fin rose! Ser du har fått mange gode tips her.

Inger-Lise:)
Brit M.
Takk for kommentar, Inger-Lise! :-)
Så den ikke før nå. Ja mange nyttige tips, glad for det. Blir flittigere etterhvert, som jeg sa :-)

Brit
Brit M.
Takk til Anne-Lise også, jeg er litt sløv for tiden! Moro å høre dine assosiasjoner. Mht kontraster pga det mørke bordet, må jeg si at det er noe jeg ikke tenkte over, hmmm mulig du er inne på noe der...er litt usikker...
Fokus er noe jeg fremdeles leter etter, og har fått mange fine tips her. Setter pris på det, og prøver videre.

Brit
Kim Charloth F.
Fantastisk foto!
For en harmoni! lekkert å ha den flott duken der, som bakgrunn for helheten.
Meget vakkert gjort. Du har jammen fanget rette lyste også.

Hilsen Kim
Brit M.
Tusen takk, Kim, for de gode ord!

Brit
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu