Jæren
Utstyr
  • Canon EOS 1D Mk II
  • Canon EF 17-40 4.0L
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger456
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_271361} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Avsluttet .
Jæren er vakkert:-)
Og syns du får det godt frem i dette bildet ditt.
Nydelige fargetoner,fin dybde og fint utsnitt.
Hilsen Tone!
Jarl Johnny J.
Liker hullet som får meg til og undre og som nesten krever oppmerksomhet. Videre inn i bildet har du en spennende og stormfull himmel med en sjø som backer dette flott opp. Bra utført =)

Mvh Jarl
Henrik Eidem K.
Takk for kommentarer.

Mitt første møtet med Jæren nå sommer. Sandstrand og sol (selv om den var borte da bildet ble tatt) var det som møtte meg etter 4 dager med regn på og over og rundt Lysefjorden.

Ja, det er det hullet/fordypningen i sanden som fikk meg til å ta bildet. Sikkert skapt av et lett forklarlig naturfenomen for de som har oversikt over sånt, men det gjorde sitt til bildet synes jeg.

Er bildet litt i mørkeste laget? Får ikke helt bestemt meg...

|-| e |\| r | K
Jarl Johnny J.
Kommer litt ann på hva du prøver og formidle. Hvis du prøver og formidle sol som du sier det er så er det nok for mørkt ja. Og for kalt. Nå er det en litt mørk kald stemning over bildet som gir intrykk av en kommende storm eller noe. Som jeg hvertfall syns passer veldig bra med himmelen og bølgene i vannet.

Mvh Jarl
Lene F.
Hei, jeg synes det dramatiske i bildet kommer godt frem med denne eksponeringen. Jeg kjenner meg igjen med at ytterkanten av horisonten på naturbilder ofte heller litt nedover. Hvorfor er det egentlig slik? Hilsen Lene
Caroline M. S.
Om bildet er i mørkeste laget? Dette ligner ikke på Jæren for meg. Har aldri sett Jærstrendene annet enn lyse (hvit, gul, grå, nesten rosa sand - men alltid lys) og fargene ellers på Jæren tenker jeg også om som ganske lyse, lette, friske - noen ganger nesten gjennomsiktige.

Synes altså ikke dette ser ut som Jæren, men liker fargene likevel. Synes du har fått fram en kjempefin brunfarge og at himmelfargen står godt til den brune sanden. Liker også at du har valgt høydeformat her og at sanden utgjør så stor del av billedflaten.
Thorbjørn R.
Enig med siste taler. Liker både fargene og utsnittet her.
Ivar B.
Flott landskapsbilde. Flott dybde. liker den tunge stemningen i toner både i himmel og forgrunn. Jeg synes ikke dette er i mørkeste laget, men gir en mektig og dramatisk stemning. Mvh Ivar.
Henrik Eidem K.
Tusen takk for kommentarer!

Jarl: nei, det er ikke sol og sommerstemning jeg vil formidle her. Det jeg mente med sol var bare hvordan mitt første møte med Jæren var :-)

Lene: Tja. Kanskje horisonten faktisk ER skjev? Det er jo et vanlig problem på bilder ';-)

Caroline: Nei, du har nok rett i at det kanskje ikke er representativt for Jæren (selv har jeg bare vært der halvannen dag). Bildet burde sånn sett kanskje hatt en annen tittel, for selv om det er tatt på Jæren er det jo ikke Jæren sånn sett som er motivet. Her er det det visuelle med fordypningen i forgrunnen som var mitt hovedmotiv, og jeg synes den tunge stemningen passet bra.


|-| e |\| r | K
Torbjørn K.
Virkelige flotte toner og dramatikk i bildet. I utgangspunktet en relativt innholdsløs komposisjon, men krateret fungerer greit som interessepunkt. Bunnen av bildet blir litt vel tom etter min smak, og jeg kunne gjerne tenkt meg å midtstille krateret horisontalt. Kutt litt i bunn og litt til venstre, så blir det bra.

Torbjørn
Henrik Eidem K.
Jeg var inne på tanken om å kutte i bunn selv, men da PS (CS3) plent nektet å beskjære (kjent bug for noen? Etter å ha markert området jeg skulle beholde og trykke enter som vanlig, så forsvant hele bildet og ikke kun det utenfor markert område. Snodige greier...) så gav jeg opp til slutt. Valgte å lyse det opp litt i steden. Litt dårlig løsning - enig i det!

Beskjæring på høyre siden vil ta bort den brenningen der, og den synes jeg er fin å ha der som balanse til tilsvarende hvite toner på venstre side.

H
Kjell Sigurd S.
Herlig driv og dynamikk her! Forgrunnen ser litt utenomjordisk ut og utgjør et fint hovedmotiv. Synes du har utnyttet flatene fint og at det er passe med himmel og sjø. Lyset er tiltalende. Er med på at et kutt nede frister, men en test viser at den skjeve horisonten kommer mer med i spill - så jeg vet ikke... Synes ikke kutt er påkrevet. En del støvflekker i himmelen kan med fordel klones.

Kjell s
Anne Lene B.
Hei Henrik
Et herlig sug i dette bildet! Flott sett og komponert med farger som understreker stemningen i bildet! Jeg liker flateinndelingen og spesielt godt sanden med sine mønstre samt lyset! Ser gjerne mer av dette!

Hilsen Anne Lene
Inger-Lise S.
Jeg har ikke vært på Jæren, så jeg forholder meg til bildet ditt. Og jeg liker det godt! Det jeg særlig har sansen for er den store forgrunnen, altså komposisjon,-samt farger , struktur og stemning. Jo dette er fint! Ikke for mørkt for meg...

PS. Har tatt opp tråden etter din kommentar av bildet hos Anne Lene Baanerud. Trolig betyr det lite, men nevner det..

Inger-Lise
Henrik Eidem K.
Takk igjen for fine kommentarer. Jeg ble selv veldig fornøyd med fargene her, så det er jo hyggelig at andre er enige. Ditto ang. komposisjon.

H
Fredrik E.
Heisann.
Et vellykket bilde i mine øyner.Spesielt og iøyefallende.
Liker at bunnen strekker seg over store deler av bildet.
Hovedfokus for meg ligger på dølpa i forgrunn som ''sprekker'' seg utover,meget fascinerende. Jeg opplever også fin dybde gjennom forgrunns overlapping med sjø og himmel. Ellers synes jeg at bunnen blir en smule mørk, noe du kanskje kunne rette opp med hjelp av dodge verktøyet?!Eller ved et kutt som jeg ser også er foreslått av noen andre. Alt i alt et severdig bilde.
Fredrik
Anne Ø.
Kan nesten gjette meg til hvor du har stått her. Hellestøstranda?
Liker utsnittet og slik ser våre strender ut mange ganger.
Fin denne fordypningen og strukturen på sanden du har fått frem.
Viser hvor mye vind det er her og hvordan vannet stadig forandrer stranda, sanden. Liker lyset som når sanda og den dype fargetonen i bildet.

Anne:)
Henrik Eidem K.
Takk! Jeg vet dessverre ikke hva stranden heter, men det er rett nedenfor en NAF (tror jeg) camping. Over en liten bro nede i stranden. Det er noen store steinformasjoner rett til høyre for bildet. Om dette sier deg noe, hehe.

Jeg er fra østlandet og ser følgelig sjelden sånne fine strender (sydenturer er heller ikke min favoritthobby) så da er det er klart de må fotograferes! :-) Vinden er flink til å lage kunstverk, så da er det jo bare opp til oss å få fotografert det på høvelig måte.

Enig med deg at bunnen er litt mørk Fredrik. Jeg har lyst den opp såpass mye som jeg synes fungerte. Gjorde jeg det lysere så det rart ut. Burde nok heller ha beskåret ørlite der.

H
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu